Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

adem kara
06.05.2014 - 08:43 Son Güncelleme: 06.05.2014 - 08:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Ordu, Giresun, Sivas, Kayseri, Adana'nın kuzey, Kahramanmaraş'ın batı çevreleri ile öğle saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzey kesimlerde 2 ila 5 derecede azalacağı, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Kıyı Ege' de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların Ordu, Giresun, Sivas, Kayseri, Adana'nın kuzey, Kahramanmaraş'ın batı çevreleri ile öğle saatlerine kadar Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, lokal dolu yağışı, yıldırım, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu; güney, iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda akşamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar güney ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

BALIKESİR Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu 19

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu 18

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu 18

AYDIN Parçalı bulutlu 24

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu 24

UŞAK Parçalı ve çok bulutlu 18

  • AKDENİZ

Parçalı, doğu kesimleri yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile Mersin çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana'nın kuzey, Kahramanmaraş'ın batı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

ANTALYA Parçalı bulutlu 26

BURDUR Parçalı bulutlu 21

HATAY  Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Çankırı, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir ve Niğde çevreleri ile sabah saatlerinde Ankara'nın kuzey kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kayseri ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; sabah saatlerinde doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey kesimleri sağanak yağışlı 19

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 18

KONYA Parçalı bulutlu 22

  • BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

DÜZCE Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

KARABÜK Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

ZONGULDAK Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19

GİRESUN Çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 19

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 16

TRABZON Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla kuzey ve batı kesimleri çok bulutlu, Malatya, Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güneybatısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ Parçalı, yer yer çok bulutlu 28

ERZURUM Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

TUNCELİ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

VAN Parçalı ve az bulutlu 22

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla batı kesimlerinin çok bulutlu, geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; akşam saatlerine kadar batı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

BATMAN Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 32

DİYARBAKIR Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 30

GAZİANTEP Parçalı, zamanla çok bulutlu 28

ŞANLIURFA Parçalı bulutlu 32

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'de akşam saatlerinden itibaren fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5, Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4, açıkları akşam kuzeydoğudan 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: kuzeydoğudan 3 ila 5, akşam 6 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,0m Görüş: iyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, kuzeyi ilk saatlerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, akşam 7, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4, öğleden sonra 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Kuzey Ege'de 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, doğusu sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatıdan, sabah saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan, öğleden sonra doğusu kuzeybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: batı ve güneybatıdan, akşam kuzeydoğudan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0