Sosyal Medya Kullanımına Göre Yatkın Olduğun Ruhsal Hastalığı Söylüyoruz!
Artık gencinden yaşlısına hepimiz birer telefon bağımlısı olduk. Birileriyle telefonda konuşmasak bile, elimize alıp şöyle bi sosyal medya hesaplarına sürekli göz atma gereği duyuyoruz. Bu durumun aslında hepimizi kötü etkilediğini biliyoruz.
Bakalım seni nasıl etkiliyor?
Not: Bu test eğlence amaçlıdır.
1. İlk olarak, bu sosyal medya hesaplarından hangisinde daha fazla vakit geçirdiğini söyle bakalım.
2. Peki sosyal medyadan tanışıp sevgili olduğun bir durum oldu mu?
3. Hmmm. Tinder kullanıyor musun?
4. Peki Instagram hesabına ne sıklıkla fotoğraf atarsın?
5. Twitter hesabın var mı?
6. Eğer ki varsa, oraya her hissettiğin şeyi yazar mısın?
7. Peki Facebook'u kullanmaya hala devam ediyor musun?
8. Ve son olarak, sosyal medya hesaplarında kendi ismin mi yazıyor yoksa farklı bir isim mi kullanıyorsun?
Depresyon!
Senin yatkın olduğun psikolojik rahatsızlık depresyon! Son zamanlarda kendini çok fazla üzüyorsun. Dışarıdan ne kadar mutlu görünmeye çalışsan da aslında sürekli mutsuz hissediyorsun. İçinde kendine kızdığın ve pişmanlık duyduğun birkaç durum söz konusu. Sanki daha önceden umutlu olan yapın şimdilerde kendini umutsuzluğa bırakmış. Hiçbir şey yapmak istemiyorsun. Kendini aşırı derece yorgun ve bitkin hissediyorsun. Nedenini boşuna düşünme. Çünkü tüm bu yaşadığın hisler ve düşünceler senin depresyona yatkın olduğunu söylüyor. Fakat bu kalıcı bir durum değil. İnsan zaman zaman kendini boşlukta hissedebiliyor. Sen de tam da şu an kendini böyle hissediyorsun. Kendine biraz izin ver. Ne hissetmek istiyorsa veya ne yaşamak istiyorsa onu yaşasın. Sonrasında bunların hepsi geçecektir. Sen yeter ki kendine değer ver.
Sosyal kaygı bozukluğu!
Senin yatkın olduğun psikolojik rahatsızlık sosyal kaygı bozukluğu! Çünkü sen genelde kalabalık ortamlarda bulunmaktan kaçınıyorsun. Daha çok kendi başına olmak ve yeni insanlarla tanışmak istemiyorsun. İnsanlarla duygusal ilişkiler kurmaktan kaçınıyorsun. Bu belki de senin daha önce yaşamış olduğun olaylardan kaynaklanıyordur. Topluluk içerisinde kendi fikirlerini söylemekten çekiniyorsun. İnsanların senin düşüncelerini dikkate almayacağını veya önemsemeyeceğini düşünüyorsun. Bu durum doğal olarak senin sosyal ortamlarda kaygıya düşürüyor. Fakat bunu aşabilmek için kendini ifade etmen ve göstermen gerekiyor. Biz senin bu durumu aşabileceğini çok iyi biliyoruz. :)
Narsistik kişilik bozukluğu!
Senin yatkın olduğun psikolojik rahatsızlık narsistlik! Aslında her insanda biraz narsistlik var. Fakat sen genelde kendini daha çok seven ve diğer insanları kendinden daha değersiz görebiliyorsun. Zaman zaman bunun farkında olmasan da sonradan düşündüğünde böyle olduğunun farkına varıyorsun. Dışarıdan kendini beğenmiş gibi göründüğünü söyleyenler oluyor. Hatta bunu çok fazla duyuyorsun. Aslında öyle olmadığını düşünüyorsun fakat biraz daha ilerlerse narsist bir insan olabilirsin. O yüzden biraz dikkat etmende fayda var.
FOMO!
Senin yatkın olduğun psikolojik rahatsızlık Fomo! Daha önce duydun mu bilmiyoruz ama bunun günümüzdeki çoğu insanda olduğunu söylemeliyiz. Şöyle söyleyelim; fomo hastalığı aslında insanların gündemi kaçırma korkusunu ifade ediyor. Sosyal medyada neler olup bittiğini bilmek senin için çok önemli hala gelmiş durumda. Biliyoruz bunun aslında farkında değilsin. Çünkü telefonda geçirdiğimiz vaktin farkında bile olmuyoruz. Sen de aynı şekilde sosyal medyada geçirdiğin vaktin çok normal olduğunu düşünüyorsun. Bu yüzden fomo hastalığına yakalanmadan kendine bir dur demelisin.
Yorum Yazın
Sosyal medyayı az kullanınca sosyal kaygı bozukluğu mu oluyormuş? Sen de haklısın manyaklar arasında normal olmak manyakliktir
Senin yatkın olduğun psikolojik rahatsızlık sosyal kaygı bozukluğu! Çünkü sen genelde kalabalık ortamlarda bulunmaktan kaçınıyorsun. Daha çok kendi başına ol... Devamını Gör
Erkeklerden ziyade genelde kadınlarda bu sosyal medya bağımlılığı oluyor. Bu bağımlılığa sahip insanlar da kitaptan çok uzak cahil insanlardan oluşuyor. Tek ... Devamını Gör