Bursa Bülbülü'nde de Gördüğümüz Bursa'nın Unutulmaz Simalarından 'Deli Ayten'in Yürek Burkan Hikayesi
Bursa Bülbülü'nde de Gördüğümüz Bursa'nın Unutulmaz Simalarından 'Deli Ayten'in Yürek Burkan Hikayesi
Ata Demirer'in son bombası Bursa Bülbülü, 86 yılının Bursa'sında geçtiği için Bursalıların özellikle hoşuna giden bir yapım oldu. 80'li yılların sonunu muhteşem bir atmosferle ekrana yansıtan Demirer, aynı zamanda yalnızca Bursa halkının bildiği ince detay ve karakterlerle filmi bambaşka bir boyuta taşıdı. Filmde yer alan bir diğer gerçek detay ise davul çalan kadın karakteriyle gördüğümü 'Deli Ayten' oldu! Bursa halkı tarafından yakından tanınan Deli Ayten, aslında yürek burkan bir hikayeye sahip. İşte Bursa Bülbülü filminde gördüğümüz Deli Ayten'in iç sızlatan hayat hikayesi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ata Demirer'in son projesi Bursa Bülbülü, hiç şüphesiz yayınlandığı andan itibaren büyük beğeni topladı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
80'ler sonu Bursası'nda geçen film, tek isteği albüm çıkarmak olan orta yaşlı bir adamı konu alırken, filmde dönemin Bursası'na ait gerçekçi izler taşıması epey alkış aldı!
Bunların en başında ise filmde karşımıza çıkan Deli Ayten karakteri!
Deli Ayten yani Ayten Şenaşık 1935 yılında roman bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geliyor.
3 yaşındayken menenjit geçiren Deli Ayten zamanla iyileşse de 13-14 yaşlarındayken kendi gibi garip ve alkolik olan Cümbüş Hasan'a sevdalanıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ailesi zaten hasta olan kızlarını alkolik bir adama vermek istemeyince Ayten iyice delirip kontrol edilemez hale gelmiş.
Cümbüş Hasan'la evlenmesine rağmen deliliği bir türlü düzelmeyen Deli Ayten'in evliliği de hiç umduğu gibi gitmemiş.
Bu evliliğe 1,5 yıl dayanabilen Cümbüş Hasan, bir gün evden gidip bir daha gelmiyor, fakat kısa bir süre sonra meyhane masasında öldüğü haberi geliyor.
Eşinin ölümüyle daha da yıkılan Ayten, avare halde sokaklarda dolaşmaya başlıyor ve ismi deliye çıkıyor.
Kendi halinde ve zararsız olduğu bilinse de kendini kızdıranlara taş atan Deli Ayten, Tarihi Kapalı Çarşı ve Uzun Çarşı'dan topladığı bahşişleri mahallesindeki ihtiyaç sahiplerine verirmiş.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Çocukluğumdan beri televizyonun başından kalkmamak o dönem ebeveynlerim tarafından azar işitmeme neden olsa da mesleğimin ilk adımlarını böyle attım. 2015 yılından beri editörlük yapıyorum. Kariyerimi 2024'ten itibaren Onedio bünyesinde yer alan TV kategorisiyle taçlandırdım. Burada dizilerin ve gündüz kuşağının nabzını tutmaktan ve kendi yorumlarımı okuyucuyla buluşturmaktan çok zevk alıyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
ata, 10 numara adamsın... 👏
Çocuk iken her gördüğümde korkardım. Eski Bursalıların tamamı tanırdı.