Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

adem kara
13.01.2014 - 08:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Sakarya, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde karla karışık yağmur, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Bingöl çevrelerinde kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğleden sonra Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 

Yurdun iç ve batı kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batı, zamanla Karadeniz kıyılarında kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğleden sonra Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI: Yurdun iç ve batı kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayının görülmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA 

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Sakarya çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin genelinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte güneydoğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BALIKESİR Parçalı bulutlu ve yer yer sisli 11

BURSA Parçalı bulutlu ve yer yer sisli 10

ÇANAKKALE Parçalı bulutlu yer yer sisli 12

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu yer yer pus ve sisli 10

EGE

Parçalı, zamanla güney kıyılarının yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sisli 4

AYDIN Parçalı bulutlu 15 

İZMİR Parçalı bulutlu yer yer pus ve sisli 15

UŞAK Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere pus ve sisli 11

  • AKDENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, Hatay ve Osmaniye ile sabah saatlerinde Kahramanmaraş çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi'nde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu 17

ANTALYA Parçalı bulutlu 16

BURDUR Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sisli 8

HATAY Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 14

İÇ ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 3

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 2

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli 3

NEVŞEHIR Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere sisli5

  • BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli ile öğle saatlerinde Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. İç kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde hafif buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyılarında batı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BARTIN Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 11

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 8

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı 

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 10

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Samsun çevreleri ile zamanla Orta Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; öğleden sonra Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesiminde batı ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

ARTVİN Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 6

ORDU Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra yağmurlu 12

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yağmurlu 9

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 10

DOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin doğusu ile Bingöl çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ARDAHAN Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor. 0

ERZURUM Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor.-5

MALATYA Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sisli -2

VAN Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer yoğun olmak üzere sis ve pus hadisesi bekleniyor.1

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge genelinin, öğle ve akşam saatlerinde güney ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

ADIYAMAN Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 8

DİYARBAKIR Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu 5

GAZİANTEP Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 7

ŞANLIURFA Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 10

DENİZLERDE HAVA

Orta ve Doğu Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

  • KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de batısında batı ve güneybatıdan 3 ila 5, doğusunda batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Orta ve doğu Karadeniz'de 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

  • MARMARA Hava Durumu: Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde sisli, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 1 ila 3 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, sis anında zayıf.

  • EGE Hava Durumu: Parçalı zamanla çok bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğu, güneyinde doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

  • AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğu, Batı Akdeniz'in doğusunda güneydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi.

  • VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu ve kar yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0