Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

adem kara
28.04.2014 - 08:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Antalya'nın kuzey, Isparta'nın güney ilçelerinde, öğleden sonra Kıyı Ege, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Aydın, Manisa, Düzce, Karabük ve Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:Genellikle güney ve güneybatı, Marmara'nın kuzeyi ile Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu, Güney Ege kıyıları, İç Ege, Batı Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Antalya'nın kuzey, Isparta'nın güney ilçelerinde, öğleden sonra Kıyı Ege, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Aydın, Manisa, Düzce, Karabük ve Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

  • MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Balıkesir'in batı kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

SAKARYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor. 18

  • EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kıyı Ege, Aydın ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

AYDIN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra il genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.21

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 21

UŞAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17

  • AKDENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz ile öğleden sonra Adana'nın iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Antalya'nın kuzey, Isparta'nın güney çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 20

K.MARAŞ Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu 23

MERSİN Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu 24

  • İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin kuzeybatısı ile öğleden sonra kuzey ve doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 19

KONYA Parçalı yer yer çok bulutlu 21

YOZGAT Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

  • BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Düzce, Karabük ve Bolu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BARTIN Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 18

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.18

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 20

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 16

  • ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Çorum, öğleden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ARTVİN Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28

GİRESUN Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

SAMSUN Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

TRABZON Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

  • DOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin kuzeyi ile Bitlis, Muş, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğleden sonra bölgenin batısında güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ Parçalı zamanla çok bulutlu 25

ERZURUM Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 19

MUŞ Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 23

VAN Parçalı zamanla çok bulutlu 19

  • GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATMAN Az bulutlu, öğleden sonra parçalı çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

DİYARBAKIRAz bulutlu, öğleden sonra parçalı çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

GAZİANTEP Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu 24

ŞANLIURFA Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 29

DENİZLERDE HAVA

Güney Ege açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5, öğle saatlerinden sonra doğu ve güneydoğudan 2 ila 4, Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğu, zamanla batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4, akşam saatlerinden sonra güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5, Güney Ege'de 4 ila 6, öğle saatlerinden sonra Güney Ege açıklarında 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, güneyinde 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5, batısında 4 ila 6 kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0