Görüş Bildir
Haberler
Okuyunca Acilen Kullanmak İsteyeceğiniz Aromaterapi Yağlarının Birbirinden Önemli Faydaları

Okuyunca Acilen Kullanmak İsteyeceğiniz Aromaterapi Yağlarının Birbirinden Önemli Faydaları

Nurseda Gerek
08.06.2021 - 13:18

Uzun yıllar önce pek çok farklı kültürde şifa bulmak için ritüel şeklinde uygulanan aromaterapi, eski medeniyetlerin aksine günümüzde bilinçli bir şekilde kullanılmaktadır. Bitkilerin öz sularından elde edilen aromaterapi yağları, bitkilerin iyileştirici gücünü ortaya çıkarırken eski geleneklerin değerini de ortaya koymakta! Birbirinden etkili bu yağların faydalarını keşfetmek istiyorsanız buyurun içeriğimize! 👇

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğini umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.''

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Okaliptüs uçucu yağı

1. Okaliptüs uçucu yağı

Solunum yollarını rahatlatıcı etkisiyle kış aylarının favorisi olan okaliptüs uçucu yağı, doğal bir ağrı kesicidir. Kışın masaj yaptırırken ya da duş alırken birkaç damla suyunuza damlatarak kullanabilir ve faydasını görebilirsiniz. Özellikle sıcak su ile kullanıldığında solunum yollarınızı açarak, rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

2. Gül uçucu yağı

2. Gül uçucu yağı

Stres azaltıcı etkisiyle sevilen gül uçucu yağı, aromaterapide en çok tercih edilen yağlar arasında yer almaktadır. Rahatlatıcı etkisi ile zihni berraklaştıran gül uçucu yağı, aynı zamanda sağlık alanında da pek çok fayda sağlamaktadır. Bu yağ özellikle alerjik rahatsızlıkları gidererek, rahatlamaya yardımcı olur. Aynı şekilde cilt rahatsızlıklarını da giderir.

3. Zencefil uçucu yağı

3. Zencefil uçucu yağı

Grip ve ateşli hastalıkların tedavisinde sıklıkla kullanılan zencefil uçucu yağı, antiseptik özellikleri nedeniyle pek çok alanda şifa vermektedir. Bir yandan bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonların iyileştirilmesinde yardımcı olurken bir diğer yandansa canlandırıcı etkisiyle gün boyu zinde kalmanızı sağlar.

4. Lavanta uçucu yağı

4. Lavanta uçucu yağı

Antibakteriyel özellikleri içerisinde bulunduran lavanta uçucu yağı, birçok rahatsızlığa karşı doğal bir çözüm olarak tercih edilmektedir. Ağrı kesici ve rahatlatıcı etkisiyle aromaterapinin sıkça tercih ettiği yağlar arasında yer almaktadır. Lavanta uçucu yağı, aynı zamanda solunum yolu rahatsızlıklarını da azaltarak, tedavi etmektedir.

5. Adaçayı uçucu yağı

5. Adaçayı uçucu yağı

Aromaterapide sıklıkla tercih edilen adaçayı uçucu yağı, farklı birçok alanda şifa vermektedir. Özellikle kas ağrılarının hafiflemesine yardımcı olan adaçayı uçucu yağı, ağrı kesici özelliklerini de içerisinde bulundurmaktadır. Aynı zamanda sindirim sistemi düzenleyici bu yağ, epilepsi hastalığına da iyi gelmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çay ağacı yağı

6. Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı farklı kullanım alanlarında farklı etkiler yaratırken, aromaterapide kullanımıyla birbirinden sağlıklı etkiler bırakmaktadır. Cilt rahatsızlıklarını giderici özelliğiyle tercih edilen çay ağacı yağı, sivilceleri yok eder ve aknelere son verir. Rahatlatıcı ve ferahlatıcı etkisiyle sık sık tercih edilen çay ağacı yağı, solunum yollarındaki rahatsızlıklara da iyi gelmektedir.

7. Portakal uçucu yağı

7. Portakal uçucu yağı

Portakal uçucu yağı, içeriğindeki güçlü etkiler ile mantar enfeksiyonlarını önleyebildiği görülmüştür. Stresi azalttığı bilinen bu yağ aynı zamanda uykusuzluğa da birebir! Yatıştırıcı etkisiyle anksiyeteye iyi gelen portakal uçucu yağı, aromaterapide sıkça tercih edilmektedir. Afrodizyak etkisi nedeniyle aromaterapide cinsel duyguları arttırdığı kanıtlanmıştır.

8. Itır uçucu yağı

8. Itır uçucu yağı

Aromaterapide sık tercih edilen yağlar arasında yer alan ıtır uçucu yağı, cilt sağlığı açısından çok değerlidir. Özellikle yaşlanma karşıtı etkiler sunan bu yağ, kuru ve hassas ciltlerin bir numaralı tercihi! Soğuk algınlığı, solunum sıkıntısı, sinir ağrıları, böcek ısırıkları, stres, anksiyete, depresyon gibi pek çok alanda şifa verir ve rahatlatır.

9. Sandal ağacı uçucu yağı

9. Sandal ağacı uçucu yağı

Zihindeki rahatlamayı sağması amacıyla aromaterapide sıkça tercih edilen sandal ağacı uçucu yağı, meditasyon esnasında da sıklıkla kullanılmaktadır. Birkaç madde önce saydığımız diğer uçucu yağlardaki çoğu etkiyi içerisinde barındıran sandal ağacı uçucu yağı, rahatlatıcı etkisi ile en sevilen yağlar arasında yer almaktadır.

10. Kekik uçucu yağı

10. Kekik uçucu yağı

Cilt hastalıklarını tedavi edici yönlerinin yanı sıra yaralanmaları da tedavi ederek, sık kullanılan yağlar arasında yer almaktadır. Aromaterapide en sık kullanım alanı ise migrene iyi gelmesidir. Özellikle düzenli kullanımda migreni tedavi edici etkileri olduğu söylenen kekik uçucu yağı, aynı zamanda metabolizmayı hızlandırarak, kilo vermeye de yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yasemin uçucu yağı

11. Yasemin uçucu yağı

Aromaterapinin sevilen yağlarından biri olan yasemin uçucu yağı, içerisinde barındırdığı özellikler sayesinde pek çok rahatsızlığı gidermektedir. Özellikle uykusuzluğun ilacı olarak tabir edilen bu yağ, aynı zamanda adet söktürücüdür. Sıkça tercih edilen yasemin uçucu yağı spazm tedavilerinde de önemli ölçüde faydalı etkiler sunmaktadır.

Aromaterapi yağlarını keşfetmek için buradan satın alabilirsin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nesibe Tahir

Nasıl kullanmamız gerektiğinide yazsaydınız.