Onedio ile Kişisel Gelişiyoruz: Spor, Çocuklar İçin Olumsuz Bir Aktivite Olabilir mi?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Onedio ile Kişisel Gelişiyoruz: Spor, Çocuklar İçin Olumsuz Bir Aktivite Olabilir mi?
Çocukken rekabet gerektiren hiçbir spor dalına ilgi duydunuz mu? Eğer duyduysanız, hangileriydi? O sporu veya sporları yapmaktan keyif alıyor muydunuz? Peki nedeni neydi? Sportif rekabetlerin çocuklar için olumlu mu yoksa olumsuz mu olduğunu sorgulayan içeriğimizi okuduktan sonra, siz de bu soruların kendinizce yanıtlarını yorumlarda paylaşabilirsiniz.
Onedio ile kişisel gelişiyoruz!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Bu fotoğrafa baktığınızda sizde nasıl bir etki uyandırıyor? Rekabetin pozitif ve negatif etkilerini görebiliyorsunuz. Çocuklar için bu tarz bir rekabet olumlu mu?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Çocuklarda görülen obezite tüm dünyada baş gösteren çok tehlikeli bir sorun.
Peki çocukların sağlıklarını korumaları için bireysel egzersiz yapmaya mı yoksa rekabet içeren spor dallarına mı yönlendirmeliyiz?
Ancak rekabetin yarattığı motivasyon her zaman olumlu sonuçlanmayabilir.
Sürekli kazanmaya odaklanmak sporun tüm eğlencesinden onları mahrum bırakabilir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Rekabet içerikli sporların çocukların kişiliğine ve psikolojilerine sadece olumsuz etkileri olduğunu düşünmek de yanlış olur.
Rekabetin çocukların üzerinde yaratacağı baskının dengesini ayarlamaktan da tabii ki yetişkinler sorumlu olmalı!
Diğer taraftan sportif egzersizlerin fiziksel olarak sadece olumlu olduğunu düşünmek de yanlış olur.
Çocuklar uğraştıkları sporda başarılı olmak adına veya sadece keyif aldıkları için sürekli pratik yaparak, çocuk olmanın tüm diğer eğlencesini kaçırıyorlar mı?
Aktif olarak sporla ilgilenen çocuklar, okulların ve toplumun diğer beklentilerini karşılamakta zorlanırlar.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2007 Senesinde Oxford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre spor yapan çocuklar ileride çok daha zeki oluyorlar.
Aynı araştırma ayrıca hareketliliğin ve daha çok fiziksel aktivitenin beyin hücrelerini yenilemeye yardımcı olduğunu gösteriyor.
Çocuklarda rekabet içerikli ya da bireysel sporlarla uğraşmanın avantajları, dezavantajlarında kıyasla daha fazla görünüyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
1991'de Ankara'da doğdu. Ankara'yı sevdi, Çanakkale'de İngiliz dili ve edebiyatı okuyor, Çanakkale'yi daha çok seviyor. Bir gün İrlanda'ya gidip Dublin'e yerleşecek, orayı her şeyden daha çok seveceğini biliyor. Dünyanın en iyi şarkısının Chris Rea tarafından kızı Josephine'e yazıldığını düşünüyor, bundan vazgeçmeyecek gibi. Bugüne kadar tanıştığı bütün Zeyneplerin çok güzel olduğunu kabul ediyor. Fakat bu Zeyneplerden bir tanesinin Roma'dan bile güzel olduğunu iddia ediyor. Babasını her gün daha çok özlüyor ve "Hayatın boyunca unutamadığın şey nedir?" sorusuna hep "Marsilya." cevabını veriyor. Tekrar göreceği günü bekliyor, büyüyor, hatta yaşlanıyor.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Güçlü ve zeki olan hayatta kalir. Elbbet rekabete dayanan sporlar yaptırılmalı. Çocuğumuz kaybetmeye alismasin mantığı bence yanlis. Kaybedecek dayak yiyecek... Devamını Gör
sporun ve rekabetin kimseye bir zararı olmaz,çocukluğum kulüp seçmelerinde geçti, ha ne oldu hiçbirine seçilemedim yeteneğim yokmuş ne kaybettim hiçbirşey, a... Devamını Gör
Tamam da kazanmak için rekabet önemli iki sek sek oynamakla hayatını idame edemezsin ayrıca kaybedince üzülmemesini tecrübe etmesi gerektiğini aşılarsan çocu... Devamını Gör