Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Samsung Galaxy Alpha İncelemesi
Samsung Galaxy Alpha Detaylı İnceleme Kutu Açılımı
Samsung Galaxy Alpha İncelemesi
Tasarım
Alpha’nın en dikkat çekici özelliği kullandığı donanımından çok metal tasarımı. Cihazı kutudan ilk çıkardığımız an dikkatimizi çeken metalin soğukluğu cihaza çok güzel bir hava katmış. Tabii test ortamımızın biraz serin olduğunu söylemeliyiz. Yazın bu çerçeveler aynı şekilde ısınacaktır. Cihazın çerçevelerinin üst sağ, sol ve alt sağ, sol kısımları çok güzel bir şekilde yumuşacık kıvrıltılmış. Cihazın en kalın kısmı 8.05, en ince kısmı ise 6.7 mm kalınlığında. Bu kalınlık farkının sebebi kameranın birazcık çıkıntılı olmasında kaynaklanıyor. Cihazın üst ön yüzünde sensörler ahize ve 2.1 megapiksellik ön kamerası, alt tarafta ise Android butonlarından en son işlemler butonu, ana menü tuşu ve geri tuşu bulunuyor. Aynı zamanda ana menü tuşunun üstünde PayPal sertifikalı bir parmak izi okuyucusu da bulunuyor. Bu parmak izi okuyucusu sayesinde cihazınızı parmak izinizi kullanarak açabiliyorsunuz. Cihazın sağ tarafında güç butonu, sol tarafında ise ses kademe ayarlama tuşları bulunuyor.
Cihazın arka tarafına bakacak olursak gözümüze ilk olarak kameranın çıkıntısı çarpıyor. Bu kamera 12 megapiksellik bir algılayıcıya sahip. Bu kameranın solunda ise kalp hızı ölçen bir sensör ve bu sensörün üstünde tek renkli bir flaş bulunuyor. Kameranın tam altında ve arka yüzün ortasında gümüş renkle yazılmış Samsung yazısı bulunuyor. Cihazın üst kısmında ikinci mikrofon ve 3.5mm’lık kulaklık girişi bulunuyor. Alt tarafta ise micro USB girişi, cihazın hoparlörü ve ana mikrofon yer alıyor. Aynı zamanda cihazın üst ve alt kısımlarında bulunan çizgilerin anten olduğunu belirtelim.
Tasarım hakkında tek olumsuz yorumumuzun hoparlörün konumu olabilir. Minik eli olan kullanıcılar oyun oynarken veya cihazı yan tutarken cihazın hoparlörünü kapatabilir. Bunun dışında tasarımdan bir hayli memnun kaldığımız Alpha aynı zamanda çok dayanıklı gözüküyor.
Ekran ve Ses
4.7 inçlik bir ekrana sahip olan Alpha’nın ekran çözünürlüğü ise 720 x 1080 piksel. Bu da HD çözünürlük demek oluyor. 4.7 inçlik bir ekranda ekran çözünürlüğü düşük olunca inç başına düşen piksel sayısı ise ortalamadan düşük kalıyor. Samsung Galaxy Alpha’da bu değer 312. Bu ekran gücünü Mali-T628 MP6 görüntü işlemcisinden alıyor. Bu işlemci 600 Mhz saat hızında çalışabiliyor ki bu da 720p HD bir ekran için mükemmel bir değer. Cihazın ekranının görüş açılarında yeteri kadar iyi olduğunu hemen belirtelim. Cihazın ekranı da bir iPhone kadar olmasada hayli parlak. En yüksek parlaktıkla beyaz tonlarda pikselleri görmek gözünüzü rahatsız edebilir. Cihazın ekranında Gorilla Glass’ta bulunuyor fakat hangi seviye olduğunu hiç bir dokümantasyon belirtmemiş. Fakat tahminlerimize göre Alpha’da Gorilla Glass 3 bulunuyor çünkü ekranın verdiği his diğer 3. seviye Gorilla Glass’larla aynı.
Cihazın hoparlörünün ses seviyesi oldukça iyi. HTC One M7 ile karşılaştırdığımız Alpha hoparlörü sadece çok doygun bas tonlarda rahatsız ediyor. Eğer çok ağır enstrümantal müzikler dinlemeyecekseniz eğer sizi yeteri kadar tatmin edecektir. Cihazın ahizesinden gelen seste oldukça başarılı. Turkcell şebekesini deneyerek yaptığımız HD Voice testinde bizi çok fazla şaşırtan Alpha’da telefonla konuştuğunuzu unutabiliyorsunuz. Sanki konuşan kişi arkanızda gibi hissedebilirsiniz.
Kamera
Cihazın ön kamerasından başlamak istiyoruz. Cihazın ön kamerası 2.1 megapiksel ve saniyede 30 karede 1080p video çekimi yapabiliyor. Fakat bizi bu değerlerden çok kameranın görüş açısı çok memnun etti. Grup resimlerinde bir hayli kolaylık sağlayacak Alpha’nın ön kamerası şu anda piyasada olan telefonlar içinde ilk 3’te yer alıyor. Diğer telefonlar ise LG G3 ve HTC M8. Aynı zamanda Samsung kamera programında bulunan güzel yüz modu ile suratınızdaki svilceleri veya minik tüyleri çok basit bir şekilde yok edebilirsiniz. 12 megapiksellik arka kamera ise çok canlı renklerde nadir patlama yapsada diğer amiral modeller kadar başarılı fotoğraflar çekebiliyor. Tabii yine gece çekimlerinde fazla detayı yakalayamayan kamera minik algılayıcıların ortak sorunu. Alpha, aynı zamanda 4K video da çekebiliyor. Fakat 3. dakikadan sonra cihazın çok aşırı ısındığını söylemeliyiz. Örnek fotoğrafların orjinal boyutlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Donanım ve Performans
Samsung Galaxy Alpha’da kendi çipseti olan Exynos 5 Octa 5430’u kullanmış. Bu çipsetinde 4 çekirdek Cortex A15 1.8 Ghz saat hızında diğer 4 çekirdek ise Cortex A7 1.3 GHz saat hızında çalışıyor. Cihazda 2 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza bulunuyor. Cihazın görüntü işlemcisi ise Mali-T628 MP6. Görüntü işlemcisinden başlayalım. Andoid işletim sistemini en çok zorlayan oyunlardan olan Real Racing 3 ve Asphalt 8’ı oynadığımız Alpha’da hiç bir görüntü sorununa rastlamadık. Tüm kareler kaymak gibi akıyordu. Fakat bu süre zarfında cihazın birazcık ısındığını söylemeliyiz. Cihaz ısındıktan sonra biraz ara vermek iyi bir fikir olabilir çünkü bu donanımlar ısındığı zaman hem performansları hem de verimlilikleri düşüyor. Gönül isterdiki cihazın hafızasını arttırabilelim. Samsung’ta bu eksikliği farketmiş olmalı kı Alpha sahiplerine 50 GB’lık Dropbox kapasitesi hediye ediyor.
Pil Performansı
İlk olarak Samsung Galaxy Alpha’nn 1860 mAH’lık bataryası bizi oldukça tatmin etti. Bir günü rahatça çıkardığımız telefon tam ekran parlaklığı ile 11 saati aşan kullanım süresi sundu. 1 saat 38 dakikada tam olarak pilin dolduğu telefonda tam yaklaşı yüzde 60-70 parlaklıkta 4 saat 17 dakika ekran süresi aldığımızı belirtelim.
Cihazdan Notlar
Ülkemizde geçerli olmasa da cihazda 4G LTE desteği de bulunuyor.
Dokunmatik ekran 10 parmağa kadar algılayabiliyor.
Bildirim, sistem, uygulamalar seslerini ayrı ayrı ayarlayabiliyorsunuz. 15 ses kademesi bulunuyor.
HD Voice çok başarılı.
Depoloma sorunu olanlar cihazı tercih etmeden bir kaç defa düşünmeli.
Ekranda beyaz tonlarda piksel görünce rahatsız olmak istemeyenler cihazın ekranına göz atmalı.
Cihazın güç yönetimi çok başarılı, S6’da çok yüksek pil süreleri görebiliriz.
Yorum Yazın