Görüş Bildir
Haberler
Günümüzün Rahatsızlığı Huzursuz Bağırsak Sendromu ve Şişkinliğinizi Geçirecek 20 Besin

Günümüzün Rahatsızlığı Huzursuz Bağırsak Sendromu ve Şişkinliğinizi Geçirecek 20 Besin

Günümüzde çoğu kişi huzursuz bağırsak sendromunu yaşıyor. Bu durum stres, kabızlık veya başka rahatsızlıklardan kaynaklandığı gibi beslenme yanlışlığından da kaynaklanıyor olabilir. Beslenme listenizdeki bazı yiyecekleri bu listedekilerle değiştirmeniz şişkinliğinizi azaltmada yardımcı olabilir. Tabii öncelikle doktora görünmenizde ve beslenme listeniz için uzmana danışmanızda fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kivi

Pasifik Asya'daki araştırmacıların yaptığı bir çalışmada dört hafta boyunca günde iki kivi yiyen İrritabl Bağırsak Sendromu hastalarının daha az kabızlık yaşadığı ve huzursuz bağırsak sendromu belirtilerini daha az hissettikleri sonucuna varılmış.

2. Nane çayı

Nane, sindirime yardımcı olmak ve sorunlu tümörleri evcilleştirmek için yüzyıllardan beri kullanılmaktadır ve desteklemek için araştırmalar yapılmaya devam etmektedir.

3. Zerdeçal

Zerdeçal içinde bulundurduğu maddelerle anti inflamatuar özelliği taşıyan bir baharat. Bu özeliği sayesinde daha birçok fayda sağlayabilir.

4. Muz

Araştırmacılar, muzun iyi bağırsak bakterilerini beslemeye ve sindirimi iyileştirmeye yardımcı olan iyi bir prebiyotik lif kaynağı olduğunu söylüyorlar.

5. Kişniş

5. Kişniş

Sindirim Hastalıkları ve Bilim dergisinde yayınlanan bir çalışmada, IBS hastalarının kişnişle desteklenmesinin faydalı olabileceği açıklanmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kefir

Kelime kökeni Türkçe olan bu mükemmel besin 'iyi hissetmek' anlamına geliyor. Ohio State Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmada, kefirin şişkinlik, mide ağrısı ve gaz da dahil olmak üzere laktoz sindirim semptomlarını % 70 oranında azalttığı bulunmuştur.

7. Zencefil

7. Zencefil

Son trendler arasında yer alan zencefil Çin tıbbında binlerce yıldır sindirimi düzenlemek amacıyla kullanılıyor.

8. Kavun

8. Kavun
www.aspca.org

Bir araştırma, kavunda bulunan bir bileşiğin Cucumis melo adı verilen önemli diüretik özelliklere sahip olduğunu ve ödem tedavisi için kullanılabileceğini ileri sürmektedir.

9. Kuşkonmaz

Kuşkonmaz, özellikle idrar söktürücü, besleyici bir sebzedir. Vitamin deposu bu sebze özellikle hamilelere önerilmektedir.

10. Sarımsak

Yemeklerinizin içine koyacağınız birkaç diş sarımsak sindirimi düzenlemede yardımcı olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Salatalık

11. Salatalık

Salatalık çoğunlukla sudan oluşur ve bu yüzden diyet listelerinin en başında bulunur. Üriner sisteminize destek sağlar ve diyabet, kilo kaybı ve hatta kansere karşı savaşmada yardımcı olmak için tüketilebilir.

12. Ay çekirdeği

12. Ay çekirdeği

Fazlası zarar tabii ama doğru miktarda tüketilen ay çekirdeği sindirimi düzenlemeye yardımcı olabilir.

13. Domates

13. Domates

Şiş midenizi indirmek için domatesi ham haliyle yemek veya suyunu içmek sizi rahatlatabilir.

14. Kızılcık suyu

14. Kızılcık suyu

Potasyum, tükettiğiniz sodyum nedeniyle vücudunuzun su tutmasını önlemeye yardımcı olur. Kızılcık suyu da içerdiği maddelerle bir idrar sökücü niteliği taşır.

15. Lahana

C vitamini ile dolu lahana da kızılcık suyu gibi mükemmel idrar sökücü niteliği olan bir besin. Lahananın faydasından yararlanmanın en iyi yolu sıcacık bir kase lahana çorbası içmek olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Havuç

Havuç suyu veya hafif zeytinyağı ile birlikte tüketilen havuç salatası vücudunuza birçok fayda sağlayacaktır.

17. Enginar

Enginarın güçlü bir diüretik etkisi olabilir ve bazı durumlarda reçeteli ilaçların etkileriyle rekabet edebilir. Tabii bunu en iyi doktorunuz bilir.

18. Papaya

18. Papaya

Papayada bulunan enzim papain, proteinleri parçalamaya yardımcı olur, bu da sindirimi kolaylaştırır ve daha büyük şişkinlikleri engellemeye yardımcı olur.

19. Ananas

19. Ananas

Ananas potasyum ve bromelain içerir. Bromelain, proteinlerin sindirimine yardımcı olan bir enzimdir.

20. Pirinç

Pirinçte bulunan nişasta bağırsakta rahatsız edici gazların oluşma potansiyelini düşürebilir. Tabii doğru tarif ve miktarla.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: Tabii ki su!

Kulağa tuhaf geliyor ama içme suyu aslında vücudunuzun aşırı sıvıdan kurtulmasına yardımcı olur. Yeterince su içmemek vücudun su tutmasına bu da şişkinliğe sebep olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
89
11
8
7
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ela Mak

ozellikle saglik konusunda yalan yalnis bilgi paylasmaniz cok ayip. lahana, havuch, enhinar qa yapar. Ayrica kabuklu sebze meyveler de cogunlukla rahatsiz ed... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

hayatımı ziken tek şey IBS

Özge Yücel

annemi arayım da pazardan papaya alsın