onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Teknolojinin Beynimiz Üzerindeki 10 Etkisi

Teknolojinin Beynimiz Üzerindeki 10 Etkisi

clandestin
02.09.2014 - 07:02 Son Güncelleme: 02.09.2014 - 14:13

Her gün kullandığımız bilgisayar,telefon,tabletlerin kısacası teknolojinin sizce yararı mı daha çok zararı mı ? Cevabı altta...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Görsel Bilgiyi Daha Çabuk Algılarız

10. Görsel Bilgiyi Daha Çabuk Algılarız

Araştırmalar gösteriyor ki web sitelerini ziyaret eden, video oyunları oynayan kişiler bunları yapmayanlara göre görsel içerikleri ve sembolleri daha çabuk algılıyor.Yani teknolojinin beynimize bir yararı varmış!

9. Mekan Algımızı Kaybederiz

9. Mekan Algımızı Kaybederiz

GPS ve Google Maps gibi başta hayatımızı kolaylaştıran teknolojik programlar uzun vadede mekan algımızı kaybetmemize yol açıyor. Örneğin Google Maps ile koordinatlarınızı vererek bir yer bulmak sizin mekan algınızı kaybetmenize ve daha önce bulduğunuz yerleri çok kolay unutmanıza yol açıyor. Yani eğer yön bulurken her şeyinizi bu teknolojilere bağlarsanız , uzun vadede yer bulma yeteneğinizi kaybetmeniz mümkün.

8. Beyin Fonksiyonlarımız İlkelleşir

8. Beyin Fonksiyonlarımız İlkelleşir

Teknoloji sayesinde sürekli olarak ve çok sayıda mailler, blog yazıları ve mesajlar aldığımız için bu mesajlara panik ve mantıksız tepkiler vermeye başlayabiliriz. Çok çabuk bir şekilde heyecanlanıp, çok çabuk sıkılıp ve bize gelen her mesaja acil olarak cevap verme konusunda içimizde bir baskı hissetmeye başlarız. Size de oluyor değil mi?

7. Daha Sinirli ve Bağımlı Oluruz

7. Daha Sinirli ve Bağımlı Oluruz

Bir Twitter kullanıcısı şöyle diyor: Uzun süre Tweet attıktan sonra bir türlü aklımı toplayamadım, hatta ben ve arkadaşlarımda ADD semptomu görülmeye başladı(Hiperaktivite).DİKKAT!

6. Okuma Kapasitemizi Etkiler

6. Okuma Kapasitemizi Etkiler

Uzun metinleri ve hatta gazeteden haberleri okumak bile gün geçtikçe web kullanıcıları tarafından daha zor bir hale geliyor. Çünkü teknolojik aletler sayesinde derinlemesine inmeden bilgiler almaya alışıyoruz. Bazı araştırmalar gösteriyor ki teknoloji bizim düşünsel faaliyetlerimizde değişime yol açıyor. Çünkü okuma insanın yaratılışında olan bir şey değil, öğrenilen bir şey. Çevrimiçi  kaldığımız sürece de okuma kapasitemiz zayıflamaya devam edecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Sinir Yollarımız Etkilenir

5. Sinir Yollarımız Etkilenir

Guardian gazetesinde yayınlanan bir makaleye göre teknolojik aletler sinir yollarımıza zarar veriyor. Bunun sonucu olarak da biz ne kadar çok okusak ve aktif olarak ne kadar çok çevrimiçi olarak kalsak da  bizler daha az şey hatırlamaya başlıyoruz.

4. Dikkatimiz Daha Çabuk Dağılmaya Başlar

4. Dikkatimiz Daha Çabuk Dağılmaya Başlar

Başta internet olmak üzere, cep telefonları, Iphone'lar ve diğer teknolojik aletlerle içli dışlı olduğumuz sürece gereğinden fazla bilgiye maruz kalmış oluyoruz. Bu da dikkatimizin çok çabuk dağılmasına neden oluyor. Bunun aksine televizyon izlerken veya müzik dinlerken dikkatimiz daha az dağılabiliyor.

3. Bağımlısı Oluruz

3. Bağımlısı Oluruz

Çok uzun süre teknolojiye bağlı kalmak, ciddi bağımlılıklara neden olabiliyor. Bazı insanlar sosyal aktivitelerinden, aile ilişkilerinden hatta işlerinden bile uzak durmaya başlayıp teknolojinin bağımlısı haline geliyorlar. Daha da kötüsü bunu farketmiyorlar bile.

2. Beyin Faaliyetlerimiz Gelişemez

2. Beyin Faaliyetlerimiz Gelişemez

1960′lı yıllarla 200o li yıllar arasında bir kıyas yaptığımızda o yıllarda insanların televizyon karşısında ortalama olarak 5 saat vakit geçirdikleri saptanmış. Oysa şuanda insanlar Tv ve internette olmak üzere günde yaklaşık 12 saatlerini buna harcıyorlar. Özellikle çocuklar bu yüzden büyük bir risk altındalar. Çünkü beyin fonksiyonları digital olarak aldıkları mesajlar yüzünden yeteri derecede gelişemiyor.

1. Fiziksel Olarak Beynimizi Etkiler

1. Fiziksel Olarak Beynimizi Etkiler

Beyin dediğimiz şey şekillendirilebilir. Hayalgücümüz ve teknoloji sayesinde beynimizin fiziksel yapısı her geçen yıl değişiyor. Bu da zamanla duyularımızı ve insan kimliğimizi kaybetmemize neden oluyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
55
38
33
28
19
14
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın