Tasarımcı Murat Pak'ın Bir Piksellik NFT'si 1,36 Milyon Dolara Satıldı
Türk tasarımcı Murat Pak'ın, bir pikselin görüntüsünün yer aldığı NFT sanat eseri açık artırmada 1,36 milyon dolara satıldı.
'Aynısından bir daha üretilemeyen dijital değer' anlamına gelen 'non-fungible token' (NFT) bir nevi dijital sertifika olarak düşünülebilir. NFT'ler, tweetlerden videolara ve sanat eserlerine kadar birçok dijital dosyayı metalaştırmak için kullanılabilir.
Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Britanya'daki Sotheby's müzayede evinde, dijital sanat platformu Nifty Gateway'in katkılarıyla sanal ortamda düzenlenen açık artırma pazartesiden çarşambaya kadar sürdü.
Pak'ın eserlerinin yer aldığı müzayedede, 1,36 milyon dolara satılan Piksel adlı çalışma tek bir pikselin görüntüsünden oluşuyor. Eser için başlatılan açık artırma yaklaşık 90 dakika sürdü.
Müzayedede Pak'ın NFT sanat eserlerinin satışından toplamda 16,8 milyon dolar elde edildi.
Kripto parayla ödeme seçeneği
Açık artırmada ayrıca 4 adet özel NFT eseri de yer aldı. Bunları satın almak isteyen kişilerden birtakım koşulları yerine getirmeleri beklendi. Bunlar arasında Pak tarafından tasarlanan bir esere ikinci el piyasasında en yüksek parayı ödemek ve sosyal medya üzerinden #PakWasHere hashtag'iyle yapılan paylaşımlarla en fazla kişiye ulaşmak gibi koşullar yer aldı.
Sotheby's'in çağdaş sanat uzmanı Max Moore, açık artırmanın kripto parayla ilgilenen koleksiyoncuları hedef aldığını belirtti.
Moore, 'Kripto para yatırımcılarının, geleneksel koleksiyonculardan çok daha farklı bir zevki ve estetik anlayışı var' dedi.
Beğendikleri NFT sanat eserlerini almak isteyen kişilere kripto para Ether ya da kredi kartı aracılığıyla ödeme yapabilme seçeneği sunuldu.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Kara para aklama müzayedemize hoş geldiniz.
---OĞLUM HESAPTAN 1,36 MİLYON DOLAR ÇEKİLMİŞ, NE ALDIN ---NFT ALDIM BABA ---NFT NE OĞLUM UÇAK MI ---YOK BABA, BİR TASARIMCININ 1 PİKSELLİK GÖRÜNTÜSÜ ---S... Devamını Gör
“Salak buldum sikeyim bari” ürünü
"Conseptual art"(kavramsal sanat) piyasası hakkında bir kitap yazılsa başlığı bu olurdu :D