Şimdiye Kadar İnandığımız Ancak Tamamen Bir Yalan Olan 15 Yemek Efsanesi
Doktorlar her gün yeni bir şeyler buluyor, her gün yeni bir yazı yayınlanıyor. Yok efendim bir şekeri ağzınızda eritmeden yutarsanız daha az kaloridir, yok uyurken kilo vermeniz için amuda kalkmanız da gerekebilir gibi. Tabii ki mübalağa yapıyoruz ancak biliyorsunuz ki o kadar çok bilgi ile karşılaşıyoruz ve hangi doğru hangisi yanlış artık şaşırmış durumdayız.
Bu karışıklığı sonlandırmanın vakti geldi. Karşınızda aslında bir efsaneden öte gitmeyen, tamamen yanlışlanan 15 yemek efsanesi.
1. Canım çiğ köfte yiyorum, seni arayacağım: Çiğ sebzeler pişmiş sebzelerden çok daha sağlıklıdır
2. Nerde benim tatlandırıcım şekerim: Doğal şeker günlük şekerden çok daha sağlıklıdır
3. Işınlar sabitlendi, yok etme işlemi başlıyor: Mikrodalgada yemekleri ısıtmak ya da pişirmek çok zararlıdır
4. Biraz süt, sütün içine peynir, içine tereyağ: Kalsiyum alabilmek için mutlaka süt ürünleri tüketmeniz gerekir.
5. Gurul gurul gurul: Midemizin kazınması tamamen biyolojik ve açlık kaynaklıdır
6. Kahve ile kahvaltı yapanların günahı ne: Kahvaltı etmek kilo vermek için çok önemlidir
7. Yürüyen yağ yükleniyor: Yağ vücudunuz için çok zararlıdır
8. Neden ama neden: Kırmızı et kalp krizine neden olur
9. Dost bildiklerimizden: Bitter çikolata o kadar iyidir ki kilo verdirir
Gördüğünüz üzere çoğu efsane hep kilo ile alakalı ancak aslında bitter çikolatanın kilo verdirdiğine dair kesinleşmiş herhangi bir çalışma mevcut değil. Sağlık açısından pek çok yararı olmasına rağmen kilo çokomel eğrisinde bitter çokomel o kadar da etkili değil.
10. Frappiçinümokaüberventiçoklat canım: Kahve zararlı bir içecektir
Küçükken çocuklara içirmediğimiz o kahve aslında o kadar şeytan değil. İçtiğiniz frappiçinümokaüberventiçoklat kahve içerdiği yüksek kalori ile zararlı olabilecekken sade bir kahvenin zararı yerine pek çok yararı vardır. Bunlardan ilki de örneğin bir tetikleyici olması ve metabolizmanızı hızlandırmasıdır.
11. Tuz girmeyen eve doktor girer: Yemeklerden tuzu çıkarırsanız daha sağlıklı olursunuz
Evden tuzu çıkarıp yemekleri garip gurup tuzsuz şeylere dönüştürmeye başladıysanız orada bir hata var çünkü yemeklerdeki tuz ya da diğer bir deyimle tuzdan aldığınız sodyum vücudunuz için çok değerli.
12. Damacanayla gel canım: Günde 8 bardak su içmelisiniz.
Herkesin günlük su ihtiyacı farklıdır, önemli olan vücudunuzu susuz hissettirmemek ve her hissettiğinizde su içmektir. Eğer çok su içerseniz böbrekleriniz o kadar çok çalışmak zorunda kalır ki böbrek yetersizliğinden bir gün allah korusun tık diye. Düşman başına.
13. Şirin şekerlemesi: Tatlandırıcılar kanser yapar
Bu kadar kesin bir cümleyi kurabilmek için İsveçli bilim insanı olmak gerekiyor. Tatlandırıcıların kanser yaptığına dair kesin herhangi bir bilgi bulunmamakla birlikte vücudunuzda normal şekerden çok da farklı hareket etmemekte. Her zaman söylüyoruz azı karar çoğu zarar.
14. Hepimiz köye dönüyoruz: Organik yiyecekler sağlıklıdır
Son zamanlarda söylenip durulan, bir türlü revaçtan düşmeyen organik meyve-sebze meselesi. Aslında neredeyse yediğiniz hiçbir yiyecek organik değil. Maalesef. Bir besinin organik olabilmesi için gerçekten organik ve doğal bir şekilde toparlanmalı ve minicik de olsa bir ilaç ile karşılaşmamalı. Ancak Mahmut amcamızın bahçesi bile böceklenirse tarım ilacını yiyiveriyor.
15. İtalyano kızgıno bu durumo: Makarna aslında İtalyan değildir
Makarnanın ilk olarak İtalya'da bulunduğu ve bu sayede ülkenin en bilinen yiyeceği haline geldiği bilinmekte ancak işin gerçek yüzü öyle değil. Marco Polo'nun Çin'e yaptığı ziyaret sonrası makarnayı ülkeye getirdiği biliniyor. Yani aslında makarnanın anavatanı Çin.
Bugün de yeni bir şeyler öğrendik. Oh.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
harcadığından fazla kalori aldığın sürece o göt o göbek gitmeyecek, tecrübeyle sabit.
Bir gıda mühendisi olarak tatlandırıcılarla ilgili bir şeyler söylemek istiyorum. Özellikle sakarin-kanser ilişkisiyle ilgili söylemler 1958 yılında FDA'in l... Devamını Gör
1985 yılına gelindiğinde hayvanlarda kansere sebep olduğu tespit edilen katkı maddelerinin sayısı o kadar artımıştı ki yasaklamaları kaldırabilmek için yeni ... Devamını Gör
Editör;Şimdiye Kadar İnandığımız Ancak Tamamen Bir Yalan Olan 15 Yemek Efsanesi demişsin ya.yazdıkların o kadar sallamasyon geldi ki efsane dediğin şeyler ya... Devamını Gör
Aslında yazarken hepsi için araştırma kaynaklarını eklemeyi düşündük, ardından o kadar sıkıcı bir yazı oldu ki çıkarıverdik :)