Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

Ulaş
27.06.2015 - 08:04
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Muş ve Van çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Isparta ve Burdur ile Erzurum’un kuzeyi, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney, iç ve batı kesimlerde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ VE ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Isparta ve Burdur ile Erzurum’un kuzeyi, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ (Çorlu) çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bilecik'in güney çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 25

BURSA Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 26

İSTANBUL Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 25

KIRKLARELİ Parçalı bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 25

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Denizli ve Manisa ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, il genelinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz ile Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı ve Hatay'ın kıyı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Antalya, Osmaniye, Adana'nın kuzeyi ve Toroslar Mevkii'nde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzeyinde kuvvetli olmak üzere il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

ANTALYA Parçalı yer yer çok bulutlu, il merkezi ve batı ilçelerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

BURDUR Parçalı çok bulutlu, il genelinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

HATAY Parçalı yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, batısı ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale ve Kırşehir ile Konya'nın kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA Parçalı yer yer çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

ÇANKIRI Parçalı yer yer çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

ESKİŞEHİR Parçalı yer yer çok bulutlu, il genelinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

SİVAS Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

DÜZCE Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

KARABÜK Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

ZONGULDAK Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Artvin'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

GÜMÜŞHANE Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

SAMSUN Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

TRABZON Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Muş ve Van çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Erzurum'un kuzeyi, Kars ve Ardahan çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Erzurum il merkezi ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak kuvvetli ve kuzey kesimlerinde çok kuvvetli olması bekleniyor .21

KARS Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor 19

MALATYA Parçalı bulutlu 31

VAN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

GÜNEYDOĞU ANADOLUParçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 35

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 29

ŞANLIURFA Parçalı ve az bulutlu 35

SİİRT Parçalı ve az bulutlu 32

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinden itibaren doğusu güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), sabah ilk saatlerde 5 (40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı, kıyıları öğleden sonra yer yer çok bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan güneyi kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), öğle saatlerinden itibaren kuzeyi 3 ila 5 (20-40 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı, kıyıları öğleden sonra yer yer çok bulutlu, İskenderun körfezi kısa süreli sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan, sabah ilk saatlerde Antalya Körfezi güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzeydoğudan, öğle saatlerinden sonra güneybatıdan, gece kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s), öğle saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, öğle saatlerinde yer yer 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0