Görüş Bildir
Haberler
Ramazan Ne Zaman Başlayacak, İlk Oruç Hangi Gün? Teravih Namazı Camide Kılınacak Mı?

Ramazan Ne Zaman Başlayacak, İlk Oruç Hangi Gün? Teravih Namazı Camide Kılınacak Mı?

Ramazan Ayı’nın başlamasına artık sayılı günler kaldı. Kadir Gecesi’ni de içinde barındıran Ramazan Ayı boyunca Müslümanlar oruç tutacak ve ibadetlerini eksiksiz yerine getirmeye çalışacak. Ayrıca koronavirüs sebebiyle Ramazan Ayı’nda bazı önlemler de alınacak. Peki, Ramazan Ayı ne zaman başlayacak, ilk oruç hangi gün tutulacak? Tercih namazları camide kılınacak mı? İşte son gelişmeler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazan Ne Zaman Başlayacak?

Ramazan Ne Zaman Başlayacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paylaşıma göre; 2021 yılı Ramazan Ayı, 13 Nisan’da başlayacak. 2021 Ramazan Ayı’nda 12 Nisan Pazartesi gecesi ilk sahur yapılacak ve ilk oruç 13 Nisan Salı günü tutulacak. Bir ay sürecek Ramazan Ayı, 12 Mayıs’ta son bulacak.

KADİR GECESİ NE ZAMAN İDRAK EDİLECEK?

Müslümanlığın en önemli günlerinden biri olan Kadir Gecesi, Ramazan Ayı içerisinde 8 Mayıs’ta idrak edilecek.

Teravih Namazı Camide Kılınacak Mı?

Teravih Namazı Camide Kılınacak Mı?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ana teması ‘Şifa Ayı Ramazan' olan 2021 yılı Ramazan ayı bilgilendirme toplantısına katıldı.

Ali Erbaş, “Mevcut şartlarda teravih namazlarımızı camilerde değil, evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik. Din İşleri Yüksek Kurulumuzun da açıkladığı gibi gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz” diye konuştu.

TERAVİH NAMAZI KAÇ REKATTIR, NASIL KILINIR?

Hz. Peygamber (s.a.s.)’in kıldırmış olduğu Teravih namazlarının kaç rekat olduğu konusunda bir rivayet bulunmamaktadır. Hz. Ömer zamanındaki cemaatle kılınan Teravih namazlarının rekatları konusunda iki rivayet vardır; yirmi rekat, on bir rekat. Hz. Ömer’in dönemiyle ilgili farklı rivayetler; Nevevi ve Ayni tarafından, on bir rekatla ilgili rivayetin Hz. Ömer’in halifeliğinin ilk döneminde kılınan Teravih namazlarıyla ilgili olduğu, sonra Teravihin yirmi rekat olarak yerleştiği ve günümüze kadar da böyle devam ettiği şeklinde açıklanmıştır.

Teravih namazı nafile bir ibadet olduğundan, farz gibi telakki edilmesi de doğru değildir. Bu nedenle, yorgunluk, meşguliyet ve benzeri sebeplerle, Teravih namazının evde 8, 10, 12, 14, 16 veya 18 rekat kılınması halinde de sünnet yerine getirilmiş olur. Ancak cemaate iştirak etmeye çalışmak daha iyidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın