Azmin Zaferi: Hawking'i Örnek Alan Muammer'in Engel Tanımayan Başarı Hikâyesi
Azmiyle sınır tanımayan Muammer Ersin, ailesi ile birlikte Antalya Muratpaşa'da yaşıyor.
3 yaşındayken Muammer Ersin'e bisiklet alan ailesi, bisikleti sürmekte güçlük çektiğini görünce hastaneye götürmüş ve Muammer Ersin'in kas hastası olduğunu öğrenmiş...
6 yaşına kadar yürüyebilen Muammer Ersin, ilkokul birinci sınıfta arkadaşlarının yazı yazma hızına yetişemeyince öğretmeninin "Hep geç kalıyorsun" demesinin ardından okula gitmekten vazgeçmiş. 17 yaşına geldiğinde ise tamamen yatağa bağımlı hale gelmiş.
Uyumadığı zamanlarda vaktini bilgisayarla geçiren Muammer Ersin, Stephen Hawking'i hayatının en önemli kilometre taşlarından biri olarak kabul ediyor.
Çünkü geçirdiği ALS hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan ve yazıları sese dönüştürebilen bilgisayarı vasıtasıyla insanlarla iletişim kuran fizik profesörü Stephen Hawking'i örnek almış.
Oynadığı bilgisayar oyunlarında eksiklikler gören Muammer Ersin, 3 boyutlu bilgisayar oyunları için program yazmaya başlamış ve bunu kendi çabalarıyla öğrenmiş...
İngilizce, Almanca, Rusça ve Fransızca biliyor...
Babasının belirttiğine göre Muammer Ersin'in dünyanın birçok ülkesinden arkadaşı var. Farklı ülkelerdeki bu arkadaşları kendisini ziyarete de gelmiş.
Doğan Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre annesi oğlunun kendilerini onurlandırdığını belirtirken, babası da Muammer Ersin'in üniversitede okuyan bir öğrenci için yaptığını anlatıyor:
"Ersin, üniversitede okuyan bir öğrencinin bilgisayar ödevini yaptı. Ödevden 100 puan alan öğrenci Ersin'e pasta getirdi. Ersin'le gurur duyuyorum."
"Bir doktor kas hastalığı olanların Ersin kadar yaşayamadığını oğlumun yüzüne söylemişti. Önce bu cümleye darıldım ama sonrasında bu söz Ersin'e güç verdi."
Böyle diyor baba Çelik ve birçok kişinin nefes borusunun delinmesinden sonra konuşamadığını, Muammer Ersin'in ise tekrar konuşmayı başardığını da ekliyor...