Görüş Bildir
Haberler
Bilim Aşkından Dolayı Çalıştıkları Araştırmalar İçin Kendi Üzerlerinde Deney Yapan Çılgın Bilim İnsanları

Bilim Aşkından Dolayı Çalıştıkları Araştırmalar İçin Kendi Üzerlerinde Deney Yapan Çılgın Bilim İnsanları

Dahiliğin delilikle aynı şey olduğunun en büyük kanıtı bu isimler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. James Caroll ve Jesse Lazear

1. James Caroll ve Jesse Lazear

ABD Ordusunda görevli olan bu iki doktor, sarı humma hastalığını araştırmak için sarı humma taşıyan sivrisineklere kendilerini sokturarak hastalığın yayılımını başarıyla ispat etmiş olsalar da Lazear ne yazık ki bu deney sonucunda hayatını kaybediyor. Caroll ise o dönem iyileşmeyi başarmış olsa da tam 7 yıl sonra aynı hastalıktan dolayı yaşamını kaybediyor.

2. Evan O'Neill Kane

2. Evan O'Neill Kane

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran bu çılgın bilim insanı ve doktor, apandisit ameliyatı için genel değil, lokal anestezinin yeterli olacağını ispatlamak için kendi ameliyatını kendisi gerçekleştiriyor. 1921 yılında bu cesur hareketi gerçekleştiren Kane, genel anestezinin gereksiz kullanımının önlenmesini sağlamaktı. Üstelik Kane bunu başardı!

3. Max Joseph von Pettenkofer

3. Max Joseph von Pettenkofer

Robert Koch'un kolera bakterisi üzerine olan teorisini çürütmek isteyen Pettenkofer, içerisinde bakteri olan bir sıvıyı içiyor. Neyse ki Pettenkofer, basit semptomlar göstererek kısa sürede iyileşiyor.

4. Barry Marshall

4. Barry Marshall

Kendisini hasta etmesi ile 2005 yılında Nobel Ödülü kazanan Barry Marshall, peptik ülserin sebebinin bilindiği gibi stres ve baharatlı yemekler değil de bakteriler olduğunu ispatlayan ilk bilim insanı olmaktadır. Bir şişe Heliobacter Pylori'yi içerek kendisini ülser hastası yapan Marshall, daha sonra kendisini tedavi ederek teorisinin doğruluğunu kanıtlıyor.

5. John Stapp

5. John Stapp

İnsan vücudunun eylemsizliği üzerine çalışmalar yapan Stapp, bir roket üzerine bağlanarak saatte 1017 km hızla hareket etti. Bu deney ile yeryüzünde hareket eden en hızlı insan rekorunun da sahibi olan Stapp, insanların 46,2 G kuvvetten etkilenmediğini ortaya çıkarmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Alexander Bogdanov

6. Alexander Bogdanov

Rus bilim insanı Alexander Bogdanov, ölümsüzlüğün yolunu bulabilmek için çeşitli araştırmalar yapıyordu. Vücuttaki tüm kanı tazelemenin ölümsüzlüğün kapısını aralayacağını düşünerek kendi kanını kendisinde daha genç insanların kanı ile değiştiren Bogdanov, daha önce sıtma atlatmış bir öğrencisinin kanını alınca erken yaşta vefat ediyor.

7. Werner Forssman

7. Werner Forssman

1929 yılında kendi kendisine kalp kateterizasyonu yapan doktor, üstelik işlemin tam ortasında departman değiştiriyor. Yaptığı bu hareketin ardından işinden kovulan bilim insanı, 1956 yılında Nobel Ödülü almaya hak kazanıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
9
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın