Görüş Bildir
Haberler
İnsanı İçten İçe Yanıyormuş Gibi Hissettiren Mide Ekşimesine İyi Gelebilen 11 Besin

İnsanı İçten İçe Yanıyormuş Gibi Hissettiren Mide Ekşimesine İyi Gelebilen 11 Besin

Mide ekşimesi, bu rahatsızlığı çeken insanlar için oldukça rahatsız edici olabilir. Mide ekşimesine dair ilk belirtileri hissettiğiniz anda bu doğal çözümleri uygulayarak ekşimeyi bir nebze de olsa azaltabilirsiniz.

Not: En doğru bilgi, tanı, tedavi için ve yöntemleri uygulamadan önce uzmana danışın.

1. Fesleğen yaprağı

1. Fesleğen yaprağı

Fesleğen yapraklarının yatıştırıcı ve gaz giderici özellikleri size rahatlama sağlayabilir. İlk belirtisinde, birkaç fesleğen yaprağı yiyin veya bir bardak suda 3-4 dakika kaynamaya bırakın.

2. Rezene

2. Rezene

Yemeklerden sonra mide ekşimesini önlemek için çiğneyebilirsiniz. Ayrıca rezene çayı, sindirim sisteminin sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır. Çay, bu tohumlarda bulunan yağlardan dolayı hazımsızlığa ve şişkinliğe karşı faydalı olarak kabul edilir.

3. Tarçın

3. Tarçın

Bu mütevazı baharat mide asidi için doğal bir antasit görevi görür ve sindirimi ve emilimini artırarak midenizi yatıştırabilir. Tarçın besleyici bir besindir ve sağlığa yararlı özellikler ile doludur. Bir bardak tarçın çayı içmek hem güç kazandırır hem de midenizi rahatlatabilir.

4. Yayık ayran

4. Yayık ayran

Ayran, midede asiditeyi normalleştiren laktik asit içerir. En iyi sonucu almak için ayranınıza bir tutam karabiber veya 1 çay kaşığı öğütülmüş kişniş yaprağı serpin.

5. Karanfil

5. Karanfil

Karanfil yıllar boyunca, sindirim bozukluklarını tedavi etmek için geleneksel Çin tıbbında önemli bir yer edindi. Barbunya, fasulye gibi gaz yapan gıdaları pişirirken içine bir tutam karanfil atın. Mide ekşimesini tedavi etmek için ezilmiş karanfil ve kakule (eşit miktarda karıştırılmış) yiyebilirsiniz.

6. Kimyon

6. Kimyon

Kimyon tohumları harika bir asit dindirici olarak bilinir, sindirime yardımcı olur ve mide ağrısını hafifletir. Kavrulmuş kimyon tohumlarını hafifçe ezin, bir bardak suya karıştırın veya bir çay kaşığı kimyon tohumunu bir bardak kaynar suya atın ve her yemekten sonra için.

7. Zencefil

7. Zencefil

Zencefilin sindirim ve iltihap önleyici özellikleri var. Mide asidini nötralize etmeye yardımcı olmak için, bir dilim taze zencefil çiğnemek, günde iki-üç kez bir kaşık zencefil suyu içmek veya bir bardak kaynar suyun içine zencefil ekleyip içmek işe yarayabilir.

8. Soğuk süt

8. Soğuk süt

Laktoz intoleransı olmayanlar için süt, midedeki gastrik asitleri stabilize etmeye yardımcı olabilir. Midede asit birikmesini önleyen kalsiyum bakımından zengindir. Yapmanız gereken tek şey, bir sonraki mide ekşimesi durumunda bir bardak soğuk süt içmek.

9. Elma sirkesi

9. Elma sirkesi

Bir bardak suya 1-2 çay kaşığı elma sirkesi ekleyin ve günde bir veya iki kez için.

10. Hindistan cevizi suyu

10. Hindistan cevizi suyu

Hindistan cevizi suyu içtiğinizde, vücudunuzun pH seviyesi alkali olur. Ayrıca, midenizi aşırı asit üretiminin zararlı etkilerinden korur, midenizde mukoza üretimine yardımcı olur. Lif bakımından zengin olduğu için sindirime yardımcı olur ve asitliğin tekrar ortaya çıkmasını önler.

11. Muz

11. Muz

Muz, asit geri akışına karşı tampon görevi görebilecek doğal antasitler içerir. Mide ekşimesinden kurtulmanın en basit yolu budur. Rahatsızlığı önlemek için her gün bir muz yiyin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
12
9
4
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
denizci

süt ve ayranı hangi akla hizmet yazdılar acaba. kopyala yapıştır mantıgıyla sağlık önerisi verilmez. o mideye süt girerse yüzde 50 kusmayla yüzde 50 ekşimeni... Devamını Gör

Koray

Muz daha beter ediyor. Mümkünse baharat da yemeyin yanarken.

Tırtıl Savar

Ayran :o kimyon :o sut :0 sakınnnnn