Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Türkiye'ye Karşı İhlal Sürecini Başlattı

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Türkiye'ye Karşı İhlal Sürecini Başlattı

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Türkiye'nin AİHM'in Osman Kavala hakkındaki kararını yerine getirmemesi üzerine ihlal sürecini başlattı. Dışişleri Bakanlığı ise bu karara tepki göstererek 'Avrupa Konseyi'ni bağımsız yargıya müdahale niteliği taşıyacak bu kararın devamını getirmekten kaçınmaya davet ediyoruz' açıklamasını yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, AİHM’in iş insanı Osman Kavala kararını yerine getirmediği için Türkiye’ye karşı ihlal sürecini başlatma kararı verdi.

ANKA'nın haberine göre; bugünkü oylamada, Türkiye’ye yönelik ihlal sürecinin başlatılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi. Resmi sonucun yarın açıklanacağı belirtildi.

Dışişleri'nden yanıt: Yargıya müdahale

Dışişleri'nden yanıt: Yargıya müdahale

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin kararıyla ilgili 'Avrupa Konseyi'ni bağımsız yargıya müdahale niteliği taşıyacak bu kararın devamını getirmekten kaçınmaya davet ediyoruz' açıklamasında bulundu.

'Avrupa Konseyi (AK) Bakanlar Komitesi bugün (2 Aralık 2021) ülkemizin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Kavala kararını uygulayıp uygulamadığının tespiti hususunu AİHM'e havale etme niyetini içeren bildirimde bulunmuştur' ifadelerine yer verilen Bakanlık açıklamasında Avrupa Konseyi'nin adımının yargıya müdahale niteliği taşıdığı da belirtildi.

Bakanlık açıklamasında şunlar kaydedildi:

'Ülkemizde devam eden yargı sürecine saygı ilkesi uyarınca, AK’yı bağımsız yargıya müdahale niteliği taşıyacak bu kararın devamını getirmekten kaçınmaya davet ediyoruz. Başta AK Bakanlar Komitesi olmak üzere herkes, bağımsız ve tarafsız mahkemelerce yürütülen yargı sürecine saygı ve güven duymalıdır.

Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesi olan ülkemiz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden kaynaklanan sorumluluklarının bilincindedir. Bu yıl içinde 128, bugüne kadar ise toplam 3674 AİHM kararı tarafımızdan uygulanmıştır.

AİHM kararlarının icrasını denetleyen Bakanlar Komitesi’nin gündeminde halen çok sayıda karar bulunmaktadır. Kavala kararından daha eski olan ve başka ülkeler hakkında ve konularda da uygulanmayan kararlar varken, özellikle Kavala kararının sürekli olarak gündemde tutulmasını tutarsız bir yaklaşım olarak görüyoruz. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi sistemindeki mevcut mekanizmaların hukuki ve adil bir anlayışa göre değil de, siyasi mülahazalar üzerinden belirli ülkeler aleyhinde işletilmesi her şeyden önce Avrupa Konseyi’nin kendi itibarını zedelemektedir.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, insan hakları sisteminin etkinliğini sürdürmek istiyorsa tarafgir ve seçici tutumunu bırakıp, AİHM kararlarının uygulanmasını tüm üye ülkeler yönünden tarafsız bir yaklaşımla ele almalıdır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
22
9
6
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Firat Aydin

Recep tayyip erdoğan'ın yeni kurtarıcı meleği. eğer kendisi yakinda salınmazsa avrupa'dan ambargo yeme ihtimalimiz var. erdoğan'ın bunu istediğine eminim. av... Devamını Gör

gülden cinel

Ne anlatmak istediniz bu yazınızda ?

Kata kulli

Bir brunson vakası daha yaşanmaz umarım

demet s.

Ne yapsanız boş...göklerden gelen bir karar vardır... ezanları susturamayacaksınız... ey fransa kıskanma çalış senin de olur...biz 7283 ülkeye maske gönderdi... Devamını Gör