Uzman İsim Depremi Değerlendirdi, Ekonomi Vurgusu Yaptı: 'Deprem Tahminiyle Zararı Azaltamazsınız'
Uzman İsim Depremi Değerlendirdi, Ekonomi Vurgusu Yaptı: 'Deprem Tahminiyle Zararı Azaltamazsınız'
Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Bursa'da meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen 5.1 büyüklüğündeki depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Depreme karşı önlem almanın tek yolunun yapı stoğunu geliştirmek olduğunu söyleyen Bektaş, 'Jeologların konuşmasıyla deprem zararı azalmaz' ifadelerini kullandı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bursa'nın Mudanya açıklarında saat 10.42'de meydana gelen deprem İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de paniğe sebep oldu.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Meydana gelen depremin ardından 'Büyük İstanbul depreminin öncüsü mü?' soruları akıllara gelirken uzman isimler Naci Görür ve Ahmet Övgün Ercan depremin İstanbul'la ilişkisi olmadığını, ancak Gemlik Bölgesinde ciddi önlem alınması gerektiğini söyledi.
Depreme ilişkin TELE1 ekranlarına değerlendirmelerde bulunan Jeoloji Mühendisi Prof.Dr. Osman Bektaş ise yapılan uyarıların olası depremlerin yıkıcı etkisine karşı yetersiz olduğunu söyledi.
Olası depremlerin yıkıcı etkisinin ortadan kalması için yapı stoğunun geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Bektaş, 'Jeologların konuşmasıyla deprem hasarı ortadan kalkmaz. Önemli olan depreme karşı önlem almak, ancak bu da ekonomik güçle olur. Maalesef Türkiye'nin gücü bugün depreme karşı güçlü yapı stoğunu oluşturulmasına pek müsait değil.' ifadelerini kullandı.
İstanbul ve çevresinde meydana gelebilecek olası yıkıcı bir depremin Türkiye'nin sosyal ekonomisine zarar vereceğini söyleyen Bektaş, 'Görüyoruz ki 99 depreminden sonra maalesef yasa ve yönetmelikler istenilen düzeye getirildiği halde, yönetmelikler maalesef uygulanmıyor. En son Kahramanmaraş depreminde gördük bunu. O depremde yönetmelikler var ama o yönetmeliğe uygun yapı yok, denetim yok. Vatandaş deprem bilincinden uzakta kaçak yapılar yapıyor.' dedi.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Osman Bektaş'ın açıklamasının ilgili kısımı şu şekilde 🎥
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
2015 yılında başladığım Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde gazetecilik ve medya faaliyetlerine ilişkin teorik dersler aldım. Eğitimim sürecim boyunca, üniversitenin basın-yayın biriminde yazı işleri faaliyetleri yürüttükten sonra lisans eğitimimi tamamladım. 2020 yılında yerel bir gazetede yazı işleri ve gazete tasarımı yaparak basın sektöründeki ilk iş tecrübemi edindim. 2022 yılında Onedio platformunda ‘Gündem editörü’ olarak işe başladıktan sonra mesleğim olan gazeteciliği ulusal çapta icra etmeyi ve farklı kaynaklardan olayları teyitlemeyi öğrendim. 2023’ten bu yana ise yine Onedio çatısı altında ‘Video editörü’ olarak medya faaliyetlerime devam etmekteyim.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Üzücü ama gerçek İstanbul ecelini bekliyor. Binaların demirlerin yapıp aşamasından tut deforme olmuş ve hatta deforme inşaat malzemeleri kullanılmış, milyonl... Devamını Gör
Ülkenin ekonomik durumu ortada. Karnını doyuramayan insanlar bugün barınabildiği için mutlu oluyor. Barındığı konutun depreme dayanıklılığı birincil önceliği... Devamını Gör
jeolog çıkar der ki bu bölgede yer kabuğunun hareketleri yıkıcı oranda olabilir! devlet ise paralel bir çalışma ile bunu dikkate alır ve şehircilik ve planla... Devamını Gör