Bir Türlü Geçmek Bilmeyen 'Mide Kaynaklı Ağız Kokusundan' Muzdarip Olanlar İçin 9 Etkili Yöntem
Ağız kokusunun sebebinin dişlerimiz olduğunu düşünsek de büyük bir kısmı mide kaynaklı. Eğer bu problemden muzdaripseniz bu yöntemlere mutlaka göz atmalısınız.
1. Havuç, kereviz sapı ve elmayı hatır hutur yiyebilirsiniz.
2. Yeşil sebze tüketiminizi arttırın.
Yeşil sebzeler, bitkilerin fotosentez için kullandıkları pigment olan klorofil bakımından zengindir. Klorofil etkili bir doğal koku gidericidir ve ağızdaki kötü kokuyu giderir.
3. Yemeğinizdeki nane, maydanoz, dere otu gibi bitkileri kenara atmayın.
Bu sebzeler hazımsızlık ve mide ekşimesi sorunlarında midenizin rahatlatmasına yardımcı olur. Ayrıca nane, maydanoz ve kişniş gibi bitkiler güçlü ağız kokusu gidericileridir.
Yani, yemekten sonra bu sebzeleri çiğneyerek ağız kokunuzdan kısa sürede kurtulabilirisiniz. Fakat geçici olarak.
4. Yoğurtla arkadaş olun. Ama şekerli olanlardan uzak durun.
Yoğurtta bulunan iyi bakteriler sindirime, özellikle süt ürünlerinin sindirilmesine yardımcı olur. Bu, sindirim sistemini sağlıklı tutar, böylece kötü kokuyu azaltır.
Kötü bir sindirim sistemi dışında, ağızda sülfit bileşiklerinin birikmesi ağız kokusuna neden olabilir. Probiyotiklerde bulunan iyi bakteriler, birçok çalışmada gösterildiği gibi, ağızda mevcut olan sülfit bileşiklerinin seviyesini düşürür. Fakat şekerli yoğurtlardan bahsetmiyoruz. Eğer mümkünse ev yapımı yoğurt daha iyi bir seçenek olacaktır.
5. Vişne tüketin.
Ağız kokusundan genellikle, çürük lahana kokulu bir bileşik olan metaniol sorumludur. Kirazın, bu kokuya karşı etkili bir panzehir olduğu kanıtlandı. Marul da aynı şekilde metaniol için oldukça etkilidir.
6. Bir bardak yeşil çay gibisi yoktur.
Yeşil çayın faydalarını biliyoruz. Yeşil çay ağız kokusu için de oldukça etkilidir. Detoks etkisi sayesinde hem vücuttaki genel kötü kokuyu hem de kötü ağız kokusunu azaltır. Aynı zamanda ağızdaki kötü kokuya sebep olan bakterilere karşı savaşan, katechin olarak bilinen doğal bir antioksidan içerir.
7. Turunçgiller bakteriler için kötü, sizin için iyidir.
Turunçgillerdeki sitrik asit, ağızda ve sindirim sisteminde bakteri üremesi için gereken koşulları uygunsuz hale getirir. Bunlar genellikle ağızda kötü kokuya neden olan bakterilerdir.
8. Zencefilli limon çayı harika bir ağız kokusu gidericidir.
Zencefilin faydalarını hepimiz biliyoruz. Diyetinize zencefil eklemek, midenizi rahatlatarak ağız kokusunu azaltır. Çayını sevmeseniz bile, ağzınızı bununla çalkalayabilirsiniz. Zencefil kokunun maskelenmesine yardımcı olur ve limondaki sitrik asit bakterilerin üremesini zorlaştırır.
9. Bol bol su tüketin.
Bol bol su içerken aslında yiyecek parçacıklarını ve ölü hücreleri de ağzınızdan uzaklaştırmış olursunuz. Bu, ağızda bakteri üremesini önlemeye yardımcı olacaktır. İçme suyu, ayrıca metabolik süreç için de gereklidir. Midenizi rahatlatarak mide kaynaklı ağız kokusunu önlemenize yardımcı olacaktır.
Tüm bunların dışında, uzun süredir geçmeyen ağız kokusundan muzdaripseniz mutlaka bir doktora danışın.
Sorun sadece mide kaynaklı olmayabilir. Huzursuz bağırsak sendromu, diyabet, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi rahatsızlıklar da ağız kokusuna sebep olabilmektedir. Yani tüm bu listedeki öneriler sizin için tam tersi bir etki yaratabilir.
Peki sizin bu konuda tavsiyeleriniz var mı? Yorumlarda bizimle paylaşabilirisiniz.
Bu içerikler de ilginizi çekebilir;
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın