Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nden Kavala ve Demirtaş Kararı

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nden Kavala ve Demirtaş Kararı

Batuhan
17.09.2021 - 14:30

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmasını denetlemekle yükümlü Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, iş insanı Osman Kavala ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili kararlarını açıkladı. Komite, Türkiye'nin Selahattin Demirtaş'la ilgili 30 Eylül'e kadar eylem planı sunmasını beklerken Osman Kavala için ihlal prosedürü başlatılmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanıp uygulanmadığını denetleyen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, AİHM kararına rağmen serbest bırakılmayan Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’la ilgili kararını açıkladı.

Avukat Benan Molu'nun Komite'nin kararlarına ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamaya göre, Bakanlar Komitesi, Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını ve mahkumiyet kararlarının bozulmasını talep etti. Propaganda suçundan verilen 4 yıl 8 aylık hapis cezasının, Demirtaş’ı “cezaevinde tutma ve seçimlere katılmasını engelleme amacı” taşıdığını belirtti.

Komite, Türkiye'nin Selahattin Demirtaş için ek süre talep etmediği halde eylem planı sunmadığını belirterek, eylem planı sunmak için 30 Eylül'e kadar süre verdi.

Bakanlar Komitesi, iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması talebini de yineledi. Bakanlar Komitesi'nin Kavala davasına ilişkin Türkiye'ye yönelik ihlal prosedürü başlatma kararını vermedi.

Kavala için Türkiye’ye yönelik ilk kez ihlal prosedürü başlatılabilir

Kavala için Türkiye’ye yönelik ilk kez ihlal prosedürü başlatılabilir

Komite, daha önce 1413 gündür tutuklu olan iş insanı Kavala’nın tahliye edilmesi yönündeki kararlarının uygulanmaması halinde Türkiye’ye yönelik ilk kez ihlal prosedürü başlatılabileceğini açıklamıştı. 

Bir sonraki Bakanlar Komitesi toplantısı, 30 Kasım-2 Aralık 2021'de yapılacak

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

hukukun üstünlüğü ve temel hak ve özgürlükler ibaresi anayasadan kaldırılmalı, ayrıca aihm'den de çıkmalıyız. bu ülkede yandaş olana tanınır böyle şeyler avr... Devamını Gör