onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Bekçi Köpeği Nasıl Eğitilir? Bekçi Köpeği Eğitiminin İncelikleri...

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video

Bekçi Köpeği Nasıl Eğitilir? Bekçi Köpeği Eğitiminin İncelikleri...

Müge Kakşi
16.12.2021 - 10:27

Etçil ve memeli hayvan türleri arasında sayılan köpekler, dünyada en çok evcil olarak beslenen hayvanlar arasında yer alıyor. Köpeklerin görünüş ve büyüklüklerine göre 400'den fazla ırka sahip olduğu biliniyor. Aynı zamanda köpekler, kedilerle birlikte dünyanın en geniş coğrafyasına yayılan hayvanlardan biridir. Günümüzde sokaklarda da sıkla rastladığımız köpeklere evlerde de sıkça rastlıyoruz. Köpek türleride evlerde çeşitli amaçlar için bulunduruluyor. Örneğin bekçi köpekleri evin veya bulunduğu yerin korunması ve gözetim altında tutulması için sıkça tercih ediliyor. Birçok kişi bekçi köpeği türlerinin nasıl eğitildiğini merak ediyor. Peki, bekçi köpeği nasıl eğitilir? Sorunun cevabını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Dünyada en çok tercih edilen evcil hayvanlardan biri de köpekler olarak karşımıza çıkıyor. Çok eski zamanlarda beri avcılık ve bekçilik gibi çeşitli amaçlarla insanların yanında bulundurduğu köpekler zamanla evcilleşerek insan ırkıyla beraber yol almıştır. Duygusal hayvanlar olan köpeklerinde tıpkı insanlar gibi çeşitli karakteristik özellikleri bulunmaktadır. Mesela bazı köpek türleri koruyucu özelliklerinde dolayı bekçi köpeği olarak beslenmektedir. Daha çok bir evin veya iş yerinin güvenliği için tercih edilen bekçi köpeklerinin bazı eğitimleri normal köpeklere benzerken bazıları ise görevlerine özel olarak verilmektedir. Bekçi köpeğinin eğitimine dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Bekçi Köpeği Eğitimi İncelikleri

Bekçi Köpeği Eğitimi İncelikleri

En sadık dostlarımızdan olan köpekler kimi zaman evimizin neşesi kimi zaman ise bizi ve evimizi koruyan canlılar olarak biliniyor. Özellikle bazı köpek türlerinin içlerinde doğuştan olan koruma içgüdüsü olduğundan bekçi köpeği haline getirmek mümkündür. Bekçi köpeğimize alan koruma ve bodyguard olarak eğitim vermek için köpek ırkımızın karakter olarak müsait olması gerekmektedir. Temel itaat ve ileri itaat eğitimlerinden daha karmaşık ve süresi uzun bir eğitimleri vardır.

Ortalama 5,6 hafta sürebilecek bir eğitim sürer. Alman çobanı, doberman ve rottweiler gibi ırkların çok iyi adapte olduğu söylenebilir. Her köpek ırkının bekçi köpek eğitimleri farklı yaşlarda olabilir.

Günümüzde dünyada emniyet ve askeri birimleri alan koruma ve bodyguard olarak görevlendirilecek köpekleri kendi alanına göre farklı köpek türlerinden seçerler.

Bekçi olarak görevlendireceğimiz köpeğimizi güven kaybı yaşamamak adına eğitimleri köpeğin özgüven duygusu yüksek ve biraz baskın gelecek şekilde olması gerekir. Köpeğimiz eğitimlerinde hiçbir şekilde fiziksel müdahalede bulunmamalı ve dövülmemelidir. Bu eğitimlerde köpeğin üstünlük duygusunu sarsacak davranışlardan kaçınmalıyız.

Bekçi Köpeği Eğitimi Nasıl Verilir?

Bekçi Köpeği Eğitimi Nasıl Verilir?

Tabi yukarıdaki yazımızda köpeklere verilen bodyguard ve alan koruma eğitimleri profesyonel eğiticiler tarafından verildiğinde bize geri dönüşü daha iyi olmaktadır. Bu yüzden bekçi köpeği eğitiminde profesyonellerden destek alabilirsiniz. Peki biz köpeğimize bekçi köpeği gibi eğitim verebiliriz? Yabancı biri bahçemize girdiğinde veya bizim yanımızdayken karşılaşılan olumsuz durumda bizi savunmasını sağlayabiliriz?Sorunun cevabı çok basit köpeğimize uyarı ve havlama komutu öğretmek.

  • İlk olarak tetikleyici kelimemizi seçmemiz lazım örneğin: havla veya konuş gibi kendinize her hangi bir kelime belirleyin.

  • Ve geldik komutu uygulamaya, bunu yaparken köpeğimiz havlama sesini çıkardığında onu övmeli ve sevmeliyiz.

  • Komutu kendimizden emin olarak vermeliyiz. Gür ve net bir ses tonu kullanmalı ve köpekle geçirdiğimiz vakit içerisinde onunla göz kontağı iletişimi kurarak ona verdiğimiz emirde onu gözlemlemeliyiz. Eğer tek bir kere yerine daha çok havlarsa sessizleşmesini bekle ve asla ödül verme.

  • Koruması gereken alanın kapısından birisi içeri girdiğinde, belirlediğin havalama komutunu ver. Bunu ilk başta sık sık aralıklarla yap. Sonrasında köpeği 1,2 saat oynat, kafasını dağıt ve tekrar dene.

Peki havlamasını öğrettik ya sus komutu nasıl olmalı?

  • Kapıdan birinin girdiğinde havalamaya başlayan köpeğe susma emrini ver. Ve burnuna koklayacak şekilde bir ödül maması koy sonrasında hemen ödül mamasını ver.

  • Havla ve sus komutlarında geçiş yap bir oyun gibi her havla komutundan sonra sev, her sus komutundan sonra ödül ver. 

  • Bu yapılan eğitim boyunca köpeğini sıkma sanki bir oyun gibi onu eğlendirecek şekilde yapmaya çalış. 

  • Unutmaki sen sahibi olarak ona verdiğin güzel enerjiyle küçük dostunla çok güzel işler başarabilirsin.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın