onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Astronot Besinleri Sonunda Hayatımıza Girdi! Spirulina Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Astronot Besinleri Sonunda Hayatımıza Girdi! Spirulina Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Spirulina, mavi-yeşil alg olarak da bilinen %70 oranında protein içeren siyanobakteriler sınıfındaki bir yosun türüdür. Aynı zamanda birçok farklı vitamin ve mineraller içeren bu yosun türü tropikal bölgelerde, okyanus ve tatlı sularda yetişmektedir. Nasa'nın astronotlarına tablet olarak verdiği, bu yüzden diğer adı astronot besini olan bu yosunun faydaları ise saymakla bitmiyor!

Not: Spirulina bir gıda takviyesidir. Kullanmaya başlamadan önce sizler için uygun dozu öğrenebilmek için lütfen doktorunuza başvurunuz.

Kalsiyum deposudur.

Kalsiyum deposudur.

Spirulina içeriğinde bulunan kalsiyum oranı bakımından sütten 26 kat daha fazla kalsiyum içerir. Özellikle yaşlı bireyler ve gebelik döneminde kemik sağlığının korunması açısından harika bir ek gıda olarak görülmektedir.

B12 vitamini bakımından hayvansal olmayan tek alternatiftir.

B12 vitamini bakımından hayvansal olmayan tek alternatiftir.

B vitaminleri bakımından oldukça zengin bir kaynak olan spirulina özellikle içerdiği B12 vitamini bakımından çok değerlidir. Sadece hayvansal gıdaları tüketerek vücudumuza alabileceğimiz B12 vitamini içinde bulunduran tek bitkisel kaynak olan spirulina özellikle vejeteryan bireyler için tüketilmesi gereken bir besindir.

Kas gelişimini destekler.

Kas gelişimini destekler.

Spirulina özellikle spor yapanların vücutlarında kısa sürede kas gelişimini desteklemektedir. Vücudun kısa sürede toparlanmasını sağladığı için birçok olimpiyat sporcusu tarafından kullanılmaktadır. İçeriğindeki yoğun protein oranı ve bu proteinlerin vücut tarafından büyük bir çoğunluğunun kullanılması bu etkinin sebeplerinden görülmektedir.

Vücudu yeniler.

Vücudu yeniler.

Yaraların hızlı bir şekilde kapanmasına yardım eder. Beslenme bozukluğu yüzünden ortaya çıkan rahatsızlıkları iyileştirir. Stres, sigara, alkol gibi vücudumuzu olumsuz etkileyen birçok faktörün etkisini azaltır. Bireyin vücut direncini arttırır ve enerji verir.

Kilo vermeye yardımcıdır.

Kilo vermeye yardımcıdır.

İçerisindeki yoğun protein sayesinde uzun süre tokluk hissi sağlar. Aynı zamanda düşük yağ seviyesine sahip olması nedeniyle gereksiz yağlanmayı engeller. Sindirim sistemini desteklediği için bağırsakların çalışma hızını arttırmaktadır. Aynı zamanda spirulina içeriğinde bireye tokluk hissi veren fenilalanin maddesini bolca bulundurmaktadır. Bu özellikleri sayesinde spirulina iyi bir zayıflama aracı olarak görülmektedir.

Kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.

Kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.

Doğada oldukça nadir rastlanan GLA yağ asitini içeren spirulina artrit ve kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür. Aynı zamanda yüksek tansiyon ve kolesterol rahatsızlıklarını da engelleyerek ileride ortaya çıkabilecek kalp-damar hastalıklarının da önüne geçer.

Cilt yapısını korur.

Cilt yapısını korur.

Cilt güzelliği için faydaları oldukça fazladır ve sivilce, aknelerin giderilmesine yardımcıdır. Düzenli kullanıldığında ağız ve vücut kokularını da yok ettiği iddia edilir.

Mantar enfeksiyonlarından korur.

Mantar enfeksiyonlarından korur.

Candida vücutta bulunan bir maya türü. Candida’nın vücutta fazla miktarda bulunması bizleri hastalıklara karşı çok daha duyarlı hale getirir. Şeker ve doğal olmayan maddelerin yemeklerimizde artışı vücudumuz üzerinde büyük değişikliklere neden olur. Basit bir örnekle; 1980’lerden itibaren maya enfeksiyonlarında belirgin bir artış görülmüştür. Neyse ki, spirulina bizlere yardımcı olabilir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar spirulinanın özellikle candida için etkili bir anti-mikrobik savaşçı olduğunu göstermiştir.

Sonuç olarak...

Sonuç olarak...

Spirulina, bireyin yaşı ne olursa olsun, beden önemli bir takviyedir. Besin açısından zengin bu yosunlardan en yüksek derecede faydalanmanın yolu ise çiğ tüketmek veya hap olarak vücuda almaktır.

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
10
6
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın