Görüş Bildir
Haberler
Bedendeki Enerji Noktaları Neler? Çakraları Dengeleyerek Bedensel ve Ruhsal İyileşmeye Nasıl Kavuşuruz?

Bedendeki Enerji Noktaları Neler? Çakraları Dengeleyerek Bedensel ve Ruhsal İyileşmeye Nasıl Kavuşuruz?

Nurseda Gerek
13.06.2021 - 09:45

Bedenimizde olduğuna inanılan enerji noktaları yani çakralar, açık ve akışta olduğu takdirde sağlıklı bir bedene ve ruha erişmemize yardımcı oluyor. Ruhani bedenimizde bulunan enerji noktaları, Hinduizm ve Budizm öğretilerinde uzun yıllardan beri anlatılmakta. Peki bedenimizdeki enerji noktaları neler? Çakralarımızı açık ve akışta tutarsak neler olur? Bu gibi soruların cevabını merak ediyorsanız buyurun içeriğimize! 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Sahasrara: Taç Çakrası

1. Sahasrara: Taç Çakrası

Başımızın üzerinde yer alan aynı zamanda beyin ve sinir sistemiyle ilişkilendirilen Sahasrara çakrası, farkındalık ve zeka ile bağlantılıdır. Bu çakranın rengi mordur. Ruhsal olgunluğa erişmeyi temsil eden Taç çakrası, açık ve akışta olduğu takdirde yüksek bir tatmin oluşa vesile olmaktadır. Ne yazık ki öyle kolayca kullanılamayan Taç çakrası, ruhani bilinç seviyesi yüksek kişiler tarafından kullanılabilir. Bu çakranın açık ve akışta olması halinde kişinin, hayat amacına ulaştığı ve uygun bir yaşama geçtiği düşünülmektedir.

  • His: Hissetme

2. Ajna: Göz Çakrası / Alın Çakrası

2. Ajna: Göz Çakrası /  Alın Çakrası

İki kaşın ortasında yer alan üçüncü göz olarak da adlandırılan Ajna çakrası, göz ve beyin ile ilişkilendirilmektedir. Ajna çakrasının rengi indigo (çivit) mavisidir. Bu çakranın açık ve akışta olması beyninin iki lobunun da eşit oranda çalıştırılabilmektedir. Bu çakranın tıkalı olması halinde kişide baş, kulak, göz ağrısı ve odaklanma problemlerine rastlanır. Aynı zamanda göz çakrasının az çalışması kişinin sevgi bağı ve hayal gücü alanlarında eksikliklerin yaşanmasına neden olmaktadır. 

  • His: Algılama

3. Vishuddha: Boğaz Çakrası

3. Vishuddha: Boğaz Çakrası

Boğazımızın tam ortasında yer alan Vishuddha çakrası yani boğaz çakrası, ağzı ve boğaz ile ilişkilendirilmektedir. Boğazın yer aldığı alandaki tüm organları kapsayan bu çakranın rengi, mavidir. Sözlü iletişim ile ilgili tüm konular bu çakra ile etkileşim halindedir. Boğaz çakrasının açık ve akışta olması, kişinin iletişim becerilerinin yüksek olduğunu göstermektedir. Bu çakranın tıkalı olması halindeyse, ifade sorunlarının yaşanmaktadır. 

  • His: İşitme

4. Anahata: Kalp Çakrası

4. Anahata: Kalp Çakrası

Vücudun tam ortasında yer alan Anahata yani kalp çakrası, kalp ve damarlar ile ilişkilendirilmektedir. Bu çakranın rengi yeşildir. Kalp çakrası vücudun tam ortasında yer almasından dolayı alt- üst tüm çakralar arasında köprü görevi görür. Anahata çakrasının açık ve akışta olması, kişinin kendini sevme ve huzurlu olması ile bağlantılıdır. Kalp çakrasının tıkanık olması ise sevme ve sevilmede yoksunluk çekilmesine işaret eder. Kalp çakrası sevgi ve şefkati temsil etmektedir. 

  • Element: Hava

  • His: Dokunma

5. Manipura: Solar Plexus (Karın / Göbek) Çakrası

5. Manipura: Solar Plexus (Karın / Göbek) Çakrası

Göbek deliğinin iki ila üç parmak yukarısında bulunan Manipura çakrası, safra kesesi ve dalak ile ilişkilendirilmektedir. Bu çakranın rengi sarıdır. Kişilik ile ilgili tüm konular Manipura çakrası ile etkileşim halindedir. Bu çakranın açık ve akışta olması cesur ve özgüvenli bir kimliğe sahip olunması anlamına gelmektedir. Manipura çakrasının tıkalı olması ya da az çalışması ise kişide özgüven düşüklüğüne ve ruhsal rahatsızlıklara neden olmaktadır. 

  • Element: Ateş

  • His: Görme

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Swadhishthana: Sakral Çakrası

6. Swadhishthana: Sakral Çakrası

Göbek deliğinin iki parmak altında yer alan Swadhishthana yani Sakral çakra, böbrek ve mesane ile ilişkilendirilmektedir. Bu çakranın rengi turuncudur. Sakral çakra cinsellik ve haz alma ile bağlantılıdır. Swadhishthana çakranın açık ve akışta olması kişinin yaşamdan zevk aldığı apaçık ortadadır. Bu çakranın tıkanık olması ya da az çalışması halindeyse kişide cinsel iktidarsızlık ya da bel ağrısı yaşanır. 

  • Element: Su

  • His: Görme

7. Muladhara: Kök Çakrası

7. Muladhara: Kök Çakrası

Kuyruk sokumunun tam ortasında yer alan Muladhara yani Kök çakrası, cinsel organ ve kan ile ilişkilendirilmektedir. Bu çakranın rengi kırmızıdır. Muladhara çakrası kişinin fiziksel kimliğini bulmasına ve dengelemesine yardımcı olan çakradır. Kök çakrasının açık ve akışta olması halinde kişinin dünyaya sıkıca tutunabileceği, değişime ayak uydurabileceği gözlemlenmiştir. Bu çakranın tıkalı olması ya da az çalışması kişinin maddiyata aşırı düşkünlüğü ve hiçbir yere ait olamama sorunlarıyla karşılaşmasına yol açar. 

  • Elementi: Toprak

  • His: Koku

Çakralar nasıl dengelenir?

Çakralar nasıl dengelenir?

Çakralarınızı dengelemek için öncelikle tüm çakralarınızı hissetmeniz gerekmekte. Elinizi çakra bölgelerinize koyarak, çakralarınızı hayal etmeniz hissetmenizi kolaylaştırabilir. 7 adet bulunan çakraları dengelemek için açık çakradan tıkalı çakraya doğru bir enerji akışında bulunmanız gerekiyor. İki elinizi kullanarak, çakralarınızı dengeleyebilirsiniz. 

  • Bir elinizi açık ve akışta olan çakranıza koyun ve diğer elinizi tıkalı çakranıza götürün. 

  • Gözlerinizi kapatın ve bekleyin. En tıkalı çakralar bile en fazla 5 dakika hissederek beklemeniz halinde açılacaktır.

  • Bedeninizdeki enerji akışını dengelemek ve çakralarınızı açmak için 21 gün boyunca enerjinizi aktarmanız gerekmekte. 

  • Aynı şekilde düzenli meditasyon yapmak, enerjinizi doğru kullanmanıza yardımcı olacaktır.

Siz çakralar hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın. 

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
4
3
3
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aylin Kayhan

Benim bütün çakralar kapalı ...

Yavuz Karaçay

Rasengan'ı ters yapıyoruz admin, bir terslik var.(!)