Görüş Bildir
Haberler
'Kimse İzlemiyor' Denilmişti: İstanbul Yeditepe Konserleri' İçin 30 Milyon TL Ödendiği İddiası Meclis Gündeminde

etiket 'Kimse İzlemiyor' Denilmişti: İstanbul Yeditepe Konserleri' İçin 30 Milyon TL Ödendiği İddiası Meclis Gündeminde

Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı ve Poll Production tarafından düzenlenen 'İstanbul Yeditepe Konserleri' için 30 milyon TL harcandığı iddia edildi. Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay verdiği soru önergesiyle konuyu Meclis gündemine taşıdı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada iddialar yalanlandı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı ve Poll Production tarafından düzenlenen İstanbul 'Yeditepe Konserleri' 9 Haziran akşamı Ajda Pekkan konseriyle başladı.

Konserler T.C. Cumhurbaşkanlığı, İletişim Başkanlığı ve Poll Production Youtube kanalından saat 21:00’de yayınlanıyor.  

Toplamda 60 ismin sahne alacağı konserler için 30 milyon TL harcandığı iddia edildi. Vatandaşlar salgının da etkisiyle büyük bir ekonomik darboğazdan geçerken, konserler için 30 milyon TL harcandığı iddiası tepkilere neden oldu. 

Gazeteci Timur Soykan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Kuruçeşme’de milyonlarca lira harcanarak yapılan seyircisiz konser kaydı, Cumhurbaşkanlığı Youtube kanalında da seyircisiz. Ajda Pekkan’ı şu an 9 kişi izliyor. Vatandaşa IBAN gönderilen ülkede şarkıcılara milyonlar dağıtıldı ve sonuç 9 kişi' dedi.

Barış Atay sordu: "30 milyon TL harcandığı doğru mu?"

Barış Atay sordu: "30 milyon TL harcandığı doğru mu?"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen seyircisiz konserlere 30 milyon TL harcandığı iddiasını Meclis gündemine taşıdı. Mengüllüoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: 

  • Cumhurbaşkanlığı tarafından seyircisiz konserlere 30 milyon TL harcandığı iddiası doğru mudur? Bu organizasyon çerçevesinde harcanan toplam para ne kadardır?

  • Seyircisiz konserde yer alan sanatçılar ve organizasyonu yapan şirketler hangi usulle belirlenmiştir?

  • Kaç sanatçıya hangi organizasyon şirketi üzerinden ne kadar ödeme yapılmıştır?

  • 2020 yılında tiyatrolara ayrılan bütçenin artırılması yönünde bir değerlendirme/çalışma yapılmakta mıdır?

  • Pandemi sürecinde sanat/tiyatro alanında çalışan emekçileri koruyucu tedbirler alınacak mıdır? Bu yönde bir çalışma var mıdır?

  • Cumhurbaşkanlığı tarafından sınırlı sayıda sanatçıya 30 milyon TL bütçe ayrılması yerine, bu destek tüm tiyatrolara verilmiş olsaydı, kültür-sanat alanına daha büyük katkı sağlar mıydı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Toplam 60 isim sahne alacak

Toplam 60 isim sahne alacak

Konserlerde yaklaşık 60 isim sahne alacak. Kuruçeşme’de gerçekleştirilecek konserlerin ilk 10 gününde Pekkan’ın ardından sahne alacak isimler Sibel Can, Demet Akalın, Alişan, Funda Arar, Hakan Peker, Işın Karaca, Coşkun Sabah, Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam, Serdar Ortaç, Sinan Akçıl, Muazzez Ersoy, Zekai Tunca, Özhan Eren, Orhan Hakalmaz, Ceyhun Çelikten, Ebru Yaşar ve Bülent Serttaş şeklinde sıralanıyor.

İletişim Başkanlığı yalanladı

İletişim Başkanlığı yalanladı

Meclis gündemine taşınan iddialara yanıt İletişim Başkanlığı'ndan geldi. İletişim Başkanlığı konserler için 30 milyon TL ödendiği iddiasını yalanladı.

İşte o açıklama:

İşte o açıklama:
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
460
184
56
17
16
14
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Karaman

Demet Akalın ve Alişan konserine para verip gitmek de ne bileyim. Hayır Neşet baba olsa, Barış Manço ne bileyim Cem Karaca falan neyse de... Bunlar kim?

Pasif Kullanıcı

hedef kitlesi romanlar ve cingeneler.

bum akif

En iyi Akyalayanlar listesi koçlarım benim bee. Yiyin amk yiyin.

Bozkurt

Yani bu 60 sanatçı hiçbir mali karşılık beklemeden orada konser verecek?