Anne Olma Süreci ve Doğurganlık Hakkında Bilinmeyen Ayrıntılar
Anne Olma Süreci ve Doğurganlık Hakkında Bilinmeyen Ayrıntılar
Kadın doğurganlığı genellikle 35 yaşından sonra 'düşüşe geçer' denir, ancak kadınların ne zaman ve nasıl hamile kaldığı hakkında bildiklerimizin çoğunu göz ardı ettiği giderek daha fazla kabul görmektedir. İşte doğruganlık konusuda bilmedikleriniz 👇
Hamile kalmayı uman bir kadınsanız 35'li yaşlar çok önemli bir döneme işaret ediyor olabilir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ancak uzmanlara göre gerçek daha ince detaylara sahip: Geç 30'lu yaşlarındaki kadınların, geç 20'li veya erken 30'lu yaşlarındaki kadınlara kıyasla, hamilelikte zorluklar yaşama olasılıklarının daha yüksek olduğu hatta bazı durumlarda, hamilelik ve doğum sırasında daha fazla riskle karşılaştıkları doğrudur.
Klinik olarak, bir yıl boyunca düzenli olarak denemelerden sonra doğal olarak gebe kalamamayı ifade eden kısırlık, gelecekteki ebeveynlerin yaşlandıkça daha olası hale gelir.
Tabii ki, bu süre zarfında gebe kalamamak sonsuza kadar gebe kalamayacağınız anlamına gelmez.
Yardımcı üreme teknolojilerini (YÜT) kullananlar için hala daha fazla umut var. Örneğin, en son verilere göre, 2020'de, ABD'deki 35-37 yaş arası kadın hastalar için yapılan tüm yumurta toplama işlemlerinin %40.6'sı canlı doğumla sonuçlandı.
Bu sayılar, 30'lu yaşların sonlarında meydana gelen bir düşüşü işaret ediyor ve gerçek dönüm noktasının 35 değil, 40 olabileceğini vurguluyorlar.
Örneğin, son zamanlarda yapılan bir akademik inceleme, kısırlık olarak tanımlanan kadınların tıbbi yardım olmaksızın bir yıl sonra doğal yollarla gebe kalma olasılığını inceledi.
Ancak, Denver Health Hastanesi'nde görev yapan ve alanındaki odak noktasının 35 yaşında olmasını eleştiren ABD'li obstetrisyen-jinekolog Spencer McClelland, bu değişikliğin dikkatle yorumlanması gerektiğini belirtiyor.
35 yaşından sonra gebe kalma olasılığında düşüş eğilimi gözlenir. Ancak çoğu kadın, 35 yaşından sonra bir yıl içinde doğal olarak gebe kalma olasılığına sahiptir. 40 yaşının, 35 yaşından daha belirleyici bir yaş olabileceğini vurgulamaktadır.
Doğurganlığın yaşla birlikte azalmasının iki ana nedeni, uzmanlara göre yumurta miktarı ve kalitesidir.
Bununla birlikte, gebe kalma ile ilgili bir başka risk daha vardır.
Erkeklerin yaşının da önemli olduğu unutulmamalıdır.
Tüp bebek tedavisinde, daha genç yumurtaların kullanılması canlı doğum başarı oranlarını artırabilir.
Siz bu bilgilerin kaçını biliyordunuz? Yorumlarda buluşalım 👇
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın