onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
TÜBİTAK'a Göre Kurbağalıdere 'İçme Suyu' Kalitesindeymiş

TÜBİTAK'a Göre Kurbağalıdere 'İçme Suyu' Kalitesindeymiş

Onedio Medya
21.11.2015 - 17:42 Son Güncelleme: 21.11.2015 - 23:49

Senelerdir ıslah çalışması yürütülen ancak bir türlü temizlenemeyen Kurbağalıdere’den alınan balçık örneğinin TÜBİTAK raporunda ‘tehlikeli atık olmadığı’ sonucuna varıldığı yazıldı. Çevre Mühendisleri Odası'ndan Selahattin Beyaz ise TÜBİTAK raporunun bilimsellikten uzak olduğunu belirterek analizdeki çamur numunesinin içme suyu oksijene sahip olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Milliyet Gazetesi’nden Seray Yalçın’ın haberine göre, çevreye yaydığı pis koku ile Kadıköylülerin kabusu olan Kurbağalıdere için TÜBİTAK’tan derede tehlikeli atık olmadığı raporu verildi. 

Analiz raporunda, atık çamur örneğinin; “Nötral, yüksek inorganik ve kısmi organik içeriğe sahip olduğu”, “örneğin sulu çözeltisinin çözünmüş oksijen miktarının 9,17 mg/lt olduğu ve bu değerin sucul ortama karışması halinde risk teşkil etmediği”, “İnorganik içerik bakımından Atık Yönetimi Yönetmeliği’ne göre tehlikesiz olduğu”, “Balık biyodeney sonuçlarına göre ZSF=1 elde edilmiş olup, örneğin sucul canlılar için AKUT açıdan tehlikesiz olduğu”, “Örneğin içinde risk içerebilecek seviyede ağır metale rastlanmadığı” sonucuna varıldığı belirtildi.

“Rapora göre, çamur içme suyu kalitesinde”

“Rapora göre, çamur içme suyu kalitesinde”

Islah çalışmalarından önce deredeki manzara böyleydi...

Raporda dereden çıkarılan ve yaz aylarında bölgede oturanları canından bezdiren balçığın “tehlikeli atık olmadığı” sonucuna varıldığı yazıldı. Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Su ve Atıksu Komisyonu Başkanı Selahattin Beyaz, raporun bilimsellikten uzak ve çelişkili olduğunu ifade ederek,“Yani, TÜBİTAK’ın yaptığı analizdeki çamur numunesi içme suyu kalitesinde oksijene sahip”dedi.

TÜBİTAK’ın raporunun teknik inceleme temeli olmadığını vurgulayan Beyaz, “TÜBİTAK’ın yapmış olduğu analizdeki çamur numunesi içme suyu kalitesinde oksijene sahip. Henüz bu çelişkiyi bile yorumlayamayan bir rapor bilimsel veriden uzaktır ve değerlendirme seviyesinde değildir” şeklinde konuştu.

“Bu rapor TÜBİTAK’ı sınıfta bırakır”

“Bu rapor TÜBİTAK’ı sınıfta bırakır”

Çalışmalar sonunda Kurbağalıdere kısmen mavi rengine kavuşmuştu

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derin Orhon ise; “Raporda çözünmüş oksijen değeri 9,17 mg/lt olarak belirtilmiş. Aynı raporda bu değerin risk teşkil etmeyeceği belirtilmiş. Bu değerin Kurbağalıdere atık çamurunda çıkması çok zor. Bu rapor TÜBİTAK’ın konuyu bilmediğini gösteriyor. Bu rapor TÜBİTAK’ı sınıfta bırakır” dedi.

Kadıköy Belediyesi'nden TÜBİTAK'a: Bir damacana gönderiyoruz

Kadıköy Belediyesi, Twitter hesabından paylaştığı tweet'te, 'Tahlil sonuçlarınıza göre Kurbağalıdere çay yapılabilecek kalitedeymiş, bir damacana gönderiyoruz. @tubitakiletisim' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
39
20
13
5
3
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam