Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

adem kara
21.01.2014 - 08:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile akşam saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Uşak, Kütahya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kayseri, Sivas, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; öğle ve akşam saatlerinde Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis ile doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülke genelinde mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı kesimlerde güney ve batı, doğu bölgelerde kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Ege Kıyıları'nda yer yer kuvvetli olarak (30-60 Km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle ve akşam saatlerinde Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT: Yurdumuzun batı kesimlerinde güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgarın soba ve baca gazı zehirlenmelerine sebep olabileceği beklendiğinden zehirlenmelere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA 

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile akşam saatlerinden sonra doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Edirne, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR Parçalı ve çok bulutlu, batı çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren il geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 18

BİLECİK Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu 17

ÇANAKKALE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. 16

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile zamanla il geneli yağmurlu 17

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile akşam saatlerinden sonra Uşak ve Kütahya çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde güney yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu 15

AYDIN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17

UŞAK Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu 14

  • AKDENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz kıyılarının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu 18

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

BURDUR Parçalı ve çok bulutlu 11

HATAY Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 16

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Kayseri ve Sivas çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu 15

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 16

KIRŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 16

KONYA Parçalı ve çok bulutlu 15

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Bolu, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLUParçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu 15

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu 18

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu 13

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmurlu 20

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu 18

ORDU Parçalı ve çok bulutlu 19

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 19

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu 18

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey ve batısının çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Malatya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ERZURUM Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.0

MALATYA Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 10

ŞIRNAK Parçalı ve az bulutlu 9

VAN Parçalı ve az bulutlu, geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.4

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ADIYAMAN Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 12

DİYARBAKIR Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.12

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 11

ŞANLIURFA Parçalı, zamanla çok bulutlu 13

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'de fırtına, Orta Karadeniz ile Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu,öğleden sonra batısı ile yarın sabah Doğu Karadeniz'in doğusu yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan 4 ila 6, doğusu ilk saatlerde güneydoğudan 2 ila 4, Doğusu yarın sabah batıdan 5 ila 7, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 yarın sabah batısı kuzeybatıdan 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Orta Karadeniz'de 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: güney ve güneydoğudan 5 ila 7, kuzeyi güneybatıdan 6 ila 8, akşam tamamı güneybatıdan 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m kuzeyi 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: doğu ve güneydoğudan, doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 Batı Akdeniz'in batısı 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: batı ve güneybatıdan kuzeyi gece kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m Görüş: iyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0