Tüm bu organizasyonların bebekler için yapıldığından emin miyiz?
Oysa Onların Hiçbir Şeyden Haberi Yok! Bebekler İçin Yapılan İhtişamlı Organizasyonlar
1. Cinsiyet Açıklama Partisi
Eskiden aileler cinsiyet bilgisini doktordan öğrenirken şimdi cinsiyet partisinde öğreniyor. Ya ebeveynlerden biri doktordan bilgiyi alıyor ya da doktorun verdiği kağıt direkt baloncuya teslim ediliyor. Siyah balonun içerisinden çıkan renk bebeğin cinsiyetini açıklıyor. Balon dışında tüm hazırlıklar iki cinsiyeti de kapsayacak şekilde gerçekleştiriliyor.
2. Baby Shower
Baby shower, bebeğin gelişini kutlamak üzere yapılan bir parti desek yanlış olmaz. Klasik bir kutlama masası ve süslemelerin yanı sıra annenin en mutlu günlerinden biri yaşanıyor. Sevdikleri bebek için güzel temennilerini ve hediyelerini anneye veriyor. Böylelikle annenin morali yükseliyor, bebeğin ihtiyaçları da bir miktar karşılanıyor.
3. Doğum
Yanlış okumadınız! Doğum günü değil, doğum... Artık doğumlar da bir organizasyon haline geldi. Bebeğini karşılamak isteyen anneler, organizasyon şirketlerinin kapısını çalıyor. Hastane odası adeta bir kutlamadaymış gibi donatılıyor. Tabii bu süslemelerin asıl amacı doğum fotoğraflarında hatıra kalması :)
5. Kırk Uçurma
Türk toplumunun en yaygın uygulanan geleneklerinden biri de kırk uçurma adeti! İlk kırk gün anne ve bebeğin sağlığı için önemli olduğundan kırk günü dolduran bebek, yıkanıyor ve dışarı çıkartılıyor. Yıkama işlemi belli objeler yardımıyla iyi niyetler ve dualar eşliğinde ritüellere uygun olarak gerçekleştiriliyor. Bu ritüellerin başında bebeğin başından kırk kez su dökülmesi bulunuyor.
6. Diş Buğdayı / İlk Diş Kutlaması
Diş buğdayı geleneği; bebeğin dişlerinin buğday gibi sağlıklı olması ve hayatının bereketle dolması için uygulanıyor. İlk diş kutlaması da bunun günümüze evrilmiş hali diyebiliriz.
7. Altı Ay Kınası
Gözlerimiz şatafatlı altı ay kınalarına alışmış olabilir. Ancak altı ay kınası; doğum, düğün, ölüm üçlemesinin ilk adımı olarak kabul edildiği için önem taşıyor. Geleneğe göre bu üç dönüm noktasında da kızlara kına yakılıyor. Doğum kınası olarak nitelendirilen altı ay kınasında; sağ kulağının arkasına ve sağ avucun içine kına yakılıyor. Gelen komşu ve akrabalar da gerilen ipe hediyeliklerini asıyorlar. Tabii bu durum günümüzde biraz mutasyona uğramış olabilir :)
8. Doğum Günü
Doğum günleri karantinaya denk geldiyse ne olmuş? Her şeyin bir çözümü var sonuçta!

#1 Balon dışında tüm hazırlıklar iki cinsiyeti de kapsayacak şekilde gerçekleştiriliyor = pembe ve maviyi yan yana koyuyoruz :P
Allahtan YouTube da sadece film izleyip müzik dinliyorum. İyi ki instagramı sadece fotoğraf albümü olarak kullanıyorum ki böyle saçma sapan israf gösteriş ve görgüsüzlük kokan hareketleri yapan annecikleri görmek zorunda kalmıyorum. 🙄
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın