Görüş Bildir
Haberler
''Yolcular Yanılır, Yollar Yanılmaz'' Diyeceğiniz 30 Meçhul Yol Filmi

''Yolcular Yanılır, Yollar Yanılmaz'' Diyeceğiniz 30 Meçhul Yol Filmi

Hasan Yeşil
19.06.2017 - 22:45

Yol filmlerinin altında karakterlerin; zincirlerini kırma, yeni arayışlar içinde olma, hayatı karşı bakış açısını muhtelif biçimde ifade etme teması vardır. Onlar hayatlarına dair keskin haritalar çizerken ve akla hayale gelmeyecek maceralara kapı aralarken biz bazen afallamış bazen şaşırmış bazen gülmekten yıpranırcasına tanıklık ederiz tüm bu olanlara... Münzevi kahramanlarımıza eşlik ederiz dakikalar boyunca.

İşte Ben de kıyıda köşede kalan bu güzel filmleri sizler için derledim.Eğer siz de Camus gibi '' Yolculuk bizi kendimize geri getirir.'' diyorsanız hepinize iyi seyirler.

Not: Film açıklamalarında sinemalar.com'dan  yararlanılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Çilek (2014)

30. Çilek (2014)

Kasabanın en güzel kızı Çilek ve ona çocukluktan beri platonik aşk besleyen Kaan...Çilek’in en büyük hayali İstanbul’da gidip ünlü bir şarkıcı olmak. Kaan'ınsa  yıllardır hayalet gibi izlediği Çilek’e aşkını ilan etmek. İkisinin yolu bir gece Çilek’in şarkı söylediği sevgilisi Hayri’ye ait olan barda kesişir. Kaan Çilek’e hayallerini  gerçekleştirmeyi vaad eder, Çilek’se bu teklife karşılık aşkını.Bu baştan çıkarıcı anlaşmaya ikisi de kayıtsız kalamaz. Hayri’nin kasabada olmadığı bir zamanı fırsat bilerek, arkalarına bile bakmadan  hayallerinin peşinde İstanbul’a doğru yola koyulurlar ama Hayri ve adamlarıyla birlikte emniyet güçlerini de peşlerine taktıkları sıra dışı bir maceraya  sürüklenirler.

IMDb 4.6

29. Kanunsuzlar (2014)

29. Kanunsuzlar (2014)

İso ve Cengo maceracı iki arkadaştır. Bir gün 1965 model kırmızı renkli Mustang araba ile yolculuğa çıkarlar. Fakat şeytanın işi yoktur ve yolcuklarında başlarına bela olacak çoraplar örer! Dahası önce Cengo'yu sonra da İso'yu yoldan çıkarır. Komedi türündeki yol filminin proje tasarımı ve yapımcılığı Orçun Benli'ye ait. Bu sefer yönetmen koltuğundaysa Barış Erçetin oturuyor.

IMDb 5.1

28. Yol Arkadaşım Bir Fil (1996)

28. Yol Arkadaşım Bir Fil (1996)

Jack Corcoran hayatının en büyük sürprizi ile karşı karşıyadır. Uzun zaman önce öldüğünü bildiği babasından çok büyük bir miras kalmıştır. Bu miras bir sirk fili olan Vera'dır. Vera'nın yaptığı hasarlar ve Jack'in parasızlığı yetmezmiş gibi kendilerini bir anda Sri Lanka'ya giden uçakta bulurlar.

IMDb 5.6

27. Çılgın Motorcular (2007)

27. Çılgın Motorcular (2007)

Her yaştan aile üyelerinin eğlenerek, hoşça vakit geçirerek ve büyük bir keyif alarak izleyebileceği “Çılgın Motorcular”ın konusu şöyle: Stresli işlerinden ve aile sorumluluklarından iyice bunalan ve kaçma yolları arayan orta yaşın üzerindeki dört kafadar, uçsuz bucaksız derin Amerika’ya açılmanın ve onu keşfetmenin getireceği tarifsiz özgürlük duygusunu bir an önce tatmak için sabırsızlanmaktadır. Ancak motosiklet selesi yerine rahat koltuklara alışkın olan dostlarımız, hayatlarının bu en büyük macerasında tahmin ettiklerinden çok daha farklı bir dünyayla karşılaşırlar. Özellikle de gerçek bir motosiklet çetesinin reisi olan Del Fuegos ile yarıştıklarında acemilikleriyle onu fazlasıyla eğlendirirler. Macera, adrenalin ve heyecan ararken kendilerini asla unutamayacakları bir yolculuğun içinde bulmuşlardır.

IMDb 5.9

26. Yolda (2012)

26. Yolda (2012)

New Yorklu genç bir yazar olan Sal Paradise, babasının ölümünün ardından, büyüleyici ve eski sabıkalı Dean Moriarty ile tanışır. Dean, özgür ruhlu ve baştan çıkarıcı Marylou ile evlidir. Sal ve Dean kısa sürede arkadaş olurlar. Sınırları belli bir hayata mahkûm olmamak amacıyla tüm bağlarını koparan iki kafadar, yanlarına Marylou’yu da alarak yola çıkarlar. Özgürlük düşkünü bu üç genç insan yolda dünyayı, başka insanları ve kendilerini keşfedeceklerdir.

IMDb 6.1

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Tatil Zamanı (2015)

25. Tatil Zamanı (2015)

Rusty Griswold (Ed Helms) 30 yıl önce anne ve babasıyla yaptığı unutulmaz Walley World tatilini bu kez eşi ve çocuklarıyla tekrar etmek ister. Ve tıpkı ilk tatil gibi, bu tatilde de ailenin başına birbirinden eğlenceli ve komik maceralar gelecektir.

1983 yapımı klasik komedi filmi Vacation'ın ayak izlerini takip eden filmde, orijinal filmin başrollerindeki Chevy Chase ve Beverly D'Angelo bu filmde de yer alıyor.

IMDb 6.1

24. Bonneville (2006)

24. Bonneville (2006)

Arvilla’nın ölen kocası yakıldıktan sonra küllerinin gökyüzüne salıverilmesini vasiyet etmiştir. Ancak, Arvilla’nın üvey kızı babası için bir cenaze töreni düzenlemeye kararlıdır. Arvilla, en yakın arkadaşları Margene ve Carol’ı kocasının 66 model üstü açılan klasik Bonneville’iyle alır ve kocasının küllerini teslim etmek için yolculuğa çıkarlar. Bu yolculuk hayatlarının macerası olacaktır.

IMDb 6.2

23. Vahşi Amerika (1997)

23. Vahşi Amerika (1997)

'Vahşi Amerika', Arkansas, Fort Smith’de yaşayan ve büyüdükleri zaman doğa fotoğrafçısı olmayı hayal eden Mark, Marty ve Marshall adlı üç kardeşin bir yaz süresince geçen müthiş maceralarını anlatıyor. Ünlü belgesel televizyon dizisi ‘Vahşi Amerika’nın sevilen sunucusu Marty Stouffer ve kardeşlerinin gerçekten başlarından geçen bu macera 1968 yılının yazında yaşanır. Marty, babasından borç aldığı parayla 16mm’lik bir kamera satın alır. Ailelerinden izin alan iki büyük kardeş Marty ve Mark, bir kamyonete atlayarak, muhteşem bir Amerika yolculuğuna adım atarlar. Evden yeterince uzaklaştıktan sonra, en küçük kardeşleri Marshall, saklandığı yerden çıkar ve onlarla birlikte gelmek istediğini yalvararak söyler. Artık geri dönemeyecekleri için, mecburen üçü yola devam ederler. Asıl amaçları, bir efsane gibi, kışları içinde çok sayıda ayının birlikte kış uykusuna yattığı anlatılan mağarayı bulmak ve ayıları filme almaktır. Bu arada, yol boyunca çeşitli maceralar yaşar, bir timsaha yem olmaktan son anda kurtulur, koca bir geyikten zar zor kaçar ve hükümet arazisine yanlışlıkla girdikleri zaman saldırıya geçen F-4 Fantom uçaklarından zor bela kurtulurlar... Soyulurlar, kendi aralarında içlerinden birinin bacağının kırılmasıyla sonuçlanan büyük bir kavga eder ve nihayet 20 ayıyla birlikte bir mağarada mahsur kalırlar. Fakat ne olursa olsun, ne büyük teklikeler atlatılırsa atlatılsın, bu macera, yıllardır hayali kurulan bir düşün gerçek olmasıdır.

IMDb 6.3

22. Hayatımın Yolculuğu (2015)

22. Hayatımın Yolculuğu (2015)

Ünlü bir gezi yazarı olan Bill Bryson (Robert Redford) Britanya'da 20 yıl geçirdikten sonra ülkesine dönmüş, son 10 yıldır New Hampshire'da eşi Catherine (Emma Thompson) ile huzurlu bir hayat sürmektedir. Günün birinde yeniden seyahat ruhu uyanan Bryson, 3500 kilometrelik meşhur Appalachian Yürüyüş Patikası'nı kat etmeye karar verir. Eşi onun yalnız gitmesine razı olmaz. Bryson'la bu yolculuğu paylaşmaya hevesli tek kişi eski arkadaşı Stephen Katz (Nick Nolte) olur. Ancak ikisinin 'macera' anlayışının oldukça farklı olması, bu yolculuğu tuhaf ve zaman zaman komik bir hale getirecektir.

IMDb 6.3

21. Yolların Prensi (2013)

21. Yolların Prensi (2013)

lvin ve Lance 1988 yılınız yaz mevsimini, harap olmuş ve çölleşmiş bir ormanda geçirmektedir. Ormanı bu hale getiren felaket ise meydana gelen bir yangındır. Bu yangın ormanın yanıbaşındaki otoban şeritlerini de tahribata uğratır. Alvin ve Lance'in olağan monotonlukta süregiden işleri ise bu şeritleri yeniden çizmektir. Parti ortamlarından ve kadınlardan uzaklaşmak durumunda kalan Lance, Alvin'in aksine bu izole edilmiş atmosferde yaşamanın sıkıntısını fazlasıyla hissetmektedir. Ormanların derinliklerine yaptıkları bir yolculuk talihsiz olaylara sahne olacaktır.

IMDb 6.4

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Git Başımdan (2010)

20. Git Başımdan (2010)

Peter Highman  beş gün sonra doğuma girecek karısına yetişmek ve zamanında orada olmak için Atlanta'da çok hızlı hareket etmesi gereken bir baba adayıdır. Ancak uçağını yakalayamayınca tüm programı alt üst olur. Kendisini Ethan Tremblay'in arabasında bulan Peter, karısının ve çocuklarının yanında zamanında olabilmek için bu yolculuğu yapmak zorunda kalır. Tüm ülkeyi bir uçtan diğerine katedeceği yol arkadaşı ise tam anlamıyla sinir bozucudur.

IMDb 6.6

19. İyi Biri (2014)

19. İyi Biri (2014)

Mızrap; 40 yaşında ama “adam olamamış bir adam”dır. Filmimiz Antakya’nın küçük bir ilçesinde yaşayan Mızrap’ın, babasının zar zor ayarladığı işinden kovulduğu gün başlar. Babası komşularının gözü önünde onu tokatlayıp evden kovar. Mızrap’ın içine oturan herkesin önünde babasının ona söylediği sözdür; “Sen bir hiçsin!” Mızrap ötesini berisini düşünmeden ilk kez babasına karşı durur, onun blöfünü görür, evi terk eder ve Mersin’in bir köyündeki asker arkadaşı Salim’in yanına gitmeye karar verir.

IMDb 6.7

18. Sürgündekiler (2004)

18. Sürgündekiler (2004)

Gatlif, iki genç Parisli'ye, Zano ve Naima'ya Fransa'yı boydan boya geçip İspanya yoluyla Cezayir'e gidişlerinde Zano'nun ailesinin yıllar önce geçtikleri yolu bu kez tersten izlerlerken eşlik ediyor. İki arkadaş, müzikle iki diyarın şiirini kavuştururken kimliklerini ve dünya üzerindeki yerlerini yeniden belirliyorlar. Yolda olmanın ve yol almanın baştan çıkarıcı büyüsünü tensel arzular ve kimlik arayışıyla harmanlayan Sürgündekiler, Tony Gatlif'e 2004 yılında Cannes'da ilk ödülünü kazandırdı.

IMDb 6.8

17. Kızgın Güneş (2003)

17. Kızgın Güneş  (2003)

San Franciscolu bir yazar olan Frances Mayes’in (Diane Lane) mükemmel gibi görünen hayatı ani bir olayla sarsılır. Verdiği bir partide, kitabını eleştirdiği için ondan hoşlanmayan bir başka yazar kocasının onu aldattığını söyler. Boşanma süreci, Frances’i derinden etkiler ve artık yazı yazamaz hale gelir. Hatta, en yakın arkadaşı olan lezbiyen Patti bile, Frances’in bir daha artık kendini toparlayamayacağını düşünmektedir.

IMDb 6.8

16. Tuzak (1997)

16. Tuzak (1997)

Jeff (Kurt Russell), karısı Amy (Katheen Quinlan) Boston'dan San Diego'ya doğru yola çıkarken bütün dertlerini geride bıraktığını ve harika yeni başlangıçlara doğru ilerlediğini düşünüyordu.  Güneybatının harika, ama harap ve merhametsiz çöllerinin manzaralı yollarında ilerlerken, arabaları bozulur. Jeff ve Amy kendilerini en yakın yerleşim noktasından millerce uzakta yapayalnız buluverirler. Şans eseri ufukta bir tır belirir ve esrarengiz olaylar başlar...

IMDb 6.9

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Yol Boyu (2013)

15. Yol Boyu (2013)

Kaliforniya'daki en büyük müzik festivaline doğru yola çıkan birbirinden tam olarak farklı karakterlere sahip iki gencin kendilerini keşif öyküsü.Başarılı oyuncu Michael Madsen'a, 'The Rock' ve 'Independence Day' gibi popüler aksiyonlarda yer alan Greg Collins ve Lazar Ristovski'nin eşlik ettikleri yapımın yönetmeni ise, Zoran Lisinac.

IMDb 7.0

14. Bu Nasıl Aile! (2013)

14. Bu Nasıl Aile! (2013)

David Burke müşterileri arasında aşçıların ve annelerin de olduğu ot satıcısıdır. Belirli nedenlerden dolayı göze batmamayı tercih eden David aynı yerde yaşadığı gençlere yardım etmeye çalışınca hiçbir iyiliğin cezasız kalmayacağını öğrenir. Zulasını ve parasını çalan gençler yüzünden David tedarikçisi Brad’e borçlanır. David büyük bir iş yapmak zorundadır ve Brad’in Meksika’dan gelen mallarını almak zorunda kalır. Komşuları alaycı striptizci Rose, özenti müşterisi Kenny ve zeki bir genç kız olan Casey’nin de yardımıyla mükemmel bir plan yapar. Sahte bir eş, iki sahte çocukla Miller ailesi Dört Temmuz hafta sonu için güney sınırına doğru yola koyulur.

IMDb 7.0

13. Morgen (2010)

13. Morgen (2010)

2010 Locarno Jüri Özel Ödülü, Kiliseler Birliği Ödülü, Don Kişot Ödülü Nelu, Romanya-Macaristan sınırındaki küçük bir kasabanın süpermarketinde çalışmaktadır. Bir sabah nehirden her zamankinden farklı bir şey “tutar”: Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan bir Türk… Konuşarak iletişim kuramayan iki adam bir şekilde birbirlerini anlamayı başarır. Nelu kendisine tüm parasını veren bu yabancıya yardım etmek için uğraşır. “Yarın” der Nelu...

Yönetmen Marian Crisan’ın ilk uzun metrajlı kurmaca filmi bağlılığın önemi ve insan doğası hakkındaki hikayesiyle otorite, bürokrasi ve yozlaşma gibi konuları ele alıyor.

IMDb 7.1

12. İçimizdeki Yol (2014)

12. İçimizdeki Yol (2014)

Tourette Sendromu'na sahip bir genç olan Vincent (Robert Sheehan), annesini kaybettikten sonra uzun süredir görmediği babası Robert'a (Robert Patrick) taşınmak zorunda kalır, ancak politikayla ilgilenen babası ayak bağı olmaması için onu Dr. Mia Rose'un (Kyra Sedgwick) kliniğine yatırır. Vincent burada tanıştığı anoreksik Marie (Zoe Kravitz) ile kısa sürede yakınlık kurar. Doktorun arabasını çalan ikili, Vincent'ın oda arkadaşı obsesif kompülsif Alex'i de (Dev Patel) yanlarına almak zorunda kalır ve hepsinin hayatını değiştirecek bir yolculuk başlar.

IMDb 7.1

11. Kırık Çiçekler (2005)

11. Kırık Çiçekler (2005)

Don senelerce adeta bir Don Juan gibi yaşamış ve Don Juanvari bir şekilde kadınların kalbini çalmış, ama onlara bağlanamamıştır. Artık hayatı için bir anlam bulamayan Don, yaşayan bir sebze gibidir adeta. Son kız arkadaşının (Julie Delpy) onu terk ettiği gün, ismini açıklamayan eski bir kız arkadaşından, aslında bir oğlu olduğuna dair bir mektup alır. Sempatik, esrar çözmeye meraklı, iyi aile babası komşusu, bu mektubu yazanı bulması için onu teşvik eder ve hatta onun için tüm bu geziyi organize eder. Böylece Don'un geçmişindeki bu kadınları teker teker ziyaret ettiği bir yolculuk başlar. Her yol macerasının sonunda olduğu gibi, Don da yolun sonunda anlayacaktır her şeyi...

IMDb 7.2

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Büyük Yolculuk (2004)

10. Büyük Yolculuk (2004)

Müslüman bir ailenin oğlu olan Reda ailesiyle birlikte yıllardır Fransa’nın güneyinde yaşamaktadır. Reda’nın Arapça’dan başka bir dil konuşmayan tutucu babasının ölmeden önce yerine getirmek istediği son bir dileği vardır: hacca gitmek. Bunun için de oğlunun kendisini Mekke’ye götürmesini istemektedir. Fransız bir sevgilisi olan Reda sınavlarını bahane etse de babasını ikna edemez ve arabayla Fransa’dan yola çıkarlar. Başlangıçta yolculuk çok zor görünmektedir. Babayla oğlun hiç ortak noktaları yoktur çünkü. Mecbur kalmadıkça konuşmazlar bile. Aralarında sessiz bir iletişim kurulur. Reda yolculuğun tadını çıkarmaya çalışırken, babası ise kendisine ve yerine getirmek istediği bu kutsal göreve saygı duyulmasını beklemektedir. Aralarında iletişim bile mümkün değilken babayla oğul yavaş yavaş birbirlerini tanımaya başlarlar. Ne yazık ki yolculuğun da sonu yaklaşmıştır...

IMDb 7.3

9. Çift Şeritli Asfalt Yol (1971)

9. Çift Şeritli Asfalt Yol (1971)

Monte Helman’ın 1971'de yönettiği “Two-lane Blacktop” tarihin belki de tek existansiyel otomobil filmi olarak ders kitaplarına geçti. beach boys üyesi Denis Wilson’un tamirci, dönemin en ünlü folk şarkıcısı James Taylor’ın şoför ve Yarren Pates’ın çok konuşan gto sahibi olarak rol aldığı filmde neredeyse hiç konuşma yok.

IMDb 7.3

8. Bela (1971)

8. Bela (1971)

Sinamanın dahi çocuğu Steven Spielberg'ün yönetmenliğini üstlendiği, TV için çekilmiş ama bizde ve bazı ülkelerde sinemalarda oynamış müthiş bir gerilim. California'da önemli bir toplantısına yetişmek için yolda yalnız başına araba kullanan David Mann, önündeki kamyonu geçince kamyon tarafından tehdit edilmeye başlar.

IMDb 7.5

7. Uçaklar, Trenler ve Arabalar (1987)

7. Uçaklar, Trenler ve Arabalar (1987)

Neal Page (Steve Martin) işten çıkmayı sabırsızlıkla bekliyordur; çünkü o gün bayramdı ve o uçak biletlerini ayırmış kendi evine gidecektir. İşten birazcık geç çıksa da yine de hava alanına ulaşması fazla uzun sürmeyecektir. Ve işten çıkan Page hemen bir taksi aramaya başlar, pek taksi bulunmayan saatlerdi, Neal sonunda bir taksi bulur fakat bir anda bir adam (John Candy) aniden taksiye biner ve gider. Neal Page geç de olsa oraya ulaşır ve bir anda aynı adama yani Del Griffith`e havaalanında rastlar. Daha sonra aynı uçakta yan yana oturan ikili bir anda uçakta sorun çıkmasıyla inerler ve şimdi Neal Del`le birlikte türlü araçlar kullanarak eve ulaşmalıdır. Fakat tamamen uyumsuz olan ikilinin anlaşması zor olacaktır, Neal Page çok konuşmayan ve tek isteği eve gitmek olan birisi, Del ise karısını kaybetmiş ve hiç susmayan bir satıcıdır.

IMDb 7.6

6. Bilinmeyen Yol (2002)

6. Bilinmeyen Yol (2002)

23 yasına girmek üzere olan Neal dogum gününde yasamı hakkında bir cevap almayı diler.babasının kendisine almış olduğu arabayı görmek için dışarı çıktığında kafasına bir su kovası düşer ve bilinçsizce bayılır.hastanede kendine geldiği zaman onu hayatı ile ilgili soruların cevaplarını verecek olan yolculugu başlar...

IMDb 7.7

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Ananı da (2001)

5. Ananı da (2001)

Julio ve Tenoch, hayali bir kumsala doğru bir yolculuk planlarlar ve kendilerinden yaşça büyük olan Luisa ile birlikte sürpriz bir yolculuğa başlarlar, İki arkadaşın da Luciaya aşık olması yol boyunca aralarındaki arkadaşlık ilişkilerinin de iç yüzünü ortaya çıkaracaktır...

IMDb 7.7

4. Temmuz'da (2000)

4. Temmuz'da (2000)

Daniel, öğrencileriyle yakın ilişki kurma konusunda isteksiz davranan, kendi dünyasına gömülü genç bir öğretmendir. Juli ile tanıştıktan sonra yaşamının yeni bir yön alabileceğine inanmaya başlar. Çünkü kadın, Daniel'in falına bakmış ve hayatının aşkını pek yakında bulacağı konusunda onu ikna etmiştir. Bir süre sonra adam, bir Türk kızı olan Melek'e tutulur ve peşinden Türkiye'ye gitmeye karar verir. Juli ise Daniel'in peşindedir ve birlikte bir dolu sürpriz ve tesadüflerle dolu keyifli bir yolculuğa başlarlar.

IMDb 7.8

3. Kaptan Fantastik (2016)

3. Kaptan Fantastik (2016)

Ben (Viggo Mortensen) ve Leslie (Trin Miller) 6 çocuklarıyla birlikte şehirlerden ve insanlıktan uzak, ormanlık bir bölgede yaşamaktadır. Ben, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nin politikalarına ve toplumsal normlara karşıdır. Çocuklarına zorlu doğa şartlarında hayatta kalabilmek için her türlü eğitimi vermişlerdir. Ancak herhangi bir resmi eğitimleri bulunmamaktadır. Bipolar olan Leslie'nin hastaneye yatırılmaya mecbur kalması, sonra da intiharıyla tüm düzenleri alt üst olur. Leslie'nin zengin ve muhafazakar babası Jack (Frank Langella) kızının Hıristiyan töreniyle gömülmesi için ısrarcı olduğunda Ben ve çocukları, Leslie'ye kendi istediği şekilde son görevlerini yapabilmek için, çocukların hiç alışık olmadığı bir dünyada zorlu bir mücadeleye başlayacaktır.

IMDb 7.9

2. Puslu Manzaralar (1988)

2. Puslu Manzaralar (1988)

Puslu Manzaralar bir yolculuk filmi. Film, iki çocuğun Almanya'da yaşadığını düşündükleri babalarını bulmak için çıktıkları yolculuğu anlatıyor. Yolculuk boyunca karşılaşacakları pek çok zorluk onları, babalarına ulaşmak için harcadıkları çabadan uzaklaştırmayacak. Bu yol ikisinin de çocukluktan yetişkinliğe geçiş yolculuğu olacak aynı zamanda.

Film, Venedik Film Festivali'nde Gümüş Aslan kazandı,1989'da En İyi Avrupa Filmi seçildi. Aynı yıl Berlin'de 'Interfilm' ödülünü aldı.

IMDb 8.0

1. Koca Dünyada Kurtuluş Pusuda (2008)

1. Koca Dünyada Kurtuluş Pusuda (2008)

Bir oyunda neler vardır? Ülkesini arkasında bırakmış, hafızasını kaybetmiş ve aşkını unutmuş genç bir adam için oyun tek çıkış yolu olabilir. Bu bir Alman olmak için büyüyen bir Bulgar gencinin öyküsüdür. Bir araba kazasından sonra Alex adını bile hatırlayamaz. Hafıza kaybını tedavi etmek için büyükbabası Bai Dan Bulgaristan'dan Almanya'ya gelir ve torununun geçmişini hatırlaması için geldiği ülkeye spiritüel bir yolculuk düzenler. Zaman geçer, mekan değiştirirler, Avrupa'nın yarısını geçerler, oyunların en basiti ve en karmaşığı olan tavlayı oynarlar. Bu oyun Alex'in kim olduğunu idrak etmesine yardımcı olur ve oyun öyküde semboliktir. Ellerimizde tuttuğumuz zar kaderimizdir, şans ve yetenek arasındaki çizgide de hayat oyundur.

IMDb 8.1

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
18
5
3
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
diegosuzfrida

#5 İster istemez 'ananı da al git' diye neden okuduysam -_-

Emre Altay

git başımdan efsane ya :D