Görüş Bildir
Haberler
Köpek İshali Nasıl Tedavi Edilir? Köpek İshali Nasıl Geçer?

Köpek İshali Nasıl Tedavi Edilir? Köpek İshali Nasıl Geçer?

Müge Kakşi
03.12.2021 - 11:58

Etçil ve memeli hayvan türleri arasında sayılan köpekler, dünyada en çok evcil olarak beslenen hayvanlar arasında yer alıyor. Köpeklerin görünüş ve büyüklüklerine göre 400'den fazla ırka sahip olduğu biliniyor. Aynı zamanda köpekler, kedilerle birlikte dünyanın en geniş coğrafyasına yayılan hayvanlardan biridir. Günümüzde sokaklarda da sıkla rastladığımız köpeklere evlerde de sıkça rastlıyoruz. Ayrıca insan dostu olarak bilinen köpeklerde tıpkı insanlar gibi çeşitli sağlık sorunları yaşayabiliyorlar. Köpeklerde sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri de ishal. Çeşitli nedenlerden dolayı köpeği ishal olan kişiler köpeğinin ishalini nasıl tedavi edebileceğini merak ediyor. Peki, köpek ishali nasıl geçer? Köpekte ishal tedavisi nasıl olur? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizle için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyada en çok tercih edilen evcil hayvanlardan biri de köpekler olarak karşımıza çıkıyor. Çok eski zamanlarda beri avcılık ve bekçilik gibi çeşitli amaçlarla insanların yanında bulundurduğu köpekler zamanla evcilleşerek insan ırkıyla beraber yol almıştır. Duygusal hayvanlar olan köpeklerinde tıpkı insanlar gibi çeşitli sağlıklı sorunları olabiliyor. Bu sağlık sorunlarından biri de köpeklerde birçok şeyin neden olabileceği ishal oluyor. Basit bir yemek probleminden dolayı da olabilen köpek ishali bakteri gibi tedavi edilmesi gereken bir sağlık sorunundan dolayı da olabilmektedir. Köpeklerde ishal tedavisinin nasıl yapıldığına ve köpeklerde ishali geçirme yöntemlerine dair tüm detaylara içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Köpek İshali Nasıl Tedavi Edilir?

Köpek İshali Nasıl Tedavi Edilir?

Köpeklerde ishal sık görülebilen bir durum olmakla birlikte bazı durumlarda ciddiyken bazı durumlarda çabuk geçebilmektedir. Köpeğiniz ishal olduğunda onu gözlemlemeniz ve bazı noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.

Köpeğiniz ishal olduğunda öncelikle kesinlikle gıda alımı kesilmemelidir. Fakat mama miktarı azaltılmalıdır. Midenin ve bağırsakların biraz rahatlaması gerektiğinden yumuşak ve yağsız besinler verebilirsiniz. Örneğin yağsız beyaz pirinç, haşlanmış tavuk veya bağırsakta su tutan gıdaları verebilirsiniz. Tabi bu besinlerde az porsiyonlarda verilebilir. 

Bunun dışında köpeğinizin suyunu bol bol içmesini sağlamalı ve sürekli olarak tazelemelisiniz. Ayrıca köpeğinizde ishalle birlikte ılık ateş varsa ılık suyla banyo ettirmeniz onu rahatlatacaktır.

Köpek İshali Nasıl Geçer?

Köpek İshali Nasıl Geçer?

Ayrıca bağırsaklarda olması gereken iyi bakterilerin varlığı ishal durumunda da oldukça önemlidir. Bu yüzden köpeğinize probiyotik takviyeleri veya probiyotik içeren besinler verebilirsiniz. 

Tüm bunlara rağmen eğer köpeğinizin ishali 1, 2 gün içerisinde geçmediyse kesinlikle bir veteriner hekime götürmeli ve gerekli tahlilleri yaptırmalısınız. Bakteriyel bir durum ise veterineriniz köpeğiniz için ilaçlar verecektir. Bu ilaçların kullanımına özen göstermelisiniz. Bu şekilde köpeğiniz birkaç gün içerisinde kendine gelecektir. Ayrıca eğer ishal ile birlikte kusma ve ateş gibi belirtilerde varsa vakit kaybetmeden köpeğinizi veterinere götürmeniz gerekmektedir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın