Bu Havalar Bizi Hasta Ediyor! Hastayken Sizi Anne Gibi Sarıp Sarmalayacak 18 Tavsiye
Kış geliyor, havalar soğuyor. Tam soğudu derken ısınıyor, sıcak derken esiyor... Bu havalar bizi hasta ediyor! İşte size hasta olduğunuz dönemde yardımcı olacak, hastalığı daha kolay atlatmanızı sağlayacak bazı öneriler.
1. Ev yapımı zencefil çayı tüketin
2. Çay istemezseniz çorbasını da tüketebilirsiniz.
3. Bunları da istemiyorsanız zerdeçal kullanmayı deneyin.
4. Bol bol C vitaminli besinler tüketin.
5. Günde en az 3 litre su için.
Sade su sıkıcı geliyorsa, detoks sularımızdan birini içmeyi deneyin. Meyve ile beslenen bu sular, bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmek için size ekstra bir vitamin ve mineral katkısı sağlayacaktır.
6. Vitamin alın.
Tavsiye edilen günlük demir, çinko ve vitamin A, E, B6 ve B12'yi aldığınızdan emin olun. Doktorunuzun önerdiği bu vitaminlerin gerekli olan günlük miktarını içerip içermediğini görmek için multivitaminlerine bir göz atın.
7. Çinko içeren besinler tüketin.
Bazı uzmanlar hastalığın daha da ilerlememesi için bir soğuk algınlığı semptomu fark edildiğinde en kısa sürede çinko takviyesi almanızı öneriyor. Bu da bol bol et ve balık tüketimi anlamına geliyor.
8. Sebzeleri de unutmayın.
Dengeli bir beslenme, yalnızca sağlıklı bir bağışıklık sistemi için önemli olan ve yukarıda bahsedilen vitaminleri değil, aynı zamanda iltihap ile mücadelede çok önemli olan antioksidanları da sağlayacaktır.
9. Sabırlı olun.
Soğuk algınlığı virüslerinin çoğu vücutta 10-14 gün kalıyor, bu yüzden iyileşmek için sabırlı olun.
10. Stres atın.
Stres, hava koşullarıyla birleşince sizi hasta etmede en büyük etkenlerden biridir. Kortizol ve adrenalin gibi stres hormonlarının değişimleri, T hücre aktivitesi ve sitokin üretimi gibi çeşitli süreçler yoluyla vücudumuzun iltihap ve enfeksiyona yanıt vermesinin azaltılmasında önemli bir rol oynar. Yoga yapmak, komedi filmleri izlemek ve kendi kendinize gülümsek iyi gelecektir.
11. Ilık içecekler tüketin.
Ilık çay soğuk algınlığına karşı vücudunuza yardımcı olabiliyor. Özellikle de yeşil çay ve papatya çayı, bağışıklık sistemini artırmak için mükemmel ürünler.
12. Probiyotik tüketin.
Bağışıklık sisteminizin yüzde 70'i bağırsağınızda olduğundan, bağırsağınızı iyi bakterileri besleyerek sağlıklı tutmak genel sağlık ve bağışıklık için gereklidir. Probiyotikler gastrointestinal sisteminizi güçlendirerek, hastalanma riskinizi azaltabilir.
13. Şifa kaynağı tavuk suyuna çorba!
Tavuk çorbasında bulunan bir amino asit, iyileşme sürecine yardımcı olarak akciğerlerde bulunan mukusları inceltebiliyor.
14. Uyurken buhar makinesi çalıştırın.
Kışın atmosferde bulunan kuru hava semptomlarınızı daha da kötüleştirebilir. Evinizdeki havayı nemli tutmak ve tıkanıklığınızı rahatlatmak için buhar makinesi kullanın.
15. Ballı limonlu ılık su için.
Her sabah içtiğiniz ballı limonlu ılık su, tıkanıklığınızı azaltmada yardımcı olacaktır.
16. Şekerden uzak durun.
Şeker sadece sizi şişmanlatmakla kalmaz aynı zamanda hasta da edebilir. Bağışıklığınızın güçlü tutulması için şekerden uzak durun.
17. Süt ürünleri tüketimine ara verin.
Süt mukus oluşumunu artırabilir. Çok miktarda mukusunuz varsa, süt ve süt ürünlerinden kaçınılmalıdır.
18. Doktorunuzun verdiği ilaçları aksatmayın.
Doktorunuzun vermiş olduğu öksürük şurubu, ağrı kesici, ateş düşürücü, burun spreyi gibi ilaçları zamanında ve düzenli olarak, tavsiye edilen şekilde kullanmaya özen gösterin.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
sıcak değil ılık içecekler çok sıcak da iyi gelmez
su yapay vitamin haplarina gicik olan bi benmiyim ya? meyve ye sebze ye daha ii o ne öyle
len az önce süte zerdeçal koy dedin, şimdi süt ürününden uzak dur diyosun