Görüş Bildir
Haberler
Yememiş İçmemiş Rol Yapmışlar: Karşınızda Yeşilçam'ın Film Rekortmeni 25 Oyuncusu

Yememiş İçmemiş Rol Yapmışlar: Karşınızda Yeşilçam'ın Film Rekortmeni 25 Oyuncusu

Bender
09.04.2021 - 07:45

Her biri ayrı değer...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sadri Alışık

1. Sadri Alışık

1964'ten başlayarak canlandırdığı Turist Ömer ve Ofsayt Osman tipleriyle ile dikkat çeken Sadri Alışık, yaşamı boyunca 209 filmde rol aldı.

2. Aliye Rona

2. Aliye Rona

Türk sinemasında, uzun yıllar karakter rollerinin değişmez ismi olan Aliye Rona; 204 filmde rol aldı. Çilekeş, direnen, dikbaşlı, hakkını hukukunu arayan, kavgacı, töreci köylü kadını ve ana rolleri gibi sayısız karaktere hayat verdi.

3. Yüksel Gözen

3. Yüksel Gözen

Kemal Sunal komedilerinin vazgeçilmez oyuncusu Yüksel Gözen, yaşamı boyunca 216 filmde rol aldıktan sonra maalesef aramızdan ayrıldı.

4. Hüseyin Peyda

4. Hüseyin Peyda

Genellikle kötü adamı canlandıran Hüseyin Peyda, 211 filmde rol aldı ve bu filmlerin çoğunda Cüneyt Arkın ile beraber oynadı.

5. Münir Özkul

5. Münir Özkul

Hababam Sınıfı'nın Kel Mahmut'u, kalabalık aile filmlerinin aranılan ismi Münir Özkul, bugüne kadar 215 filmde rol aldı. Aile filmlerinin büyük kısmında Adile Naşit'le beraber, Türk sinemasının unutulmaz ikililerinden birini oluşturmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sami Hazinses

6. Sami Hazinses

Türk sinemasının unutulmaz komedi sanatçıları arasına girmeyi başaran Sami Hazinses, 225 filmde rol aldı.

7. Dündar Aydınlı

7. Dündar Aydınlı

Yeşilçam filmlerinde genellikle kötü patronun sağ kolu rollerinden tanınan Dündar Aydınlı, bugüne kadar 257 filmle rol aldı.

8. Çetin Başaran

8. Çetin Başaran

Yaptığı kötülükler sonucu mutlaka dayağını yiyen Yeşilçam'ın kötü adamı Çetin Başaran, bugüne kadar 284 filmde rol aldı.

9. Kenan Pars

9. Kenan Pars

Bir dönem Yeşilçam filmlerinin sert mizaçlı karakterlerine hayat veren Kenan Pars, 240 filmde rol aldı.

10. Ali Şen

10. Ali Şen

Türk sinemasının efsane oyuncularından olan ve ünlü oyuncu Şener Şen'in babası olan Ali Şen, komediden drama birçok eserde yer alan, 290 kadar filmde rol aldı ve genellikle kötü ve paragöz adam rollerinde oynadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Necdet Tosun

11. Necdet Tosun

Canlandırdığı güleryüzlü 'aşçı' rolü ve sevecen tipiyle izleyicinin sempatisini kazanan Necdet Tosun, bugüne kadar 271 filmde rol aldı.

12. Tevfik Şen

12. Tevfik Şen

Yeşilçam'daki kavgacıların arasında en yakışıklısı olan Tevfik Şen, toplamda 283 filmde rol aldı.

13. Suna Pekuysal

13. Suna Pekuysal

Suna Pekuysal’a göre 'Sanatçının emeklisi olmaz'. Ölene kadar tiyatro yapmak isteyen, bunu ısrarla vurgulayan ve 'Sahnede ölmek istiyorum!' diyen Pekuysal, kariyeri boyunca 311 filmde yer aldı.

14. Cüneyt Arkın

14. Cüneyt Arkın

Sinemada canlandırdığı 'Malkoçoğlu' karakteri kendisine lakap olarak atfedilen Cüneyt Arkın, bugüne kadar 300'ü aşkın filmde rol aldı.

15. Kazım Kartal

15. Kazım Kartal

Genellikle karakter rollerde yardımcı oyuncu olarak rol alan 'kötü adam' Kartal, sanat yaşamı boyunca 350 filmde rol aldı. Kariyeri boyunca figüranlık da yapan Kartal'ın oynadığı bu filmleri de sayarsak, 1000 civarında bir rakama ulaşıyoruz. Gerçekten inanılmaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Süheyl Eğriboz

16. Süheyl Eğriboz

Kötü adam rolleri ile tanınan Süheyl Eğriboz'un rol aldığı yaklaşık 400 film bulunmakta.

17. Kudret Karadağ

17. Kudret Karadağ

Türk sinemasının kötü adam rollerinin değişmez ismi olan Kudret Karadağ, bugüne kadar 350'den fazla filmde yer aldı.

18. Reha Yurdakul

18. Reha Yurdakul

Oyunculuğunun yanı sıra yapımcı ve senaryo yazarı da olan Reha Yurdakul, 400'e yakın filmde rol aldı.

19. Nubar Terziyan

19. Nubar Terziyan

İyi yürekli aile reisi rolleriyle geniş kitlelerce tanınan Terziyan 446 filmde rol aldı.

20. Feridun Çölgeçen

20. Feridun Çölgeçen

Sanat hayatına tiyatro ile başlayan Feridun Çölgeçen, 400'ü aşkın filmde yardımcı oyuncu rollerinde oynadı. Sanatçı ayrıca Amerika'da da 20 civarında film çevirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Hüseyin Baradan

21. Hüseyin Baradan

'En iyi kötü kalpli adam' olarak tanınan Hüseyin Baradan; kendisinin bir röportajında yaptığı açıklamasına göre de 467 filmde oynamış bir sanatçıdır.

22. Suat Geyik

22. Suat Geyik

Aralarında Cüneyt Arkın, Ayhan Işık, Yılmaz Güney, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın, Adile Naşit gibi dev oyuncuların da bulunduğu çok sayıda sanatçı ile kamera karşısına geçen Suat Geyik tamı tamına 460 filmde oynadı.

23. Turgut Özatay

23. Turgut Özatay

1950'li ve 1960'li yıllardaki jön rollerinde oynadı. Sonraki yıllarında gerek Cüneyt Arkın gerekse Kemal Sunal filmlerinin önde gelen kötü adamlarından biri olan Turgut Özatay 497 filmde yer aldı.

24. Hulusi Kentmen

24. Hulusi Kentmen

Hulusi Kentmen, tatlı-sert ve babacan tarzı ile çoğu filminde baba, komiser, bahçıvan, hakim gibi roller üstlenerek karakter oyuncusu olarak simgeleşti. 500'e yakın filmde kendine yer buldu.

25. Erol Taş

25. Erol Taş

Özellikle canlandırdığı kötü adam rolleriyle ün yapan Erol Taş sinemamızın en meşhur kötü adamıdır! 600 civarı filmde oynamasıyla bu alandaki rekorun sahibidir. Vallahi helal olsun! 👏

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
103
44
13
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
TİRYAKİ

Ali ŞEN ve Şener ŞEN'in oyunculuğu başka.. bu adamlar rol yapmıyor.. Erol Taş ise her zaman favorim :) yeri hiç bir zaman dolamaz :/ listede İhsan Yücenin y... Devamını Gör

bahariye

evt çok değerli ve bilgili bir sanatçı keşke listede ihsan hoca da olsaydı

Pasif Kullanıcı

Yeşilçam'ın kötülerinden İbrahim Kurt vardı, hani sarı küt saçları olan, bıyıklı. Küçükken amma çok rüyama girmişti, kovalamıştı beni nıhahahağaaa diye kahka... Devamını Gör

Can Onur

Rakamlar biraz garip değil mi? 600 film nedir? 50 yıl boyunca aralıksız her ay 1 film yapması lazım. :s

TİRYAKİ

yok gerçekten de oynamış.. eski siyah beyaz filmlerde gençliğini görebilirsin.. genel de ufak tefek roller olduğu için fark edilmiyor.