Tepkilere rağmen yapılan ve tarihi Hasankeyf'i sular altında bırakacak olan Ilısu Barajı'nın bölgesindeki tarihi Artuklu Hamamı, bugün 3 kilometre mesafeye taşındı. Bin 500 ton ağırlığındaki Artuklu Hamamı, daha önce taşınan Zeynel Bey Türbesi’nin yanına, Hasankeyf yerine yapılan kültürel parka yerleştirildi. Tarihi yapının taşınma maliyetinin ise 37 milyon lira olduğu açıklandı.
12 Bin Yıllık Hasankeyf'ten Kalan Son Eserler: Tarihi Artuklu Hamamı Taşındı
Taşıma formülü dahilinde ilk olarak Zeynel Bey Türbesi taşınmıştı.
1200'lü yıllarda inşa edilen tarihi Artuklu Hamamı Hasankeyf yerine yapılan parka yerleştirildi.
Yetkililer bin 500 tonluk hamamın taşınması için 5 bin 200 tonluk ard germe işleminin tamamlandığını ve hidrolik krikoların da hamamın altına yerleştirildiğini belirtti. Hamamın, taşınma işleminden önce krikolarla kaldırıldığı, altına kendinden tahrikli taşıyıcının (SPMT) konulduğu ve taşıma işleminin SPMT ile yapıldığı bilgisi paylaşıldı.
Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında taşındı.
Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında eser taşıma çalışmalarının dünyaya örnek niteliğinde olduğunu söyleyen Batman Valisi Ahmet Deniz, tarihi varlıkların baraj gölünden çıkartılmasının aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğünün de bir göstergesi olduğunu söyledi.
Hasankeyf'in tarihi kimliğini bu sayede koruduğunu söyleyen Vali Deniz, 6 eserin daha taşınacağını belirtti.
'Kültürel mirasa verdiğimiz bu önem uluslararası öneme haizdir.'
DSİ Genel Müdürü Murat Acu, yaptığı açıklamada Artuklu Hamamı'nın taşıma işleminin 37 milyon lira olduğunu dile getirdi. Taşıma işleminin 6 saat süreceğini söyleyen Acu, Ilısu Barajında kısmi su tutma işlemlerinin başlandığını hatırlatarak şöyle konuştu:
"Dünya ölçeğinde bütüncül taşınan en eski tarihi yapı sayılan Zeynel Bey Türbesi'nden sonra bugün de Artuklu Hamamı'nı taşıyoruz. Zeynel Bey bin 200 tondu, bu ise bin 500 ton. Kültürel mirasa verdiğimiz bu önem uluslararası öneme haizdir."
Tarihi yapının taşınma işlemi sosyal medyanın da gündeminde. 
Artuklu Hamamı taşınıyormuş!
— Kasim AMED (@QasimAmed21) 6 Ağustos 2018
Çin Seddini Moskovaya,Nemrut u Bükreş e,Taç Mahal i Japonya ya, Piramitleri Tunus a taşıdığınız zaman hiç bir anlamı ve önemi kalmaz.Bir ağacı köklerinden kopardiginizda kurur. Tarihi eserleri para uğruna taşımak tarih ve kültür katliamıdır.
Artuklu Hamamı
— S. E. Kağan🇹🇷 (@ibissinan) 6 Ağustos 2018
Hasankeyf'in eserlerinin bir bir köklerinden sökülüp taşınması tek kelime ile tarih ve kültür cahilliğidir. Her eser dikildiği yerde anlamlıdır. Bir baraj uğruna bunca masrafa ve tahribata değer miydi. Yazık gerçekten.
#ArtukluHamamı yerinde güzeldi! Tarihi binalar, doğal ve tarihi çevreleriyle kıymetli. Obje muamelesi yaptığınız da anlamının da içini boşaltıyorsunuz. #Hasankeyf ve kaybolan tüm değerler için üzgünüm.. Şaşalı taşıma haberleri içimi acıtıyor pic.twitter.com/rSAGk1ApsI
— Özgül Erdemli Mutlu (@ozgulerdemli) 6 Ağustos 2018
Tüm yapılar mobil hale gelmişti biz de birinciliği Artuklu Hamamı 'na verdik.
— Biray Gören (@biraygrn) 6 Ağustos 2018
Artuklu Hamamı’nın taşınması sevindirici. Verilen değer takdire şayan.
— Elisa (@rumuzmurum) 6 Ağustos 2018
Tarihi Artuklu Hamamı da üç km öteye taşınıyormuş. Bu Euro kuruyla bu türbeler hamamlar nasıl bu kadar geziyo ya?
— zsazsa_zsu (@_royal_hippo_) 6 Ağustos 2018
540 yıllık #Artuklu #Hamamı sırf Baraj altında kalmasın diye 3 km öteye 37 Milyon TL ile taşınıyor.
— Yunus Bakır (@ynsbkr_23) 6 Ağustos 2018
Güneş enerjisi, Rüzgâr enerjisi gibi yenilenebilen Enerji projeleri dururken Hidroelektrik gibi çağın gerisinde kalan bir baraj için #KültürveTurizm baltalanıyor.
650 yıllık tarihi Artuklu hamamı'nı 3 km öteye taşıyan devlet
— Ferhan Demir (@ferhandemir25) 6 Ağustos 2018
Bizim binayı da daha havadar bir yere taşısa olmaz mı be..
Geceleri hiiiç esmiiiiyorrrr😜😀#pazartesi