onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Müze Olacağını Açıklanan Haseki Külliyesi'nin Bir Bölümü Kahvaltı Salonu Olmuş: Külli-Ye

Müze Olacağını Açıklanan Haseki Külliyesi'nin Bir Bölümü Kahvaltı Salonu Olmuş: Külli-Ye

Batuhan
26.04.2021 - 14:12 Son Güncelleme: 26.04.2021 - 15:05

Kanuni Sultan Süleyman’ın Mimar Sinan’a, Hürrem Sultan adına yaptırdığı Haseki Külliyesi’nin bir bölümünün kahvaltı salonuna dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce 2010’da restore edilerek müze olacağı açıklanan kültür mirasına ilişkin uygulamaya sosyal medyada tepki yağdı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da 'Vakıflarda 3 yıl çalışıp müzesini hazırlamıştım. 10 yıldır bahçesinde lahana yetiştiriliyor' tepkisini gösterdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2010’da restore edilerek müze olacağı açıklanan Mimar Sinan yapısı Haseki Külliyesi’nin bir bölümünün 'Külli-ye' adıyla kahvaltı salonuna dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

"Bir kısmı kiralanmış"

"Bir kısmı kiralanmış"

Karar gazetesinin haberine göre; Twitter’da Önder Kaya adlı bir kullanıcının 'Haseki Külliyesi’nin bir kısmını bir kahvaltı salonuna kiralanınca böyle bir tabela çıkmış ortaya' ifadeleriyle paylaştığı fotoğraftan yansıyan skandal görüntü sosyal medyada tepki topladı.

"Hayrat vakıf eseri kahvaltıcı olmuş çok mu?"

"Hayrat vakıf eseri kahvaltıcı olmuş çok mu?"

Kaya’nın paylaşımına daha önce Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde görev yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat şu ifadelerle tepki verdi: 'Vakıflarda 3 yıl çalışıp müzesini hazırlamıştım. Vitrini, Belgeseli, logosu, kitabı bile dahil bitmişti. Bu haldeyken Diyanet’e devredildi, 10 yıldır bahçesinde lahana yetiştiriliyor. Hayrat vakıf eseri kahvaltıcı olmuş çok mu?'

Restore edileceği açıklanmıştı

Restore edileceği açıklanmıştı

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 2010’da İstanbul’da bulunan tarihî Haseki Külliyesi’nin restore edilerek müze yapılacağını açıklamıştı.

Dönemin İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü İbrahim Özekinci tarafından yapılan açıklamada, şu bilgiler verilmişti: 'Restorasyona başladık. Aynı zamanda teşhir ve tanzim çalışmalarımız da devam ediyor. Çalışmalar bittiğinde bazı vakıf müzelerinde sergilenemeyen çini panolar, su damlalıkları, mezar taşları, kitabeler, Sakal-ı Şerif kutuları, rahleler, halılar, kilimler ve şamdanlar gibi eserlerin sergilenebileceği bir alan ortaya çıkacak.'

Külliyenin 1977’den bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet verdiği biliniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda chevron-right-grey
Reklam

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
14
4
3
2
0
0
Yorumlar Aşağıda chevron-right-grey
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
blackmet

Nusr-Et'i zor kabullendim Külli-Ye ne abi.