Görüş Bildir
Haberler
Bisiklet, kamp, trekking ve engellilik: Eşpedal Ankara ile mümkün!

Bisiklet, kamp, trekking ve engellilik: Eşpedal Ankara ile mümkün!

Cihan OKUTAN
18.12.2016 - 12:58

1. Nedir bu Eşpedal?

Eşpedal Derneği 2015 yılı Kasım ayında İstanbul'da kurulmuş bir dernek. Amacı ise, engelli ve engelsiz bireyler arasındaki dostlukları tandem adı verilen iki kişilik bisikletlerle pekiştirmek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nasıl yapıyorlar?

Önde pilot (Engelsiz sürücü), arkada co-pilot (Engelli sürücü) olmak üzere, atlıyorlar tandem bisikletlerine;  aynı güçle pedallarına basıp aynı anda duraklıyorlar. Şehir içi, şehirler arası turlar yapıyorlar, kampa gidiyorlar, yarışlara katılıyorlar. Uluslararası turları bile oldu.

Neden yapıyorlar?

Çünkü biliyorlar ki engelli olmak, bisiklet sürmeye, kamp yapmaya engel değil. Rüzgarı suratlarında hissetmek istiyorlar; doğayı dinlemek, uzun yollarda ter dökmek, ağaç altında dinlenmek istiyorlar. Bunları yaparken de görme, işitme veya fiziksel engelliliği aşıyorlar, çünkü lastik patlaması onlar için daha zor bir engel; o da 5 dakikalarını alıyor.

Ankara'daki tüm engelli-engelsiz bisiklet severlere ulaşmak istiyorlar. Bisikletliye saygı duyan, engellerin farkında olan bir Ankara istiyorlar. Alacakları bağışlarla tandem sayılarını arttırıp daha çok engelli ile engelsiz bisikletliyi buluşturmak istiyorlar. Onlara şu bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

facebook.com/espedalankara

instagram.com/espedalankara

espedalankara@gmail.com

2. Eşpedal Ankara Kuruldu!

3. Eşlik

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Eşlik (Sesli Betimlemeli)

5. Eşpedal Ankara 2016.11.27 Eymir Etkinliği

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın