onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Bu İsimlere Dikkat! İşte Türk Edebiyatı'nın 20 Yeni Yüzü

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Bu İsimlere Dikkat! İşte Türk Edebiyatı'nın 20 Yeni Yüzü

Erkan Sağlam
11.10.2014 - 15:38 Son Güncelleme: 12.10.2014 - 21:23

Eskiden dünya bu denli avuçlarımızın arasında değildi ve edebi alanda da kalemine inanan insanları, köşeleri kapılmış çarkın içinde kendilerine yer bulması pek mümkün olmuyordu. Zamanında editörlerin posta kutularına yolladıkları dosyaları gerekli ilgiyi görememiş , yayınevlerinin ise ticari kaygılar nedeniyle gözden kaçırdığı değerlerin yerini, sosyal medya ve internetin yaygınlaşmasıyla gerek bloglarda gerek sosyal ağlarda gerekse edebiyat üzerine amatör ruhla yayın yapan internet sitelerinde ve çeşitli dergi ile fanzinlerde yazıları ilgiyle takip edilen isimler almaya başladı. Güçlü kalemleri ve nitelikli metinleriyle yeni nesil edebiyatın şimdiden adından söz ettiren ve ileride adlarından çokça söz ettirecek yazarlarını işaret etmek istiyorum..

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Mahir Ünsal Eriş

1. Mahir Ünsal Eriş

2014 Sait Faik Ödülü'ne de layık görülen Mahir Ünsal Eriş'in Bangır Bangır Ferdi Çalıyor Evde ve Olduğu Kadar Güzeldik adlı iki kitabı var. Afili Filintalar'da da yazılarını okuyabileceğiniz Eriş'i peki neden okumalı? Vicdanımızı bir kez daha hatırlamak, bir kez daha derinden yoklamak için, edebiyatın niye var olduğunu bir kez daha hatırlamak ve umutlanmak için belki de...

2. Cem Kalender

2. Cem Kalender

İlk romanı Klan ile Ahmet Hamdi Tanpınar Roman Ödülü'nü kazanan ve dikkatleri üzerine çeken Cem Kalender, sonrasında Kayıp Gergedanlar ve Zamanın Unutkan Koynunda adlı kitaplarıyla okuyucularının karşısına çıktı.

3. Alper Beşe

3. Alper Beşe

Birtakım Tuhaflıklar adlı kitabı, daha kitap olmadan önce, bir dosyayken 2013’te dikkate değer bulunmuştu. Alper Beşe, kitap haline getirdiği yeni öykülerinin de yer aldığı 'Birtakım Tuhaflık' ile ses getirmeyi başardı.

4. Emrah Öztürk

4. Emrah Öztürk

Emrah Öztürk de çeşitli dergilerde öyküleri yer almış bir isim. Öztürk, ilk kitabı Limon Yağmuru'nda masalsı bir gerçeküstücülükle anlatıyor öykülerini.

5. Giray Kemer

5. Giray Kemer

Giray Kemer ilk öykü kitabıyla oldukça dikkat çeken isimlerden. Kemer, bu ironik anlatısında yirmili yaşlarda bir boksörün yalpalamalarını, öfke ve hezeyanlarını, aşklarını, sokak sokak dolaşmalarını kendine has üslubuyla dile getirirken dikkate değer bir dil kullanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Ali Lidar

6. Ali Lidar

Sosyal medyada hatırı sayılır bir kitle tarafından takip edilen ve kendisini Eskişehir Dükü olarak nitelendiren edebiyat öğretmeni Lidar'ın ilk kitabı Tesirsiz Parçalar geçtiğimiz günlerde okurlarıyla buluştu.

7. Alper Atalan

7. Alper Atalan

Alper Atalan'ın Mart ve Çok Kısa Bişi Anlatıcam adlı iki kitabının yanı sıra 12 yıl evvel Sanal Uyku adlı bir romanı da mevcut..

8. Irmak Zileli

8. Irmak Zileli

Bayram Çocukları adlı kitabı 2004'te, Halit Refiğ ile söyleşi kitabı Doğruyu Aradım Güzeli Sevdim 2009'da yayınlandı. 2011'de yayınlanan ilk romanı Eşik, 2012 Yunus Nadi Roman Ödülü’ne değer görüldü. Zileli'nin son kitabı Gözlerini Kaçırma 2014'te yayımlandı.

9. İlyas Ersoy

9. İlyas Ersoy

Polisiye üzerine yazan İlyas Barut ilk kitabı Bil ki Hayat Virane ile polisiye edebiyatın önemli kalemlerinden biri olacağını hissettiriyor.

10. Aytaç Ars

10. Aytaç Ars

Sekizinci Seksek ve Defo adlı iki kitabı bulunan Aytaç Ars'ta anlatım diliyle dikkat çeken kalemlerden...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Aylin Balboa

11. Aylin Balboa

Çeşitli dergilerde yazıları yayımlanan Aylin Balboa, ilk kitabı; Belki Bir Gün Uçarız ile ses getirmeyi başaran isimlerden..

12. Gül Ersoy

12. Gül Ersoy

Sahilden Bostancı kitabıyla dikkat çeken Gül Ersoy'un daha önce şiir ve öyküleri Varlık, Düzyazı Baylar, Yasak Elma, Yitik Ülke ve Altzine gibi dergilerde yayımlandı.

13. Melike İnci

13. Melike İnci

Kadir Aydemir’in hazırladığı “Mutsuz Aşk Vardır” adlı öykü derlemesinde “Ölümsüz” adlı öyküleri yayımlandı. 2013 yılının Temmuz ayında üzerinde yıllardır çalıştığı ilk romanı “O Anda”yı tamamladı ve kitap 2014'te okurlarıyla buluştu.

14. Ebru Ojen

14. Ebru Ojen

Gündelikçilik, çocuk bakıcılığı, kerizcilik, düğün solistliği, dişçi asistanlığı, oyunculuk yapmış, kumarhanelerde, dizi setlerinde ve Down sendromlu çocukların eğitim merkezlerinde çalışmış Ojen'in Aşı, ilk romanı.

15. Önder Deniz Çavuşlar

15. Önder Deniz Çavuşlar

Önder Deniz Çavuşlar, 2010 yılında çıkan Hiçlikle Yokluk Arası ve geçtiğimiz yazın ortasında yayımlanan Şehre Keder Yağıyor adlı kitaplarındaki anlatım dili ve yazılarının derinliğiyle dikkatleri çekiyor..

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

16. Tuğba Doğan

16. Tuğba Doğan

Çeviri ve denemeleri Cogito, Toplumbilim, Notos, Yeniyazı gibi dergilerde ve çeşitli derleme kitaplarda yayımlanan Tuğba Doğan'ın ilk kitabı Musa'nın Uykusu ile okuyucularla buluştu.

17. Melisa Kesmez

17. Melisa Kesmez

Çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları ve söyleşileri yayımlanan Kesmez'in Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz adlı ilk kitabı dikkat çekenlerden...

18. Melike Uzun

18. Melike Uzun

Melike Uzun, Kürar'da bizlere felçlilerin başka bir yerden, bambaşka bir şekilde bakan gözlerini armağan ederek gösterirken, gözlerimizdeki felci de iyileştiriyor.

19. Bahadır Cüneyt Yalçın

19. Bahadır Cüneyt Yalçın

2008-2010 arasında Hayri Vaka rumuzuyla Deli Defteri mizah edebiyatı dergisini çıkardı. 2011’de Afili Filintalar’a katılan Yalçın'ın burada kaleme aldığı yazıları dikkat çekerken, ilk kitabı Mütevazi Bir İntikam 2014'te yayımlandı.

20. Aytuğ Akdoğan

20. Aytuğ Akdoğan

17 yaşındayken kaleme aldığı 'Ben Hep 17 Yaşındaydım' ile dikkat çeken Aytuğ Akdoğan'ın 'Ağladı ve Gözyaşlarından Öptüm' ve 'Ben, Hiçbir Şey' adlı iki kitabı daha bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
2
1
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam