CİMER'den Korkunç Veri: 18 Ayda Tam 22 Bin 'Hamile Çocuk' Kayıtlara Geçti
Şeker'in, araştırma önergesi reddedilmiş, soru önergesine cevap verilmemişti.
Birgün gazetesinin aktardığına göre, araştırma önergesi reddedilen, soru önergesine de cevap verilmeyen Ali Şeker son olarak Cimer'e yazdığını söyledi. Şeker, CİMER üzerinden yaptığı bilgi edinme başvurusunda, 2017 yılı genelinde ve 2018 yılının ilk 6 ayı içerisinde kaç çocuğun istismara uğrayarak çocuk sahibi olduğunu öğrenmek istediğini açıkladı.
CİMER'den gelen cevaba göre 18 aylık bir süre zarfında 21.957 çocuk istismar sonucu hamile kalmış.
21.957 çocuğun hamile kaldığının kayıtlara geçtiği bilgisini alan İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, CİMER verilerini şöyle yorumladı:
'Bu verilere göre, ne yazık ki her gün 40’tan fazla çocuğumuz, daha kendileri birer çocukken, okul sıralarında örgün eğitimde derslerini dinlemek yerine anne olmaya zorlanmış. Ne yazık ki CİMER vasıtası ile edindiğimiz bilgilerde de gerçekler gizlenmeye çalışılmış. Gebeliklerin yaşlara göre dağılımı ve kayıtlara geçen en küçük gebe çocuğun yaşı gibi sorularım yanıtsız bırakıldı.'
'Bakanlık, sosyal hizmet uzmanı sayısını bir an evvel arttırmalı'
Şeker’in bilgi edinme başvurusuna gelen yanıta göre Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde 1490, özel hastanelerde 36, üniversite hastanelerinde de 118 sosyal hizmet uzmanı “sosyal çalışmacı” unvanıyla hizmet veriyor. Çocuk gebeliklerin önlenmesi, çocuk yaşta evliliklerin önüne geçilmesi ve çocuk evliliklerin çocuklarımızda yarattığı sosyal tahribatın iyileştirilmesi için sosyal hizmet uzmanlarına büyük görev düştüğünü belirten Şeker şöyle devam etti:
'Sağlık Bakanlığı sosyal hizmet uzmanı sayısını bir an evvel arttırmalı. Vakaların tespiti ve adli makamlara hızla aksettirilmesi için sağlık personeline gerekli eğitim ciddiyetle verilmeli. Çocuklarımız çocukluklarını gerektiği gibi yaşayabilmeli, oyunlarını oynayıp okullarına gidebilmeli. Bağımsız, eşit, özgür bireyler olarak bu hayattaki yerlerini alabilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alınması devletin temel görevidir.'
Şeker’in daha önce reddedilen soru önergesindeki sorular şu şekilde:
1. 2017 yılı boyunca ve 2018 yılının ilk 6 ayında Türkiye genelinde kayda geçen 18 yaş altı gebe çocuklarımızın yaşlara göre dağılımı nasıldır? Kayıtlara geçen en küçük gebe çocuk yaşı kaçtır?
2. 2018 yılı içerisinde ortaya çıkan ve yukarıda değinilen iki sağlık skandalı da göz önüne alındığında çocuk gebelerin yetkili makamlara bildirilmesi konusunda hastane yetkilileri ve sağlık çalışanları yalnızca gebe poliklinikleri ve doğumhanelere başvuran vakaları dikkate almaktadır. Gebe polikliniği ve doğumhanelere başvuran çocuk gebelerin yanı sıra çocuk polikliniği başta olmak üzere diğer branş ve polikliniklere başvuran çocuk gebelerin takip ve tespiti için alınan önlemler nelerdir?
3. 2017 yılı boyunca ve 2018 yılının ilk 6 ayında gebe polikliniği ve doğumhaneler dışındaki diğer polikliniklere ve branşlara başvuran ve gebe oldukları tespit edilen 18 yaş altı çocuk gebe sayısı kaçtır? Bu çocuklarımızın illere ve hastanelere göre dağılımı nasıldır?
4. Bu çocuklarımızın kaçı ile ilgili olarak sorumlu Sosyal Hizmetler Uzmanı vasıtasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’ne bildirim yapılmıştır?
Ali Şeker'in açıkladığı veriler sosyal medyanın da gündeminde...
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Çocuk istismarı araştırılsın önergesini reddeden ve sübyancılığa kol kanat geren pislikler de mecliste. Nasıl önüne geçilecek?
sor bunlara, hepsi elhamdulullah muslumandir
"araplaşmanın" getirisi olan, yeni türkiye gerçeği. yahu bir bakanın "bir kerecik tecavüzden bir şey olmaz" gibi rezalet sözüne tanık oldu bu ülke. daha ols... Devamını Gör