Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Kriptolu Telefonlar Bile Dinleniyor'

Erdoğan: 'Kriptolu Telefonlar Bile Dinleniyor'

Batuhan
25.02.2014 - 12:00 Son Güncelleme: 25.02.2014 - 18:11

Erdoğan: 'Alçakça Bir Saldırı'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada dün akşam servis edilen ses kayıtlarıyla ilgili olarak 'Bildiğiniz gibi dün akşam kendi kurguladıkları dublajını da kendilerinin yaptıkları bir piyesi servis ettiler. Eteğinizdeki taşı dökün diyorum. Alçakça hayasızca edepsizce montaj yapıp bunu servis ediyorlar. Uydurun da uydurmanın da bir ahlakı edebi var. Bu kadar da olmaz' dedi.

Ses kayıtlarıyla ilgili CHP ve MHP'nin tutumunu da eleştiren Erdoğan, şu ifadelere yer verdi: 'Dün akşam CHP ve MHP yönetimleri olağanüstü toplanmışlar. Niye montaj var ya... Oradan bir şey çıkar mı diye. Rant nema elde edebilir miyiz. Sandıktan çıkamıyoruz bari bu okyanus ötesinden atılan yemle idare eder miyiz diye. Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş. Bunlar kendlierini darı ambarında görüyorlar. Avuçlarını yalarlar avuçlarını... Bizi buraya millet getirdi ve sadece ve sadece açık söylüyorum millet götürür.'

İşte konuşmadan satırbaşları;

Çok değerli vekil arkadaşlarım çok değerli misafirler hanfendiler beyefendiler. Sizleri en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum. Grup toplantımızın hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Toplantımıza katılan tüm misafirlerimize de hoşgeldiniz diyor heyecanınızdan dolayı hepinize tek tek teşekkür ediyorum.

'KAN KANLA TEMİZLENEMEZ'

Değerli vekil arkadaşlarım yarın yani 26 şubatta Hocalı katliamının üzerinden 22 yıl geçmiş olacak. Ermenistan kuvvetleri Karabağ'da insanlık dışı katliamlara imza attılar. Bu katliamların en büyüğü Hocalı'da yaşandı. 106 kadın 83 çocuk 612 kişi şehit edildi. Karabağ'da Hocalı'da yaşanan katliamda hayatını kaybedenler Azerbaycanın olduğu kadar bizim de evlatlarımızdır. Azeri kardeşlerimizin yaşadığı acıyı yüreklerimizde yaşıyoruz. İstanbul'da Hocalıyı protesto edenlerin ırkçı sloganlar atmalarını esefle kınıyorum. Kan kanla temizlenemez ırkçılığın panzehiri de ıkrçılık değildir. Irkçı girişim ve söylemlerden herkesin sakınması gerekir.

ERBAKAN'I ANDI

İki gün sonra 27 şubat'ta bir başka mahzun yıldönümüne ulaşacağız. Eski başbakanlarımızdan değerli devlet adamı ve bilim insanı Necmettin Erbakan üç yıl önce bir 27 Şubat günü hakka yürümüştü. Merhum hocamızı da rahmetle yadediyorum. Allah ondan razı olsun mekanı cennet olsun.

Bu hafta cuma günü bir meşum tarihin kara günün demokrasi tarihimizdeki kara lekenin 28 Şubat'ın 17. yıldönümüne ulaşıyoruz. 28 Şubat postmodern tarzda darbe girişimi olarak değil vatandaşa memurlara iş dünyasına öğrencilere yaptığı zulümle de her zaman hatırlanacaktır.

'MİLLETİMİZ VİCDANINDA MAHKUM ETTİ'

Hafızalardan hiç silinmeyecek. 28 Şubat müdahalesiyle ilgili dava ne yazık ki meseleyi sulandırmaya cididyetini zedelemeye 28 Şubatı küçümsemeye doğru gidiyor. Yargıdan önce aziz milletimiz kararını vicdanlarda verdi. Vicdanında hepsini mahkum etti.

'YÜZLERİNİN KIZARMASI GEREKİR'

Meselenin üzücü tarafı 28 Şubatta bu zulmü yapanların normal şartlar altında sokağa dahi çıkacak yüzlerinin olmaması gerekir. Bu ağır baskıları yapanların Türkiye'ye ağır bedeller ödetenlerin en azından kendi vicdanlarında kendilerini sorgulayıp aynaya baktıklarında yüzlerinin kızarması gerekir. Bu kişilerin bu günlerde bırakın yüzlerinin kızarmasını utanmazca yeni bir darbe girişimine omuz verdiklerini görüyoruz. Aynı medya aynı manşetlerle bir kez daha demokrasiye karşı saldırıya geçti. Aynı yazarlar aynı yüzsüzlükle milli iradeyi aşağılıyor. Malum işveren örgütleri tam bir pişkinlik içinde son darbe girişimine de destek veriyor.

'GAZİ MUSTAFA KEMAL SÖYLEMİŞTİR'

Bazı partiler de bir kez daha eğilmeye ve darbeden medet ummaya başlamış. Hafta sonunda dile getirdğim bir konuyu tekrarlamakta fayda görüyorum. 1946'dan bugüne kadar Türkiye'de siyaset merkezli tartışmaların tamamı Türkiye'yi kim yönetecek sorusu etrafında şekillendi. 68 yıldır bu tartışılıyor. Türkiye'nin kimin yöneteceği tartışılıyor. Gazi Mustafa Kemal 22 Nisan 1920'de TBMM'nin açılışını duyurduğunda Türkiye'nin kimin yöneteceğini ortaya koymuştur. 23 Nisan'dan itibaren TBMM'nin tüm sivil ve askeri makamların üzerinde yegane karar mercii olduğunu söylemiştir. Türkiye'yi seçtiği vekiller eliyle milletin yöneteceği karar altına alınmıştır. 1946 hatta 1950 yılına kadar maalesef bu karar uygulanmadı. CHP seçimlere tek parti olarak girdi. 2 kez çok partili seçim denendi. Ancak açık oy gizli tasnifle kazanan yine CHP oldu. Merhum Menderes'in iktidara nasıl yürüdüğünü unutmayalım. Yeter söz milletindir diyerek yola çıkmıştı. 1950'den itibaren milletin hür iradesi sandığa yansımıştır.

'İKTİDARI MİLLETLE ASLA PAYLAŞMADILAR'

1960'da yönetime el koydular. 12 Eylül'de aynısını yaptılar. 28 Şubat'ta aynısını yaptılar. Her müdahalede yetkiyi milletin elinden aldılar. Yönetime el koydular. Yönetime el koyanlar iktidarını başka çevrelerle paylaştılar. İş dünyası medya ve belli STK'larla elitlerle çetelerle paylaştılar. CHP ile diğer statüko partileriyle paylaştılar. Bir tek kesimle paylaşmadılar. İktidarı milletle asla paylaşmadılar.

'TÜRKİYE'Yİ YÖNETME İRADESİNİ KİMSEYLE PAYLAŞMADIK'

İhdas ettikleri kurumlarla yargısal kurumlarla millet iradesini dar çerçevede tuttular. Biz AK Parti'yi kurarak bu kısır döngüye itiraz ettik. Yeter dedik söz de karar da milletindir dedik. Türkiye'yi millet yönetecek dedik. Şu münakaşaya kesin nokta koyduk. Türkiye'yi sadece ve sadece millet yönetir dedik. Bu ülkenin sahibi 77 milyon aziz millettir. Siyasetin sahibi millettir. Devletin sahibi millettir. Tüm kurumların sahibi de millettir. Türkiye'yi yönetme iradesini biz hiçkimseyle hiçbir zümre grup çete ve mafya ile asla paylaşmadık ve paylaşmayız.

'KİMSE MİLLETİN İRADESİNE ORTAK OLAMAZ'

Türkiye'yi yönetme iradesini hiçbir sermaye ve medya patronuyla paylaşmadık. bundan sonra da paylaşmayız. AK Parti ile birlikte millet iktidara gelmiş yönetime el koymuştur. Hiç kimse milletin bu iradesine ortak olamaz.

'UTANMAZ, HAYASIZ VE YÜZSÜZ OLDUKLARINI SÖYLEDİM'

Şu anda bu tartışmayı, tarihin çöplüğünde kalmış tartışmayı canlandırmak isteyenler var. Türkiye'yi kim yönetecek sorusunu gündeme taşıyıp milletin iradesine ortak olmaya çalışanlar var. Bunların utanmaz, hayasız ve yüzsüz olduklarını söyledim. O kadar pervasız oldular ki köşelerinden milleti aşağılamaya başladılar. Mitinglerdeki mahşeri kalabalığı koyun sürüsü olarak niteleyecek kadar edebini izanını yitirenler var. Birleri çıkmış diyor ki biz haftalardır yolsuzlukları söylüyoruz ama anketlerde yine AK Parti önde meydanlar yine dolu. Bu koyun sürüsü millet bizi duymuyor. 68 yıldır açılan her sandıkta milletten tokat yediler ama bir türlü kendilerine gelemediler.68 yıldır millet bunlara bir şey anlatmaya çalıştı. Millet artık bunların ciğerini okuyor ciğerini...

'MİLLET ARTIK KABINA SIĞMIYOR'

Attıkları her manşetteki maksatlarını millet çok iyi görüyor. Takındıkları tavrı millet hissediyor. Bu aziz millet bunlarla iktidarlarını asla paylaşmak istemiyor. Siz bu milletin seçilmiş başbakanını astınız. Millet sizi asla affetmedi. Affetmeyecek. O eski günler de geride kaldı. Bu aziz millet iradesine sahip çıkıyor. Hükümetine sahip çıkıyor. Aziz millet sağduyusu vakarı ağırbaşlılığıyla meydanlara gidip söyleyeceğini söylüyor. Ben siyasi hayatımda Sivas'ı böyle görmedim. Yozgat'ı böyle görmedim. Hamdolsun. Aynı şekilde Afyon'u böyle görmedim. Bambaşka bir coşku... Kütahya yine aynı. Millet artık kabına sığmıyor. 30 Martı heyecanla hasretle coşkuyla bekliyor. İnanıyorum ki 30 Mart yeni bir milat oluyor. Millet iftiralara itibar etmiyor. Millet bunların hakaretlerine itibar etmiyor. Bunların darbe girişimlerini çok net görüyor ve cevap veriyor.

'CHP-MHP RAHATSIZ'

17 Aralık millet iradesini gasp komplosudur. Milletin AK Parti eliyle iktidar olmasından rahatsız oluyorlar. Faiz lobisi rahatsız. Çünkü eskisi gibi kazanmıyorlar. Terör lobisi rahatsız. Çünkü sona erecek terör sebebiyle rantlarını kaybediyorlar. CHP-MHP rahatsız. Sandıktan çıkamıyorlar. Sermaye rahatsız çünkü eskisi gibi tekel oluşturamıyor kazanamıyor. Medya da rahatsız. Çünkü manşetlerle ülkeyi yönetemiyorlar. Türkiye'nin filistin gazze mısır Rabia şehit Esma demesinden rahatsız olanlar da var.

'BİR DE VAİZ LOBİSİ VAR'

Bir de vaiz lobisi var. Bir ur gibi çoğalmaya gayret eden şantajları komploları ihanetleri ortaya çıkan çirkin senaryoları ortaya dökülen vaiz lobisi de iktidardan rahatsızdı. İşte 17 Aralıkta bütün bu rahatsızlar bir araya geldiler. Milletten yüz bulamayanlar lobisi... Kaybedenler güruhu...17 Aralıkta bir araya geldiler ittifak yaptılar. Bunlar şu anda Türkiye'yi biz yöneteceğiz diyorlar. Biz de hayır millet yönetecek diyoruz.

SES KAYDI AÇIKLAMASI

Bildiğiniz gibi dün akşam kendi kurguladıkları dublajını da kendilerinin yaptıkları bir piyesi servis ettiler. Eteğinizdeki taşı dökün diyorum. Alçakça hayasızca edepsizce montaj yapıp bunu servis ediyorlar. Uydurun da uydurmanın da bir ahlakı edebi var. Bu kadar da olmaz. Aynı şekilde biz de bu teknolojiyle farklı bir şekilde size izleteceğiz. Teknolojinin nereye geldiğini görmeniz açısından önemli. Senaryo yazmak zor bir şey değil. Yapılan Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına alçakça bir saldırıdır. Recep Tayyip Erdoğan'a değil Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na yapılmış haince bir saldırıdır. Kimsenin yanına bırakmayız ve bırakmayacağız.

'AÇ TAVUK KENDİNİ DARI AMBARINDA GÖRÜRMÜŞ'

Ey CHP siz kendi partinizde kaset siyaseti yapabilirsiniz. Kendi partinizi kasetle tanzim edebilrisiniz. Genel başkan gönderip genel başkan getirebilirsiniz. ama sizin kaset siyasetiniz AK Parti'ye sökmez ve sökmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti bu ihanete bu alçakça saldırıya asla teslim olmayacaktır. Dün akşam CHP ve MHP yönetimleri olağanüstü toplanmışlar. Niye montaj var ya... Oradan bir şey çıkar mı diye. Rant nema elde edebilir miyiz. Sandıktan çıkamıyoruz bari bu okyanus ötesinden atılan yemle idare eder miyiz diye. Aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş. Bunlar kendlierini darı ambarında görüyorlar. Avuçlarını yalarlar avuçlarını... Bizi buraya millet getirdi ve sadece ve sadece açık söylüyorum millet götürür.

'GÜNDEM DEĞİŞTİRME TUZAĞINA DÜŞMEYECEĞİZ'

Bizim montaj kasetlerle milletin emanetini yere düşüreceğimizi zannedenler hayal görüyor. Biz bu gündeme teslim olmayacağız. Bütün iddialara ithamlara tek tek cevap veririz. Cevabını da vereceğiz. Süreç zaten akla karayı ortaya çıkarıyor. Oynanan oyunu kurulan tuzağı yapılmak istenen itibarsızlaştırma operasyonu deşifre oluyor. Cevabının veremeyececeğimiz hiçbir iddia yok. Ama bu gündem değiştirme tuzağına düşmeyeceğiz. Eğer bunların gündemine teslim olursak kirli montajlarıyla uğraşmaktan millete hizmet üretemeyiz. 30 Mart'a kadar bunları hiç umursamayacağız.

'ONLARIN HESABI VARSA, ALLAH'IN DA TUZAĞI VAR'

Terör lobisi silahları yeniden devreye sokmak istiyor. Uluslar arası lobi de uluslararası medyada haberler çıkarark vurmak istiyor. Marjinal örgütler de sokağa çıkacak anarşiyle vuracak. CHP ve mHP siyasetin içinde gibi görünecek ama siyaseten vuracak. AK Parti içinde bazı tuzuluklara emir verilecek sırttan vurup hançerleyecekti. Kendilerince planları kusursuzdu. Böylece 17 Aralık'ta büyük heycanla harekete geçtiler. Herkes rolünü oynadı. Ama bir şeyi unuttular. Onların bir hesabı varsa milletin de hesabı var Allah'ın da bir tuzağı var.

'BU DARBE GİRİŞİMİ HESAPSIZ KALMAZ'

Yanlış yaptık demeyi gururlarına yediremiyorlar. Bu saldırıda her kim yer aldıysa şu anda zaten rezil olmuştur daha da rezil olacaktır. Bu darbe girişimi hesapsız kalmaz. Hesapsız da kalmayacaktır. 27 Mayıs hesapsız kalmış olabilir. 12 Eylül gecikmeli yargıya intikal etmiş olabilir. Ama 17 Aralık darbesi inşallah o kadar gecikmeyecek. Önce millet sonra yargı bu girişimin hesabını mutlaka soracaktır.

'ZATEN BEN DİNLENİYORDUM'

Dün iki gazetede tarihimizin en büyük dinleme skandalı deşifre edildi. Bir tek dosya içinde her fikirden kendileri hariç 2287 kişiyi dinlemişler. Bunların bir kısmı defaatle dinlenmiş. Dikkatinizi çekiyorum. Bu liste sadece bir dosyaya ait. Buna benzer onlarca dosyanın binlerce dinleme klasörünün olduğu tahmin ediliyor. Bakanları milletvekillerini genel başkan yardımcılarını bürokratları herkesin ailesini STKları yazarları yıllarca dinlemişler. Biribiryle alakası olmayan isimleri terör örgütüşüphesi altına koyup takip etmişler. Değerli kardeşlerim bunların çoğu hukuksuz. Hukukta yeri yok. Skandal hukuksuz olarak başlamış hukuksuz olarak devam etmiştir. Eğer HSYK son değişimi yapmamış olsaydı bunlar meydana çıkmayacaktı. Bu değişim neticesinde önlerinde bu klasörler görününce gerçek ortaya çıktı. Geçmişte CHP ve MHP'ye bu kayıtlarla şantaj yaptılar. Şu anda bunu bize yaptılar. Zaten ben dinleniyordum. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dinlenildiğini söyledim. Ama nedense birileri bunu anlamamakta direndi. Hükümetsiniz çözün dediğiniz kişiler devletin içinde memur olarak çalışan kişiler.

'DEĞİŞİKLİK YAPILDIĞI ANDA HOPLADILAR'

Niye internet ve MİT yasasını getirdik. İşte bunun için getirdik. Eğer bunlar olmazsa bu düzenleme olmaz. İşte en son TÜBİTAK olayı. Aynen bu durumda. Bakın TüBİTAK'ta yeni yapılanmaya bakanımız gidiyor. Devletin kriptolu telefonlarını bile oradan dinliyorlar. Bunlar bu kadar alçak. Bir cumhurbaşkanı başbakanıyla konuşamaz. Bakanlarıyla konuşamaz. Bunlar dinleniyor. Değişiklik yapıldığı anda hopladılar. Kendi gazeteleriyle bunu farklı yere çektiler. Ucu oraya dayanıyor. Hepsiyle ilgili yasal süreci işleteceğiz. Bunlar bu şekilde kalamaz. Yoksa bu ülkede ailelerin mahremi diye bir şey kalmaz. Devletin mahremi kalmaz. Bu hukuksuz kayıtlarla bunlar şantaj yine yapabilirler. Henüz durmuş değiller.

'3 MAYMUNU NE KADAR SÜRDÜRECEKLER?'

17 Aralık gerçekleşseydi bu isimleri toplayıp içeri atacaklardı belki. O gazetelerde çıkan isimlerin kahir ekseriyeti içerde tutuklu olacaktı. Çünkü mekanizma buna göre çalışıyor. Dün gün boyunca darbe medyasından çıt çıkmadı. Gazetecilerden, yazarlardan çıt çıkmadı. CHP ve mHP büyük skandal karşısında bir iki cümle bile kuramadı. Neden susuyorlar? Bu dinlemeleri yapanların arkasındaki paralel örgüte neden bir çift söz söylemiyorlar. 3 maymunu ne kadar sürdürecekler.

'ARTIK MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR'

Dün paralel yapının elebaşı çıkmış biz yapmadık diyor. Ya kapalı kapıların ardındaki veya ardındakini duyduk diyen siz değil misiniz? Birilerini takip eden alufteye gideceğini öğrenen orada bir komplo sezen ve uyaran siz değil miydiniz? Elinizde buna benzer başka vakaların olduğunu itiraf eden siz değil miydiniz? Bir siyasi parti daha çıkıp bunları nasıl duyuyorsun bu haberleri nasıl alıyorsun diye sordu mu? Sormayacak mı? Buradan ben yargıya sesleniyorum. Bu suç itirafını daha ne kadar duymazdan geleceksiniz. Bu röntgenciliğin hesabını ne kadar erteleyeceksiniz. CHP senin genel başkanınla ilgili ahlaki olmayan görüntüyü verenler bunlar. Sayın Baykal bütün bu olanlardan sonra neyi bekliyorsun. MHP'ye söylüyorum. sizin de grup başkan vekilleriniz ile ilgili yapılar aynen bu yapının görüntüleridir. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Yargı içinde bu paralel örgüte... Bir kısım yargı diyorum. Bu paralel örgüte karşı yüreklice mücadele verecek bu hukuksuzluğun heasbını soracak örgüt liderlerinden değil milletten emir alan hkim ve savcılar olduğunu biliyor ve onlara güveniyorum.

'SESSİZ KALAN SKANDALIN PAYDAŞI OLUR'

Susan herkes bu insanlık dışı suça ortak olur. Dinlendiğini bile bile alçakça skandala sessiz kalan skandalın paydaşı olur. Bu ülkede hakimv e savcıların dinlendiğini de biliyorum. Onlara da kumpas yaptılar. Onların da şantajla üzerine gittiler. CHP ve MHP susarak bu paralel örgütün vagonu olarak bir bilinmeze doğru hızla ilerliyorlar.

'ÜLKEMİZİ DÜZLÜĞE ÇIKARACAĞIZ'

Bu paralel yapının bütün rezilliklerini ortaya dökecek bunları da bunlarla yürüyenleri de sokağa çıkamayacak kadar mahçup hale getireceğiz. 40 yıldır kandırdıkları duygularını istismar ettikleri emeklerini çaldıkları kendi tabanlarının dahi yüzüne bakamaz hale gelecekler. Müslümanlara yaptıkları büyük ihanetten dolayı aynaya bakamayacak ve kendi yüzleriyle yüzleşemeyecek hale gelecekler. Millet müsterih olsun. Biz yeni internet yasasını bu şantajın önüne geçmek için çıkardık. Ama bunu kimse anlamadı. Bunların yayınlanmasına dağılmasına insanımızı rencide etmesine müsade etmeyecek, bu skandaldan ülkemizi yine biz düzlüğe çıkaracağız.

'MİT GİBİ BİR ÖRGÜTÜ OLMAYAN DEVLET, DEVLET DEĞİLDİR'

Bu hafta gündemimizdeki önemli yasaları çıkararak inşallah hafta sonuna kadar meclisi bunlarla meşgul edeceğiz ama tatil edeceğiz. Gündemimizde şu anda bir torba yasa MİT yasa tasarısı dershaneler tasarısı ve demokratikleşme paketi var. 1983'te müdahale döneminde hazırlanan MİT yasası dünya şartlarına uymuyor. MİT yasası Amerika Avrupa bütün buralardaki istihbarat örgütlerinin yasaları incelenerek onlardan daha ağır değil tam aksine onların gerisinde bir yasa tasarısıdır. Bazıları ileri geri yazıyor. MİT şöyle oluyor. MİT başbakana bağlı olur mu? Dünyada nereye bağlı? Ya bunlar nasıl siyasetçi nasıl köşe yazarı. Bunlarhiçbir yere bakmadan ileri geri yazıyor. Dünyada MİT dediğiniz örgüt ya devlet başkanına ya başbakana bağlıdır. Bağımsız değildir. MİT gibi bir örgütü olmayan devlet devlet değildir. Bunlar bu kadar cahil ve zavallı. Biz büyük türkiyenin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığı için MİTi güçlendirdik. Geniş ufkumuzla MİT yasasını yeniden ele alıyoruz.

DERSHANELER KONUSU

Dershaneler konusunda milletin üzerine gençler üzerine karabasan gibi çöken sorunu ortadan kaldırıyoruz. Bu adımı istedik ki seçim öncesi atalım. Bu iş artık masadan kalksın. Bunun içinde de paralel yapının farklı hesabı var. Bu hesabın da bozulması gerekiyordu. Seçim öncesi bunu bitiriyoruz. Demokratikleşme paketiyle de seçim öncesinde ülkemize nefes aldıracak adımlar atıyoruz. Bu çalışmaları tamamlayınca sahaya dağılıyor yeni istiklal mücadelemizin çalışmalarına başlıyoruz.

Benim bu hafta sonu 7 ilim var. Sadece günübirlik arkadaşlarımızın illerine gelmesini istiyorum. Onun dışında meclis çalışmalarına devam etsinler. Biz mecliste her an gümbür gümbür yerimizi almalıyız ki süratle bu işi bitirelim.

SES KAYDI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

17 Aralık operasyonu sonrası internete sızdırılan ses kayıtlarına bir yenisi daha eklendi. Youtube’a yüklenen ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın, 17 Aralık günü, yani ilk rüşvet operasyonunun olduğu gün yapıldığı ileri sürülüyor.

17 Aralık’ta kaydedildiği iddia edilen görüşmelerin sırasıyla saat 08.02, 11.17, 15.39, 23.15′de yapıldığı ve son görüşmenin ise 18 Aralık sabahı saat 10.58′de yapıldığı görülüyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Başbakan Erdoğan olduğu iddia edilen kişi, 17 Aralık sabahı yolsuzluk operasyonu sırasında oğlu Bilal Erdoğan olduğu iddia edilen kişiyi arayarak evdeki 1 milyar doları (2.2 katrilyon TL) sıfırlamalarını, paraları bulundukları yerlerden taşımalarını, tamamen elden çıkarmaları gerektiğini söylüyor.

Aynı günün akşamında yapılan telefon görüşmesinde ise, Bilal erdoğan olduğu iddia edilen kişi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu iddia edilen kişiye, paranın büyük kısmını bazı işadamlarına aktarıldığını, geriye sadece 30 milyon Euro kaldığını ve onun da taşınacağını söylediği duyuluyor.

Youtube'a ses kaydını ekleyen kişi, twitter hesabında ses kaydının inkar edilmesi halinde paranın taşınırkenki videosunu servis edeceğini açıkladı.

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/erdogan-in-so...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Erdoğan Grup Toplantısında Konuşuyor

Başbakan Erdoğan, AK Parti TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

İşte konuşmadan satır başları: 

26 Şubat’ta Hocalı ktaliamının üzerinden 22 yıl geçmiş olacak. 136′sı kadın 83′ü çocuk 613 kişi şehit edildi. Karabağ’da özellikle de Hocalı’da hayatını kaybedenler Azerbaycan kadar bizim de evlatlarımızdır. Onların aıcısını yüreğimizde yaşıyoruz.

İstanbul’da Hocalı katliamını protesto edenlerin ırkçı sloganlar atmasını kınıyorum. Kan kanla temizlenemez. Irkçılığın panzehiri ırkçılık değildir.

27 Şubat’ta da eski Başbakanlarımızdan değerli siyasetçi Necmettin Erbakan’ın vefatının 3′üncü senesinde yad ediyoruz. Allah ondan razı olsun, mekanı cennet olsun diye dua ediyoruz.

Bu hafta cuma günü bir karan günün, 28 Şubat’ın 17′nci yıldönümü. Postmodern tarzda sadece seçilmişleri hedef alan darbe girişimi olarak değil, Vatandaşa, iş dünyasına yaptığı zulümle de hatırlanacak. Ekonomiye vurduğu darbeyle Türkiye’nin kazanımlarını heba eden bişr girişim olarak hafızalardan silinmeyecek.

28 Şubat hakkında açılan dava 28 Şubat’ı küçümsemeye doğdu gidiyor.

Aynı medya aynı manşetlerle milli iradeyi aşağılamaya başladı.

Bu ülkede defalarca darbe yaşamış, yanında yer almış, tarihlerine kara leke gibi yapışmış partiler de bir kez daha bundan medet umuyor.

1946 yılından bu güne kadar Türkiye’de siyaset merkezli tartışmaların neredeyse tamamı ülkeyi kim yönetecek sorusu etrafında şekillendi. 68 yıldır bu tartışılıyor. Esasen Gazi Mustafa Kemal 22 Nisan 19202de Meclisin açılacağını duyurduğu telgraf’ta Türkiye’nin kimi yöneteceğini tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde ortaya koydu. 68 yıldır her sandıkta dayak yiyorlar. Bir türlü kendilerine gelemediler.

Menderes’in 1950′de iktidara nasıl yürüdüğünü unutmayın. Yeter Söz Milletindir dedi.

Her bir müdahalede milletin elindne yetkisini aldılar. Yönetime el koydular. CHP diğer statüko partileriyle paylaştılar. Sadece iktidarı milletle asla paylaşmadılar.

Biz de “Yeter” dedik. “Yeter.. Söz de karar da milletin” dedik. Türkiye’yi kim yönetecek sorusuna net bir cevap verdik: Millet dedik. Bu ülkenin sahibi 77 milyon aziz millettir. Siyasetin ve devletin sahibi millettir. Türkiye’yi yönetme iradesini biz kimseyle, hiçbir zümre, çete cemiyet ve mafyayla paylaşmadık. Paylaşmayız.

Hiçbir semraye grubu, medya patronu ve örgütle paylaşmadık. Bundan sonra da paylaşmayız. Ak Parti ile Millet bir kez daha iktidara geldi. Kimse milletten bu iradeyi alamaz. Buna ortak ve paydaş olamaz.

Milletin iradesine paydaş olamya çalışanlar öyle pervasız ki, son haftalarda milleti aşağılamaya başladılar. sivas’ta Kütahya’da toplanan kalabalığı koyun sürüsü olarak niteleyecek kadar izanını yitirenler var. Millet artık bunların ciğerini okuyor ciğerini.

Attıkları her manşetteki maksatlarını millet çok iyi görüyor. Takındıkları tavrı, ilkesizliği, omurgasızlığı hissediyor. İşte bu millet bunlarla paylaşmak istemiyor. Siz bu milleyin seçilmiş başbakanını astınız. Bu millet sizi affetmeyecek artık. Millet artık iradesine, hükümetine, sağduyusuna sahip çıkıyor

30 Mart milad olacak. Millet iftiralara itibar etmiyor. 

Bu millet bunların hakaretlerine itibar etmiyor. Darbe girişimlerine çok olarak net cevap veriyor.

Bugün olduğu gibi millet hükümetine partisine sımsıkı sahip çıkıyor. 17 Aralık komplosu millet iradesini gasp etme komplosudur.

12 yıldır Ak Parti döneminde milletle iktidartı paylaşamayanlar son bir hamle ile bir kez daha milletin sofrasına ortak olmak isteidler. İşte biz buna dur dedik. milletin ak Parti eliyle iktidarda olmasından birkaç kesim rahatsız.

İçeride ve dışarıda faiz lobisi, terör lobisi, savaş lobisi rahatsızdı. CHP ve MHP milletten yüz bulamıyordu. Sermaye rahatsızlı çünkü eskisi gibi tekel oluşturamıyor, istediklerini yapamıyordu. Medya rahatsızdı çünkü manşetlerle Türkiye’ye yön veremiyorlardı. Türkiye’nin şehir Esma, Rabia demesinden rahatsız olanlar vardı.

Milletin iktidarda olmasından rahatsız olan bir de vaiz lobisi vardı. Diledikleri gibi örgütlenen, devlet içinde ur gibi çoğalan, şantajları ihanetleri ortaya dökülen vaiz lobisi de milletin iktidarından rahatsızdır.

17 Aralık’ta milletten yüz bulamayanlar lobisi, tüm bu rahatsızlar bir araya geldiler, ittifak yaptılar. Bunlar “Türkiye’yi biz yöneteceğiz” diyorlar.

Dublajını kendilerinin yaptığı bir piyesi servis ettiler. Eteğinizde ne varsa dökülün çıkarın diyorum. Bunlar alçakça montaj yapıp servis ediyorlar. Her şeyin bir edebi var.

Şimdi biz de bunların kurguladıklarının aynısını aynı teknolojiyle farklı şekilde size izleteceğiz. Dün Başbakanlık açıkladı. Yapılan TC Başbakanına yapılan alçakça bir saldırıdır.

Ey CHP. siz kendi partinizde kaset siyaseti yapabilirsiniz. Kasetle G. Başkan gönderip, getirebilirsiniz. ama sizin kaset siyasetiniz Ak Partiye sökmez. sökmeyecek.

Okyanus ötesinden atılan yemle durumu idare edebilirmiyiz diyorlar. Aç tavuk rüyasında kendini darı ambarında görürmüş. Avuçlarını yalarlar avuçlarını…

Ne ben ne Ak Parti bunların gündemine teslim olmayacağız. Eğer olursak, millete hizmet edemeyiz. 30 Mart’a kadar bu kasetleri umursamayacağız. Bu Recep Tayyip Erdoğan’a değil TC Başbakanına yapılan bir saldırıdır.

Bu bir İstiklal mücadelesidir. İstiklalimiz adına canımızı ortaya koymaktan da geri adım atmayacağız. İstedikleri montajı yapsınlar. son sözü millet söyleyecek.

17 Aralık’ta milli değerlerimize açık bir saldırı yapıldı. Sosyal medyada robot lobisi bizi tweetlerle vuracaktı, medya lobisi manşetlerle vuracaktı.

Onların bir tuzağı varsai Allahın da bir tuzağı var.

Bu darbe giriğimi hesağsız kalmaz. 28 Şubat 18 yıl sonra yargılanmış olabilir ama 17 Aralık o kzadar gecikmeyecek. Önce millet sonra yargı bunun hesabını mutlaka soracak.

Dün iki gazetemizde 7 bin kişinin dinlendiği dosya yayınlandı. İnsanları en az 3 yıl izlemişler. Bunlar hukuksuz, tamamen skandal.

En temel hukuk ülkeleri ve usulü çiğnenmiş.

HSYK son değişimi yapmasa bunlar meydana çıkmayacaktı..

Ben dinleniyordum, bunu söledim. Cumhurbaşkanımız için de söyledim. Birileri anlamamakta direndi. Biz niye MİT düzenlemesini, internet düzenlemesini getirdik. İşte bunun için getirdik.

TÜBİTAK’da yeni yapılanmaya gidiyoruz. Devletin kriptolu telefonlarını bile dinliyorlar. Bunlar bu kadar alçak…

Bunlar böyle kalırsa devletin mahremi, ailenin mahremi kalmaz. Bunlar binlerce kişiye bu şantajı yapabilirler.

17 Aralık darbesi gerçekleşse belki de bütün o isimleri içeri atacaklardı.

Al Jazeera 

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/makale/ak...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0