Görüş Bildir
Haberler
Macera Yarışları için Hazırlık Rehberi

Macera Yarışları için Hazırlık Rehberi

Ozgehan Omag
15.12.2014 - 00:49 Son Güncelleme: 16.12.2014 - 16:48

1. Kıyafet Seçimi

Macera Yarışları; Değişik spor disiplinlerini birleştiren, Serüven ve sürpriz dolu, Adil ve eğlenceli, Yapması ve seyri keyifli yarışmalardır. Macera Yarışları işte bu sebepten takım sporudur. Derece kazanmak bir yana, dayanışma içinde yarışı bitirmenin amaç olduğu ama kolay olmadığı bir mücadele. 2, 3 ve 4 kişilik takımlarla yapılan organizasyonlar daha yaygındır.Macera Yarışları'nda çoğu zaman sabit bir parkur veya rota yoktur. Katılımcılara bir harita verilir ve belirli noktaları verilen sıra ile dolaşmaları (eğer sıra verilecekse) istenir. İki nokta arasında takım istediği şekilde hareket eder.  Macera yarışları her mevsimde yapılabilir. Bu yüzden yarışma süresince giyeceğiniz kıyafetler önem taşır.

Yarışa gitmeden önce kıyafetlerinizi iyi seçin. Nefes alabilen malzemeler kullanın. Eğer kışın yarışacaksanız örneğin uzun tayt bacakları ciddi şekilde sıcak tutuyor.  Örneğin ayaklarınızın alışık olduğu bir ayakkabı seçin ve Çift kat çorap giyin - ayaklarınızın su toplamasını önleyebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Çantanızı iyi hazırlayın!

2. Çantanızı iyi hazırlayın!

Macera Yarışları'nda uygulayabileceğiniz spor branşlarının başlıcaları: 

• Koşu - Trekking 

• Dağ Bisikleti 

• Yön Bulma 

• Oryantiring 

• İp İnişi 

• İple Yan geçiş 

• Tırmanış veya İp Çıkışı 

• Kano / Deniz kayağı 

• Yüzme 

• Karda kayak 

• Hedikli yürüyüş 

• Karda Kızak 

• Paten-inline skate 

• (At) Binicilik

Yarış için gerekli malzemeler farklı farklı özeliklerde olabilir (pusula, düdük, çakı, farklı renklerde kalemler) bu malzemeleri mutlaka birlikte tutun. Yarış öncesi malzeme kontrolü sırasında biri çantanızın dibinde biri yan cepte olmasın. Taşıdıklarınızın hepsi düzenli olsun ve onları nerye koyduğunuzu iyi bilin.

3. Renkli Kalem götürün!

3. Renkli Kalem götürün!

Yarış öncesinde haritada kontrol noktalarını doğru işaretlemeniz gereklidir. Farklı renklerde kalemler götürmek işe yarar. Normal kalem dışında, Fosforlu kalem götürmeniz kontrol noktalarını işaretlemeniz için güzel bir seçenek olacaktır

4. Kayıt Noktasına Erken gidin!

Haritada kontrol noktalarını işaretlemek ve stratejinizi belirlemek için ERKEN kayıt noktasına gidin. 45 dakika strateji için güzel bir süre. Bu sayede bol zamanınız olur.  (Unutmayın son dakika değişiklikleri harita üzerinde stratejinizi değiştirmenizi gerektirebiliyor)

5. Haritanızı iyi koruyun!

5. Haritanızı iyi koruyun!

Harita'yı ıslanmaktan korumak için farklı taktikler kullanan ekipler gördük. Harita kabı getirenler de var. Veya şeffaf koli bandı ile tüm haritayı kaplayan da gördük. Harita koruma taktiğinize siz karar verin. Unutmayın harita ve pusulanız yarışma boyunca sizin en yakın dostunuz!

6. Yanınızda taşıyacak yemeğinizi iyi seçin

6. Yanınızda taşıyacak yemeğinizi iyi seçin

İçecek ve yiyeceklerinizi yanınızda taşımanız gerekiyor. Çok taşırsanız fazla ağırlık az taşırsanız vücudunuz için yetersiz enerji demek.  Fındık, muz ve su macera yarışmaları için vazgeçilmezlerdendir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Kano etabı varsa, hazırlıklı olun!

7. Kano etabı varsa, hazırlıklı olun!

Kano etabı varsa ıslanacağınızı bilin. Eldiven kullanmak işe yarayabilir. Kano 2 kişilik ve toplam 2 kürekle kontrol edilmeli. Zaman zaman zor anlar yaşanabiliyor. Bazı yarışmacıların kanoyu hiç denemedikleri olabiliyor. Herkes kano süremiyor!

8. Takımınızı iyi seçin !

8. Takımınızı iyi seçin !

En önemlisi daha önce beraber koştuğunuz tanıdığınız bir ekiple yarışa katılın. Birbirinizi yarış esnasında tanımak sizi zor anlara sokabilir. Ve tabi ki en önemli konu yarışmada ortalama min 20km yol kat edeceğinizi bilin. Buna hazırlıklı olarak gelin. Yapabiliyorsanız önceden antreman yapın ! Sonuç olarak çok eğleneceğinizi bilin. Macera yarışına daha önceden hiç katılmadıysanız mutlaka hayatınızda bir kere bile olsa korkmayın ve DENEYIN!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın