Görüş Bildir
Haberler
Bugün Hava Nasıl Olacak?

Bugün Hava Nasıl Olacak?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Konya ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde hafif kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey, doğu bölgelerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve Orta Karadeniz'in kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s), Güney Ege Kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s), Güney Ege Kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, Karadeniz'in iç kesimleri ile İç ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden özellikle kara ulaşımında aksamalar başta olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

ZİRAİ DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güneyi (Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya) ile Doğu Anadolu’nun batısında (Malatya, Elazığ, Erzincan) hafif, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, İç Ege ve Göller Yöresinde orta kuvvette, bölgenin yüksek kesimlerinde kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden zirai faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde bölgenin doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güneydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BURSA Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde parçalı bulutlu 15

EDIRNE Az bulutlu ve açık 21

İSTANBUL Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde yer yer puslu, öğleden sonra parçalı bulutlu 12

KIRKLARELI Az bulutlu ve açık 20

EGE

Az bulutlu ve açık, öğleden sonra bölgenin iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/s), Güney Ege Kıyılarında kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHISAR Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde parçalı yer yer çok bulutlu 6

IZMIR Az bulutlu ve açık 16

MANISA Az bulutlu ve açık 17

MUĞLA Az bulutlu ve açık 13

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz'in çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

ADANA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 20

ANTALYA Az bulutlu 18

HATAY Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 19

MERSIN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 20

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusu ile Konya çevrelerinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Yozgat, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu 7

CANKIRI Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu 8

ESKISEHIR Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu 9

KONYA Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu 7

BATI KARADENİZ

Parçalı zamanla çok bulutlu, Sinop ile öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu 6

DÜZCE Parçalı zamanla çok bulutlu 11

KASTAMONU Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu 6

ZONGULDAK Parçalı zamanla çok bulutlu 10

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, Orta Karadeniz ile öğleden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz Kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AMASYA Çok bulutlu, yağmur ve sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu 8

SAMSUN Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 10

TOKAT Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu 6

TRABZON Çok bulutlu, öğleden itibaren aralıklı yağmurlu 10

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, doğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer hafif kar şeklinde olması bekleniyor.

ERZINCAN Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu 12

ERZURUM Çok bulutlu ve yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı 9

MALATYA Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 12

VAN Çok bulutlu ve yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu 12

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 16

GAZIANTEP Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 13

SANLIURFA Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden itibaren sağanak yağışlı 19

SIIRT Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 14

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz yağmurlu, Rüzgar: Batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), doğusunda ilk saatler 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, doğusunda 2,5m Görüş: iyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, akşam kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan, Kuzey Ege'de; 3 ila 5 (20-40 km/s), Orta Ege'de; 4 ila 6 (30-50 km/s), Güney Ege'de; 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyinde 3,0 ila 4,0m, Görüş: İyi, Güney Ege'de orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de; kuzey ve kuzeydoğudan, öğlen kuzeybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/s), doğusu 4 ila 6 (30-50 km/s), Doğu Akdeniz'de; kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/s), doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, batısında 2,5 ila 3,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), öğle saatlerinde 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga yüksekliği: 0,25 ila 0,5m, Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0