Görüş Bildir
Haberler
Bir Şey Olmaz Demeyin! Asla Görmezden Gelmemeniz Gereken Şeker Hastalığı Belirtileri

Bir Şey Olmaz Demeyin! Asla Görmezden Gelmemeniz Gereken Şeker Hastalığı Belirtileri

Dünya üzerinde en çok görülen hastalıklardan biri de şeker hastalığı. Özellikle aile hikayenizde bu hastalık varsa veya vücudunuz size bazı işaretler veriyorsa onları dikkate alıp bir doktora danışmanız gerekir.

Not: Bu belirtilerden bir ya da birkaçını yaşıyor olmanız şeker hastalığına sahip olduğunuz anlamına gelmeyebilir. Doğru tanı ve tedavi için doktorunuza danışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İstenmeyen kilo kaybı.

Kilo kaybı, bazı insanlar için bir rüya gibi görünse de pankreasınızın gerektiği gibi çalışmamasından kaynaklanıyor olabilir. İstenmeyen kilo kaybı genellikle diyabetin ilk belirtilerinden biridir. Ama aslında vücut ağırlığınızın sadece yüzde 5'ini kaybetmek, diyabet riskinizi yüzde 58 kadar azaltabilir.

2. Bacaklarda leke.

Bacaklarınızdaki lekelerin tıraş bıçağından kaynaklandığını düşünüyor olabilirsiniz.Fakat bunlar aslında bazı durumların habercisi olabilir. Pek çok diyabet hastası, alt bacaklarında küçük yuvarlak veya oval lezyonlar görülmeye başladığı zaman tanı için doktora başvurduğunu söylüyor. Diyabetik dermopati olarak bilinen bu noktaların tüm diyabet teşhislerinin yüzde 55'ine varan oranda olduğu düşünülmektedir.

3. Kronik yorgunluk.

Uyku probleminiz olmamasına ve yeteri kadar uyumanıza rağmen kendinizi hala gün içinde yorgun hissediyorsanız bir doktora görünmekte fayda var. Diyabet genellikle bir kişinin normal kan şekeri seviyelerinde hasara neden olur ve bu süreçte yorgunluk hissinin açığa çıkmasına sebebiyet verir.

4. Bulanık görme.

4. Bulanık görme.

Bulanık görme genellikle diyabetin bir semptomudur, çünkü yüksek kan şekeri seviyesi gözünüzün lenslerinde şişmeye neden olabilir, bu da görüşünüzü bozar. Neyse ki birçok insan için bu etki geçicidir ve kan şekeri düzeyleri yönetildiğinde ortadan kalkar.

5. Yinelenen enfeksiyonlar.

Diyabetle ilişkili yüksek kan şekeri, bir kişinin bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Hastalığın daha gelişmiş vakalarında sinir hasarı ve doku ölümü, deride daha fazla enfeksiyona ve uzuv kaybına yol açabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ağız kokusu.

Ağız kokusu başka birçok rahatsızlığın işaretçisi olabilecek olsa da kronikleşen bu koku genellikle vücudun glikozu enerjiye dönüştüremediği, kan şekerini tehlikeli bir halde tutan diyabetik ketoasidozun bir belirtisidir.

7. Aşırı susuzluk.

7. Aşırı susuzluk.

Bol bol su içmek zaten uzmanlar tarafından tavsiye edilen bir durum fakat sizi rahatsız edecek derecedeyse bu, yüksek kan şekeriyle uğraştığınızı gösteren bir işaret olabilir.

8. Sık idrara çıkma

8. Sık idrara çıkma

Herhangi bir nedenle antidiüretik hormonunun salgısında azalma olması ya da böbreklerde etkisinin bozulması olursa, böbrekler kendisine gelen sıvının geri emilimini engeller ve idrar miktarında artış olur. Bu da sizi sık sık tuvalete taşır.

9. Şiş diş etleri.

9. Şiş diş etleri.

Diş etleriniz şişerek kendini gösteriyorsa, bir endokrinologla görüşme vakti gelmiş demektir.

10. Libidonun azalması.

Sıklıkla diyabete eşlik eden zayıf dolaşım ve depresyon, uyarımı zorlaştırabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mide bulantısı.

Hem yüksek hem de düşük kan şekeri bulantıya neden olabilir ve bu huzursuzluk hissi, diyabet hastalarının tanıdan önce bildirdiği ilk işaretlerden biridir.

12. Kilo alma.

Bazı bünyelerde şeker hastalığı kendini aşırı kilo vererek bazıları ise alarak hissettirir.

13. Polikistik over sendromu.

Yapılan araştırmalara göre polikistik over sendromu şeker hastalığı riskini artırabiliyor. Bu yüzden bu sendroma sahip olan kişilerin şeker testlerini de yaptırması öneriliyor.

14. Depresyon.

Tedavi edilmeyen diyabetin bir parçası olan kan şekerindeki hızlı dalgalanmalar depresyon dahil olmak üzere ruh halinizde önemli değişikliklere neden olabilir.

15. Sinirlilik.

Şeker hastalığı dengesiz kan şekeri düzeyi ve diğer tüm belirtileriyle birlikte kolay öfkelenmeye, asabiyete sebebiyet verebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. El ve ayaklarda uyuşma.

16. El ve ayaklarda uyuşma.

Yüksek kan şekeri sinirlerin zarar görmesine neden olabilir, bu da genellikle ellerinizde ve ayaklarınızda yorucu bir his ile işaret edilir.

17. Yaraların yavaş iyileşmesi.

17. Yaraların yavaş iyileşmesi.

İki ay önce kestiğiniz parmak hala aynı görüntüdeyse mutlaka doktora görünmeniz tavsiye edilir. Yüksek kan şekeri, zayıf dolaşım ve diyabetle ilişkili tekrarlayan enfeksiyonların kombinasyonu genellikle yara iyileşmesini yavaşlatır.

18. Ciltte kararma.

18. Ciltte kararma.

Genellikle el ve ayaklarda, derinin kıvrımlarında, boyunda, kasık ve koltuk altlarında oluşan cilt kararması, genellikle insülin seviyeleri yüksek olduğunda görülür ve bu durum akantozis nigrikans olarak adlandırılır.

19. Sürekli hissedilen açlık.

Sık sık acıkıyor ve bir şeyler yemek ihtiyacı duyuyorsanız vücudunuz size kan şekerinizde bir şey olduğunu söylemeye çalışıyor olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
68
34
21
7
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
selaminko

pek çok belirti var. rahmetli babamda da şeker vardı. bu nedenle ölçtürüp duruyorum ama şeker çıkmıyor.