Webb Teleskobu'nun Çektiği Görüntülerle Herkesi Büyülediği Fotoğraflardaki Renkler Sahte mi?
Webb Teleskobu'nun Çektiği Görüntülerle Herkesi Büyülediği Fotoğraflardaki Renkler Sahte mi?
12 Temmuz'da Webb Uzay Teleskobu'ndan alınan ilk tam renkli görüntüler, sayısız bulutsu, galaksi ve ötegezegenleri daha önce hiç görülmemiş şekilde bizlere gösterdi. Ancak Webb üzerinde bulunan teleskop, insan gözünün göremediği kızılötesi ve yakın kızılötesi ışığı toplamakta. Peki o zaman bu harikulade rengarenk görüntüler nereden geliyor?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Webb ekibindeki görüntü geliştiriciler, teleskopun kızılötesi görüntü verilerini kozmosun en canlı görünümlerinden bazılarına dönüştürmekle görevlendirilmiş durumdalar.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Webb'in, aynalarının hizasını kontrol etmeye yardımcı olan ilk test görselleri Büyük Macellan Bulutu'nun turuncu renkli bir görüntüsünü yakalamıştı.
Kızılötesi ışık, uzaydaki kalın gaz ve toz bulutlarına nüfuz edebilir ve araştırmacıların evrenin önceden gizlenmiş sırlarını görmelerini sağlar.
Webb'den gelen ham görüntülerde o kadar çok veri yüklü ki, bunlar görünür ışığa dönüştürülmeden önce küçültülmeleri gerekiyor.
Daha uzun kızılötesi dalgalara daha kırmızı renkler atanır ve daha kısa kızılötesi dalga boylarına daha mavi renkler atanır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Webb'in ilk temsili renkli görüntüleri, teleskopun Fransız Guyanası'ndaki bir ESA uzay limanından fırlatılmasından altı ay sonra, 12 Temmuz'da yayınlandı.
Webb, beş gökadadan oluşan bir grup olan Stephan Beşlisini görüntülediğinde, bitmiş görsel hem MIRI hem de NIRCam tarafından çekilen bin görüntüden oluşan 150 milyon piksellik bir görüntüydü.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın
Kızılötesi ışığı göremediğimiz için elbette renk kaydırması ile görebileceğimiz hale getirmeliler. Bunun başka bir yolu yok.
Çok uzundu okumadım yani şimdi yanına gidip baksak gri mi yoksa renkli mi o bulutsular yani gerçekten renkli mi? Çekerkenken gri çıkıyor?