Görüş Bildir
Haberler
Büyük Sıçrayış Gösteren ATA Coin Nedir? Automata Network (ATA) Coin Ne Kadar?

Büyük Sıçrayış Gösteren ATA Coin Nedir? Automata Network (ATA) Coin Ne Kadar?

Müge Kakşi
07.06.2021 - 19:30

Geçmişte yatırım aracı olarak altın ve döviz kullanılırken günümüzde bunun yerini kripto paralar almış durumda. Özellikle Bitcoin ile hayatımıza giren kripto para primleri alt coinlerindeki iniş ve çıkışlarla da oldukça gündem oluyor. Gündem olan coinlerden biri de Binance'da listelenerek işlem görmeye bu sabah itibariyle başlayan Ata coin. Peki ATA Coin nedir? Ata Coin ne kadar? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

ATA Coin Nedir?

ATA Coin Nedir?

Binance borsasında bugün (07.06.2021) listelenerek satışa çıkan ATA Coin an itibariyle 1,75 dolar ‘dan işlem görüyor. 24 saat içinde yeni çıkan bir coine göre inanılmaz işlem hacmi olduğu dikkatleri çekiyor. 700 Milyon dolar işlem hacmi ile kripto paralar arasında günün rekorunu kıracak gibi gözüküyor…

Binance’de işleme açılan ATA coin fiyatı en düşük 0,041 dolar ve en yüksek 4,50 doları gördü.

ATA COİN NEDİR?

Automata Network, birden fazla blok zincirinde dApp’ler için gizlilik ara yazılımı sağlayan merkezi olmayan bir hizmet protokolüdür. Anonim Oylama, Madenci Çıkarılabilir Değer (MEV) minimizasyonu ve İzlemesiz Dizin Oluşturma gibi çok yönlü kullanım durumlarını, güvenilir bilgi işlem teknolojilerinin yanı sıra en son şifreleme ve gizliliği koruyan algoritmalardan yararlanarak sağlar.

Automata Network, daha önce Zilliqa, LongHash ve Singapur Ulusal Üniversitesi’nde çalışmış, endüstrinin önde gelen blockchain gazileri ve araştırmacıları tarafından inşa edilmiştir. 2019 yılında kurulan Automata, Web3 Grant (2020) alıcısı ve Web 3.0 Bootcamp (2020), Berkeley Blockchain Xcelerator (2021), Polkadot Decoded Mainstage konuşmacısı (2021) katılımcısıdır. Takımın yatırımcıları arasında KR1, Alameda Research, IOSG Ventures, Divergence Capital ve Genesis Block Ventures (Şubat 2021’de tohum turu) yer alıyor.

ATA, Automata Network’ün yerel yardımcı program belirtecidir ve aşağıdaki mevcut ve planlanmış kullanım durumlarına sahiptir:

  • Yönetişim: ATA token sahipleri teklifler, platform özellikleri ve ağ parametreleri oluşturabilir ve bunlara oy verebilir.

  • Madencilik ödülleri: Hesaplama ve depolama madencileri, ağdaki kullanıcılar için uygulamaları çalıştırarak ve işlemler gerçekleştirerek ATA belirteçleri kazanır.

  • Protokol ücretleri: Kullanıcılar madencilere depolama ve hesaplama görevleri için ödeme yapar.

  • Geode tahsisi: Kullanıcılar, Geode açık artırmalarına katılmak için ATA jetonlarını bağlayabilir.

Projede Öne Çıkanlar

Projede Öne Çıkanlar
  • Automata Network, zorlayıcı gizlilik ara yazılımı teklifiyle DeFi ve Web3 için go-to gizlilik hizmeti olarak tanınmayı hedefliyor.

  • Mevcut çözümler, temel değer önermeleri olarak mahremiyeti sağlamak için kullanılabilirlik konusunda çeşitli ödünler vererek beklentilerin gerisinde kalmıştır. Burada, Automata’da, kullanıcıların işlevselliğe ve kullanım kolaylığına idealizmin üzerinde değer vermesini bekliyoruz.

  • Otomata gizlilik odaklı çözümler, mahremiyetin yerel blok zinciri ortamına sezgisel ve sorunsuz bir şekilde getirilmesi amacıyla oluşturulmuştur. Bu, çözümlerimizin sıfır değişiklik gerektirdiği ve varsa entegrasyon maliyetlerinin ihmal edilebilir düzeyde olduğu anlamına gelir.

  • Automata, Anonim Oylama, MEV Minimizasyonu ve Do-not-track Indexing dahil olmak üzere Web3 için özel olarak oluşturulmuş zengin bir uygulama yelpazesini destekler. Geliştiriciler, açık kaynak kodu ve API’lerle daha iyi yapı taşlarına sahip olacak. Kullanıcılar güvenli bir şekilde işlem yapabilir ve kimliklerinin kontrolünü yeniden kazanabilir. Web3 ekonomik faaliyet ölçekleri olarak bireyler daha fazla fırsata ve seçeneğe sahiptir.

  • Otomata teknik altyapısı, dApp’ler için sektörde bir ilk olan Oblivious RAM uygulamasının yanı sıra Intel SGX gibi donanımlar tarafından korunan hesaplama üzerine kuruludur. Bu, yazılım ve protokol tasarımımız için sağlam bir temel oluşturur.

  • Automata ayrıca USENIX Security, NDSS, RAID, EuroSys ve ICDCS dahil olmak üzere üst düzey konferanslarda yayınlanan gizlilik ve güvenlik araştırma makaleleri ile deneyimli bir geliştirici ekibi tarafından yönetilmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın