Tüm Bilim Dünyasının Kaderini Değiştiren Deney: Charles Vacanti'nin İnsan Kulağı Taşıyan Faresi
Tüm Bilim Dünyasının Kaderini Değiştiren Deney: Charles Vacanti'nin İnsan Kulağı Taşıyan Faresi
1989 yılında Charles Vacanti tarafından gerçekleştirilen bir fare deneyi, tüm bilim dünyasının kaderini değiştirerek estetik cerrahinin geleceğine ışık yakmış. Gelin hep birlikte sizler için derlediğimiz bu içeriğimize göz atalım...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bildiğiniz üzere bilim dünyasında yapılan bazı deneyler fareler üzerinden yapılan test denemeleri ile gerçekleşir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1989 yılında Charles Vacanti tarafından gerçekleştirilen plastik cerrahi deneyinde de bir fare kullanılarak deney testi tamamlandı.
Bu problem, 1898'de doku mühendisliği ve kök hücreler konusunda uzman Charles Vacanti liderliğindeki fare kulağı projesini doğurdu.
Deneyin bir fare ile ilerletildiğini öğrenen herkes, farenin DNA'sının, sırtında insan kulağını büyütmek için genetik olarak tasarlandığını düşündü.
Bu deney için kullanılan fare, tüyleri olmadığı için "Çıplak Fare" olarak adlandırıldı.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yabancı mutasyonla savaşacak bir bağışıklık sistemi olmadan, kalıplanmış kıkırdak, tamamen insan kulağına dönüşene kadar hücrelerle doldurulabilecekti.
Sentetik kulak kıkırdağı farenin sırtına yerleştirildi ve canlı hücrelerle tamamen gelişene kadar 12 hafta orada bırakıldı. Bu deneyin insan DNA'sı ile herhangi bir genetik mühendisliği müdalesi içermediği düşünüldüğünde kulak, doğal bir insan kulağına %90 oranında benziyordu.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Yorum Yazın