Görüş Bildir
Haberler
Oysa Onların Hiçbir Şeyden Haberi Yok! Bebekler İçin Yapılan İhtişamlı Organizasyonlar

Oysa Onların Hiçbir Şeyden Haberi Yok! Bebekler İçin Yapılan İhtişamlı Organizasyonlar

Tüm bu organizasyonların bebekler için yapıldığından emin miyiz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyet Açıklama Partisi

1. Cinsiyet Açıklama Partisi

Eskiden aileler cinsiyet bilgisini doktordan öğrenirken şimdi cinsiyet partisinde öğreniyor. Ya ebeveynlerden biri doktordan bilgiyi alıyor ya da doktorun verdiği kağıt direkt baloncuya teslim ediliyor. Siyah balonun içerisinden çıkan renk bebeğin cinsiyetini açıklıyor. Balon dışında tüm hazırlıklar iki cinsiyeti de kapsayacak şekilde gerçekleştiriliyor.

2. Baby Shower

2. Baby Shower

Baby shower, bebeğin gelişini kutlamak üzere yapılan bir parti desek yanlış olmaz. Klasik bir kutlama masası ve süslemelerin yanı sıra annenin en mutlu günlerinden biri yaşanıyor. Sevdikleri bebek için güzel temennilerini ve hediyelerini anneye veriyor. Böylelikle annenin morali yükseliyor, bebeğin ihtiyaçları da bir miktar karşılanıyor.

3. Doğum

3. Doğum

Yanlış okumadınız! Doğum günü değil, doğum... Artık doğumlar da bir organizasyon haline geldi. Bebeğini karşılamak isteyen anneler, organizasyon şirketlerinin kapısını çalıyor. Hastane odası adeta bir kutlamadaymış gibi donatılıyor. Tabii bu süslemelerin asıl amacı doğum fotoğraflarında hatıra kalması :)

4. Bebek Görme Mevlidi

5. Kırk Uçurma

5. Kırk Uçurma

Türk toplumunun en yaygın uygulanan geleneklerinden biri de kırk uçurma adeti! İlk kırk gün anne ve bebeğin sağlığı için önemli olduğundan kırk günü dolduran bebek, yıkanıyor ve dışarı çıkartılıyor. Yıkama işlemi belli objeler yardımıyla iyi niyetler ve dualar eşliğinde ritüellere uygun olarak gerçekleştiriliyor. Bu ritüellerin başında bebeğin başından kırk kez su dökülmesi bulunuyor.

Seda Bakan'ın 40 uçurmasını hatırlayalım...

6. Diş Buğdayı / İlk Diş Kutlaması

6. Diş Buğdayı / İlk Diş Kutlaması

Diş buğdayı geleneği; bebeğin dişlerinin buğday gibi sağlıklı olması ve hayatının bereketle dolması için uygulanıyor. İlk diş kutlaması da bunun günümüze evrilmiş hali diyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Altı Ay Kınası

8. Doğum Günü

8. Doğum Günü

Doğum günleri karantinaya denk geldiyse ne olmuş? Her şeyin bir çözümü var sonuçta!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
30
10
6
5
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın