Görüş Bildir
Haberler
Korku Filmi Seyretmeyi Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Uyku Kaçıran Korku Filmleri

Korku Filmi Seyretmeyi Sevenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Uyku Kaçıran Korku Filmleri

Rana Önder
13.01.2023 - 13:26 Son Güncelleme: 13.01.2023 - 16:06

Korku filmlerini izlemeyi seven çok büyük bir kesim var. Siz de korku filmi izlemeyi seven kesim arasına yer alıyorsanız bu film listesine mutlaka göz atmalısınız. 

Korku filmi izlemeyi sevenler için içerisinde Arınma Gecesi, Ritüel, Yetimhane, Şeytan gibi filmlerin bulunduğu mutlaka izlenilmesi gereken yapımları sizler için listeledik. İyi seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Terrifier (2016)

50. Terrifier (2016)

IMDb: 5.6 

Özet: Cadılar Bayramı gecesinde Tara Heyes, kendisini 'Palyaço Sanatı' olarak tanıtan sadist bir katilin saplantısı olarak bulur. Cadılar Bayramında kimliği bilinmeyen bir palyaço tarafından tutsak edilen kadının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Damien Leone

Oyuncular: David Howard Thornton, Catherine Corcoran, Jenna Kanell

49. Arınma Gecesi (2013)

49. Arınma Gecesi (2013)

IMDb: 5.7 

Özet: Zengin bir aile, her türlü suçun yasal olduğu 12 saatlik bir süre olan Arınma sırasında kanlı bir sendikanın hedefine yataklık ettiği için rehin tutulur. Suçlu sayısının artışından ve hapishanelerde yer kalmamasından dolayı hükümet tarafından ilginç bir çözüm bulunur. Hükümet yılda bir geceyi 12 saatliğine her konuda serbest bırakıyor. Polise veya hastanelere başvurulmadan her türlü suçun işlenebileceği bir gece tasarlarlar. James ve Mary ise bu 12 saatlik zaman dilimini yüksek güvenlikli evlerinde geçirmeyi planlarlar ancak kızlarının evlerine evsiz bir adamı getirmesiyle birlikte hiçbir şey planladıkları gibi gitmez.  

Yönetmen: James DeMonaco

Oyuncular: Ethan Hawke, Lena Headey, Max Burkholder

48. Garez (2004)

48. Garez (2004)

IMDb: 5.9 

Özet: Tokyo'da yaşayan ve çalışan Amerikalı bir hemşire, gizemli bir doğaüstü lanete maruz kalır. Karen, katıldığı eğitim dolayısıyla Amerika'dan geldiği Tokyo'da sosyal hizmetlerde çalışır. Burada yatağa bir mahkuma bakmak için görevlendirilir ve hastabakıcılık için kaldığı evde tuhaf sesler duymaya başlar. Evin üst katına intikam almak için gelen bir kötü ruh ile karşı karşıya kalan Karen, kurban konumuna geçmemek için bir önce büyüyü bozmak için çare aramaya başlar. 

Yönetmen: Takashi Shimizu

Oyuncular: Sarah Michelle Gellar, Jason Behr, Clea DuVall

47. Halloween (2007)

47. Halloween (2007)

IMDb: 6.0 

Özet: Micheal, daha 6 yaşındayken Cadılar Bayramında ablasını, ablasının sevgilisini ve annesinin sevgilisini vahşi bir biçimde öldürür. Micheal bunun üzerine akıl hastanesine kapatılır ve burada 15 yıl kaldıktan sonra tekrardan eve döner. Ancak Micheal akıl hastanesinde kaldığı süre boyuncu iyileşme adına bir adım atmamıştır ve eve döndüğünde ise hedef olarak küçük kız kardeşini alır. 

Yönetmen: Rob Zombie

Oyuncular: Malcolm McDowell, Brad Dourif, Tyler Mane

46. Uzaydan Gelen Katil Palyaçolar (1988)

46. Uzaydan Gelen Katil Palyaçolar (1988)

IMDb: 6.2

Özet: Palyaçoya benzeyen uzaylılar uzaydan gelir ve küçük bir kasabayı terör estirirler. Küçük bir kasabada gece vakti, sirk çadırına benzeyen uzaylı bir uzay gemisi gelir ve iki genç yetişkin Mike Tobacco ve Debbie Stone, uzay gemisinin içine girenlerin kim olduğunu keşfeder. Kasabada kimse uzaylıları ciddiye almaz çünkü uzaylılar palyaço kılığındadır. Palyaço görünümündeki uzaylılar insanları gizli silahlarla öldürürler ancak kasaba halkı bir türlü cinayetleri uzaylıların işlediğine inanmaz. 

Yönetmen: Stephen Chiodo

Oyuncular: Royal Dano, John Vernon, Christopher Titus

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Yılbaşı Kabusu (2015)

45. Yılbaşı Kabusu (2015)

IMDb: 6.2 

Özet: Kötü bir Noel geçiren bir çocuk, yanlışlıkla ailesinin evine şenlikli bir iblis çağırır. Max ve ailesinin sakin bir yılbaşı geçireceklerini düşünürler ancak eve bir iblis dadanır ailenin huzurla geçirmeyi hedeflediği yılbaşı gecesi bekledikleri gibi olmaz. Normal bir yılbaşı geçirmeyi hedeflerken gecenin bir hayatta kalma mücadelesine dönmesini konu edinen bir filmdir.

Yönetmen: Michael Dougherty

Oyuncular: Toni Collette, Adam Scott, David Koechner

44. Men (2022)

44. Men (2022)

IMDb: 6.3 

Özet: Harper, yaşadığı bunalımlara iyi geleceği, derdini unutturacağı gerekçesiyle İngiltere'nin kırsalında tek başına inzivaya çekilir. Harper burada aradığı huzuru bulamaz aksine birileri ya da birisi onu takip ediyordur. İngiltere'nin kırsalında geçen bir korku filmidir. 

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Jessie Buckley, Rory Kinnear, Paapa Essiedu

43. Sıra Dışı (2020)

43. Sıra Dışı (2020)

IMDb: 6.3 

Özet: Aklını kaçırmış bir seri katille bedenlerini değiştiren liseli genç bir kız, değişikliğin kalıcı hale gelmesine 24 saatten az kaldığını keşfeder. Okuldaki popüler kızların zorbalığıyla mücadele eden lise öğrencisi Millie Kessler, bir gün katilin sihirli hançeri sonucunda katil ile beden değiştirir. Millie bu olayın ardından bir yandan laneti bozmaya çalışırken diğer yandan da bedenini ele geçiren katil ile mücadele eder. 

Yönetmen: Christopher Landon

Oyuncular: Vince Vaughn, Kathryn Newton, Celeste O’Connor

42. Katil Kim? (2022)

42. Katil Kim? (2022)

IMDb: 6.3 

Özet: 20'li yaşlarındaki bir grup zengin, ücra bir aile malikanesinde bir kasırga partisi planladığında arkadan bıçaklamaya, sahte arkadaşlara ve bir partinin çok ama çok ters gitmesine yol açar. Bu yeni ve başta komik duran bir parti oyunu gittikçe ölümcül bir hal alır. 

Yönetmen: Halina Reijn

Oyuncular: Amandla Stenberg, Maria Bakalova, Rachel Sennott

41. Gümüş Kurşun (1985)

41. Gümüş Kurşun (1985)

IMDb: 6.4 Özet: Küçük bir kasabada, acımasız cinayetler birbirine sıkı sıkıya bağlı topluluğun başına bela olmaya başlar. Belden aşağısı felçli bir çocuk olan Marty Coslaw, cinayetlerin bir kurt adamın işi olduğuna ikna olur ve bunu araştırmaya başlar. Cinayetler işlenmeden önce herkesin huzur içerisinde, güçlü komşuluk bağları ile bir arada yaşadığı Taker Mill kasabası, art arda işlenen cinayetlerle birlikte huzurunu kaybediyor. Dünyaca ünlü korku romanı yazarı Stephen King'in aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan bu filmde cinayeti kimin işlediğini bulmaya çalışan Marty ve kız kardeşinin yaşadıkları konu edinilir.

Yönetmen: Daniel Attias

Oyuncular: Gary Busey, Corey Haim, Everett McGill, Robin Groves, Megan Follows

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Arachnophobia: Örümcek Korkusu (1990)

40. Arachnophobia: Örümcek Korkusu (1990)

IMDb: 6.5 

Özet: Bir Güney Amerika katil örümceği türü otostopla ABD'ye bir tabutun içinde gelir ve üremeye ve öldürmeye başlar. Film, örümcek korkusu üzerinden ilerler ve katil örümceklerin Kaliforniya'nın bir eyaletine gelerek burada canavara dönüşmesini konu edinir. Örümceklerin canavara dönüşüp insanlar üzerinde oluşturduğu korku ve dehşeti konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Frank Marshall

Oyuncular: Jeff Daniels, Harley Jane Kozak, John Goodman

39. Gerald's Game (2017)

39. Gerald's Game (2017)

IMDb: 6.5 

Özet: Bir çift, uzak bir göl evinde evliliklerine renk katmaya çalışır. Kocası beklenmedik bir şekilde öldükten sonra, karısı karyolalarına kelepçeli bırakılır ve hayatta kalmak ve kurtulmak için savaşmak zorunda kalır. Uzak bir sığınakta evli bir çift arasındaki zararsız bir oyun, birdenbire yürek parçalayıcı bir hayatta kalma mücadelesine dönüştüğünde karısı Jessie, kendi zihninde uzun süredir gömülü olan ve muhtemelen boş görünen evinin gölgelerinde gizlenen şeytanlarla yüzleşmek zorunda kalmasını konu edinen bir erotik korku filmdir. 

Yönetmen: Mike Flanagan

Oyuncular: Carla Gugino, Bruce Greenwood, Henry Thomas

38. Hayvan Mezarlığı (1989)

38. Hayvan Mezarlığı (1989)

IMDb: 6.5 

Özet: Yaşanan trajedinin ardından yas tutan bir baba, evinin arkasında ölüleri diriltme gücüne sahip eski bir mezarlık keşfeder. İki çocuğuyla birlikte doğanın içinde güzel bir eve taşınan ailenin evinin hemen yakınında otoban vardır. Bu otobanda birçok evcil hayvan öldüğü için bu hayvanların gömüldüğü özel bir mezarlık da vardır. Ailenin de en büyük endişesi çok sevdikleri kedilerini otobanda kaybetmektir ve korktukları başlarına gelir. Ailenin çok sevdiği kedisine otobanda araba çarpar ve ölür. Aile kedilerini bunun üzerine hayvan mezarlığına gömecekken komşularının sözü üzerine gizemli bir Kızılderililerden kalma mezarlığa gömerler. Kedilerini buraya gömen aile sıra dışı bir kötülüğün ortaya çıkmasına neden olur. 

Yönetmen: Mary Lambert

Oyuncular: Dale Midkiff, Fred Gwynne, Denise Crosby

37. The Witches of Eastwick (1987)

37. The Witches of Eastwick (1987)

IMDb: 6.5 

Özet: Pitoresk bir köydeki üç bekar kadının dilekleri, hayatlarına gizemli ve gösterişli bir adam geldiğinde bir bedel karşılığında gerçekleşir. Heykeltıraş Alex, utangaç müzisyen ve öğretmen Jane ve gazeteci Sukie muhafazakar bir kasabada yaşayan üç arkadaştır. önceden evli olan üç arkadaş, fırtınalı bir gecede yalnızlıklarının sona ermesi için ideal erkek tarifi verirler. Tarifin ardından gizemli adam gelir ve üç arkadaşın içerisindeki cadıyı ortaya çıkarır. 

Yönetmen: George Miller

Oyuncular: Jack Nicholson, Susan Sarandon, Michelle Pfeiffer

36. Manyak (1979)

36. Manyak (1979)

IMDb: 6.6 

Özet: Genç bir çocuk ve arkadaşları, yalnızca Uzun Adam olarak bilinen ve ölümcül bir doğaüstü silah cephaneliği kullanan gizemli bir mezar hırsızıyla karşı karşıya gelir. Anne babasını yeni kaybetmiş, erkek kardeşini kaybetmekten korkan genç bir genç olan Mike, bir cenazede Uzun Adam'ın tek başına tabutu kaldırdığını görür ve bu durum dikkatini çeker. Mike bu adamı araştırmaya karar verir ve uçan küreleri tarafından korunan Uzun Adam'ın cesetleri normal boyutlarının yarısına kadar küçülttüğünü ve onları köle olarak yeniden canlandırdığını keşfeder.

Yönetmen: Don Coscarelli

Oyuncular: Bill Thornbury, Reggie Bannister, A. Michael Baldwin, Kathy Lester

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Çocuk Oyunu (1988)

35. Çocuk Oyunu (1988)

IMDb: 6.6 

Özet: Bekar bir anne, oğluna doğum günü için çok aranan bir oyuncak bebek verir, ancak bunun bir seri katilin ruhuna sahip olduğunu sonradan keşfeder. Çocuğuna Chuckie isimli bir bebek alan anne, çocuğuna hediye aldıktan sonra cinayetler işlendiğini keşfeder. Brad Dourif, polislerden kurtulmak için saklandığı oyuncak bebek fabrikasında polis tarafından öldürülen bir seri katlidir. Bred ölür ancak ölmeden önce vodoo büyüsü ile lanetlendiği için ruhu oyuncak bebeğin içine hapsedilir. Ardından genç kadın çocuğuna onun ruhunun bulunduğu bebeği alınca Bred, cinayetlerini işlemeye devam eder. 

Yönetmen: Tom Holland

Oyuncular: Catherine Hicks, Chris Sarandon, Alex Vincent

34. X (2022)

34. X (2022)

IMDb: 6.6 

Özet: 1979'da bir grup genç film yapımcısı Teksas'ın kırsalında yetişkin filmi yapmak için yola çıkarlar, ancak herkesten uzak yaşayan yaşlı ev sahiplerinin onları iş üstünde yakalamasıyla birlikte genç oyuncular kendilerini hayatları için savaşırken bulurlar. Film çekme hayalleriyle gittikleri ev gençler için bir ölüm kalım mücadelesine döner. Gerilim-korku türünde bir filmdir. 

Yönetmen: Ti West

Oyuncular: Mia Goth, Jenna Ortega, Brittany Snow

33. Fresh (2022)

33. Fresh (2022)

IMDb: 6.7 

Özet: Noa, flört uygulamasında yeni hayal kırıklığına uğramış bir kadındır. Bir gün markette Steve isimli birisiyle tanışır ve ondan etkilendiği için ona bir şans verir. İlk buluşmaları oldukça iyi geçince Noa, Steve'nin romantik hafta sonu tatilini kabul eder. Ancak Noa, bu tatil süreci boyunca Steve'nin olağandışı yemek zevkini fark eder. 

Yönetmen: Mimi Cave

Oyuncular: Daisy Edgar-Jones, Sebastian Stan, Andrea Bang

32. Son Durak (2000)

32. Son Durak (2000)

IMDb: 6.7 

Özet: Alex Browning, kendilerini Avrupa gezisine hazırlayan bir grup lise öğrencisi arasındadır. Aniden uçaklarının düşeceğini sezdiğinde, diğerlerini uyarmak için çığlık atıyor ama bunun yerine diğerleriyle birlikte uçaktan atılıyor, ancak uçak aslında onlar indikten sonra düşüyor. Haftalar sonra hayatta kalanlardan biri gizemli bir şekilde ölür ve Alex işlerin daha da karmaşıklaştığını fark etmesini konu edinen bir filmdir.

Yönetmen: James Wong

Oyuncular: Devon Sawa, Ali Larter, Kerr Smith

31. Şeker Adamın Laneti (1992)

31. Şeker Adamın Laneti (1992)

IMDb: 6.7 

Özet: Kancalı cani bir ruh olan Candyman, canavar efsanesini araştıran şüpheci bir yüksek lisans öğrencisi tarafından yanlışlıkla gerçeğe çağrılır. Ayna karşısında beş kere Candyman söyleme efsanesiyle birlikte yanlışlıkla Candiman'i çağıran bir adamın yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. Candyman'i araştıran bir lisans öğrencisinin yaşadıklarının konu edinildiği bir psikolojik korku filmidir. 

Yönetmen: Nia DaCosta

Oyuncular: Yahya Abdul-Mateen, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Scanners (1981)

30. Scanners (1981)

IMDb: 6.7 

Özet: Hamile kadınlarda yıllar önce denenen bir ilaç sonucu olağandışı telekinetik güçlere sahip Tarayıcılar isimli bir tür oluşur. İstenmeden oluşan bu tür yeteneklerini insanlardan gizlerler ve bu şekilde hayatlarına devam ederler. Ancak bir gün Tarayıcılardan birsi olan Darryl Revok yetenekleri daha da gelişen bir ırk oluşturarak dünyaya hükmetmeye çalışır. Dünyaya hükmetmek isteyen Darryl Revok ve bunu engellemek isteyen Cameron Vale arasındaki çatışma sonrasında gelişen olayların konu edinildiği bir filmdir.

Yönetmen: David Cronenberg

Oyuncular: Jennifer O'Neill, Stephen Lack, Patrick McGoohan

29. The Fog (1980)

29. The Fog (1980)

IMDb: 6.8 

Özet: Bir gemi gizemli bir şekilde sularına gömüldükten tam 100 yıl sonra, küçük bir sahil kasabasına doğaüstü bir sis çöker. Kuzey Kaliforniya'da bir sahil kasabasında 100 yıl önce kasaba sakinleri tarafından batırılan bir gemi 100 yıl sonra tekrardan canlanır. Kasabaya sis çöker ve 100 yıl önce önce gemide can veren insanlar intikam almak için geri döner

Yönetmen: John Carpenter

Oyuncular: Adrienne Barbeau, Jamie Lee Curtis, Janet Leigh

28. Biz (2019)

28. Biz (2019)

IMDb: 6.8 

Özet: Bir ailenin sakin sahil tatili, ikizi ortaya çıkıp onları korkutmaya başlayınca kaosa dönüşür. Adelaide ve Gabe Wilson birbirlerini ve ailelerini çok seven bir çifttir. Hayatları yorucu olduğu için çocuklarını da  alıp Kaliforniya'ya giderler. Tyler ailesi ile sahilde geçirdikleri bir günün ardından, geçmişte travma atlatmış olan Adelaide burada ailesinin başına bir şey gelebileceğine dair paranoyak hisler taşımaya başlar. Huzurlu bir yaşam için geldikleri bu yer bir anda ailenin birebir aynısı olan beklenmedik misafirler ile alt üst olur. 

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss

27. Karabasan (2014)

27. Karabasan (2014)

IMDb: 6.8 

Özet: Bekar bir anne ve çocuğu, 'Mister Babadook' adlı ürkütücü bir çocuk kitabı evlerinde tezahür ettiğinde derin bir paranoya kuyusuna düşer. Amelia, eşini 6 yıl önce kaybeden ve oğluna tek başına bakan bir kadındır. Bir gün çocuğunun kitaplığında Mister Babadook isimli bir masal kitabı bulur. Bu gizemli kitabı okuduğu zaman çocuğu rüyalarında sürekli Babadook canavarını görmeye başlar. Amelia bunun üzerine kitabı ortadan kaldırır ancak ortadan kaldırdıkça gizemli kitap yeniden ortaya çıkar. Amelie, oğlunun gittikçe kötüleşmesi üzerine çocuğunu etkileyen doğaüstü yaratık bir mücadeleye girer. 

Yönetmen: Jennifer Kent

Oyuncular: Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshall

26. Siyah Telefon (2021)

26. Siyah Telefon (2021)

IMDb: 7.0 

Özet: Bir çocuk katili tarafından kaçırıldıktan ve ses geçirmez bir bodrumda kilitlendikten sonra, 13 yaşındaki bir çocuk, katilin önceki kurbanlarından bağlantısız bir telefondan aramalar almaya başlamasını konu edinen bir filmdir. Finney Blake, sadist bir katil tarafından kaçırılan ve çığlık atmanın faydasız olduğu ses geçirmez bir bodrum katında kapana kısılmış, utangaç ama zeki 13 yaşında bir çocuktur. Duvardaki bağlantısız bir telefon çalmaya başladığında Finney, katilin önceki kurbanlarının seslerini duyabildiğini keşfeder. Ve başlarına gelenlerin Finney'nin başına gelmemesini sağlamak için elinden geleni yapar. 

Yönetmen: Scott Derrickson

Oyuncular: Mason Thames, Madeleine McGraw, Ethan Hawke

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Dehşet Odası (2015)

25. Dehşet Odası (2015)

IMDb: 7.0 

Özet: Bir punk rock grubu, bir neo-Nazi dazlak barında bir cinayete tanık olduktan sonra hayatta kalmak için savaşmak zorunda kalır. Kuzeybatı Pasifik'in ıssız bir bölgesine giren bir grup, korkunç bir şiddet eylemiyle karşılaşır. Tek tanık oldukları için, tüm kanıtların ortadan kaldırıldığından emin olmak isteyen korkunç bir dazlak çetesinin hedefi haline gelirler.

Yönetmen: Jeremy Saulnier

Oyuncular: Anton Yelchin, Imogen Poots, Patrick Stewart

24. Evdeki Düşman (2009)

24. Evdeki Düşman (2009)

IMDb: 7.0 

Özet: Yakın zamanda bebeklerini kaybeden bir karı koca, göründüğü kadar masum olmayan 9 yaşında bir kızı evlat edinir. Kate ve John bebeklerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşarlar. Ancak Kate terapiye girip alkolizmden kurtulurken sorunlu evliliklerini yeniden kurarlar. Çift, Esther adında 9 yaşında bir kızı evlat edinir. Sonunda Kate, Esther'in melek gibi küçük bir kız olmadığından şüphelenmeye başlar ve küçük kızın göründüğünün tam aksi olduğuna ikna olur. 

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

Oyuncular: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman

23. Hayır (2022)

23. Hayır (2022)

IMDb: 7.0 

Özet: Korku sinemasının çokça eleştiri alan yönetmeni Jordan Peele ‘nin şüphesiz en çok talep gören filmi olan ‘Hayır’, esrarengiz ve tüyler ürpertici bir keşfe tanıklık eden, Kaliforniya'nın iç kesimlerindeki ıssız bir kanyonda yaşayan insanların hikayesini konu ediyor.

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun

22. Ritüel (2019)

22. Ritüel (2019)

IMDb: 7.1 

Özet: Bir çift, kırsal bir memleketin efsanevi İsveç yaz ortası festivalini ziyaret etmek için Kuzey Avrupa'ya gider. Pastoral bir geri çekilme olarak başlayan şey, hızla bir pagan kültünün elinde giderek daha şiddetli ve tuhaf bir rekabete dönüşmesini konu edinen bir filmdir. Genç çiftin pastoral bir tatil yapmak isterken pagan ayinin avı haline gelmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Will Poulter

21. Küp (1997)

21. Küp (1997)

IMDb: 7.2 

Özet: Çok çeşitli kişiliklere sahip altı yabancı, ölümcül tuzaklar içeren sonsuz bir labirentte istemeden yerleştirilirler. Birbirinden farklı hatalara, sosyal statülere ve yeteneklere sahip altı kişi kendilerini beklenmedik bir anda labirent şeklinde bir küpün içerisinde bulurlar. Oraya nasıl geldiklerine anlam veremeyen altı kişinin bilmeceyi çözebilmesi için ilk başta kendilerini tanımaları gerekir. Farklı statülere sahip insanların nedenini bilmedikleri şekilde kendilerini buldukları küpün içerisinden kurtulma çabalarını konu edinen bir filmdir.

Yönetmen: Vincenzo Natali

Oyuncular: Maurice Dean Wint, Nicole de Boer, Nicky Guadagni

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi (2007)

20. Sweeney Todd: Fleet Sokağının Şeytan Berberi (2007)

IMDb: 7.3 

Özet: Yanlışlıkla hapsedilmiş bir berberin 1840'ların Londra'sına dönmesi, karısının ölümünün intikamını almaya kararlı ve kiracı arkadaşı Bayan Lovett ile meşum bir ortaklık kurarken ticaretine devam etmesinin konu edinildiği bir filmdir. Sweeney Todd, İngiltere'de berberlik yapan sıradan birisiyken güzel eşinde gözü olan birsi tarafından iftiraya uğrar ve haksız yere hapis yatar. Yıllar sonra geri döndüğünde ise Bayan Lovett ile birlikte kendisine bunu yapanlardan acımasız bir intikam planı kurarlar. 

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman

19. The Return of the Living Dead (1985)

19. The Return of the Living Dead (1985)

IMDb: 7.3 

Özet: Bir tıbbi malzeme deposundaki beceriksiz iki çalışan yanlışlıkla havaya ölümcül bir gaz saldığında, buharlar ölülerin zombiler olarak yeniden dirilmesine neden olur. Frank ve Freddy, tıbbi malzeme deposunda çalışan iki arkadaştır ve bir gün ikili kaza sonucu şehre tehlikeli bir gazın yayılmasına neden olur. Yayılan gazla birlikte ölüler zombi olarak dirilmeye başlar. 

Yönetmen: Dan O'Bannon

Oyuncular: John Philbin, Brian Peck, Jonathan Terry

18. Kötü Ruh (1982)

18. Kötü Ruh (1982)

IMDb: 7.3 

Özet: Genç bir aile, evlerinde hayaletler tarafından ziyaret edilir. İlk başta hayaletler dostça görünürler, herkesi eğlendirmek için evin içinde nesneleri hareket ettirirler, sonra çirkinleşirler ve en küçük kızı 'kaçırmadan' önce aileyi terörize etmeye başlarlar. Bir ailenin evine bir dizi şeytani hayalet musallat olmasının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Tobe Hooper

Oyuncular: Craig T. Nelson, JoBeth Williams, Heather O'Rourke

17. Elm Sokağı Kabusu (1984)

17. Elm Sokağı Kabusu (1984)

IMDb: 7.4 

Özet: Genç Nancy Thompson, kendisi ve arkadaşları rüyalarında bıçaklı eldivenli bir seri katilin ruhunun hedefi haline geldikten sonra, ebeveynleri tarafından saklanan karanlık gerçeği ortaya çıkarmak zorunda kalırlar. Yıllar öncesinde çocuklarını öldürdüğü aile üyeleri tarafından linç edilen Fred Krueger, Los Angeles'ta bir mahalledeki gençleri öldürmeye başlar. Freddy yıllar sonra tekrardan dönerek gençlerden intikam alır ve gençlerde Freddy'e karşı direnmek için ellerinden geleni yaparlar. 

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Robert Englund, Heather Langenkamp, Johnny Depp

16. Carrie (1976)

16. Carrie (1976)

IMDb: 7.4 

Özet: Carrie White, baskıcı annesi ile yaşayan ve annesi yüzünden kendi halinde, dış dünyadan habersiz yaşayan birisidir. Bir gün okulda travmatik bir olay yaşar ve bunun üzerine telekinetik yetenekleri olduğunu keşfeder. Carrie yaşadığı travmadan sonra daha da içine kapanır ve bir gün okul balosuna gitmek için sınıflarından birsi genç kızı partiye davet eder. Ancak Carrie'nin partiye çağırılmasının asıl amacı kendisine hazırlanan acımasız bir şakadır. Fakat Carrie için hazırlanan korkunç şaka, oradaki herkesin hayatını tehlikeye atar. 

Yönetmen: Brian De Palma

Oyuncular: Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Scream (1996)

15. Scream (1996)

IMDb: 7.4 

Özet: Annesinin öldürülmesinden bir yıl sonra genç bir kız, ölümcül bir oyunun parçası olarak korku filmlerini kullanarak kızı ve arkadaşlarını hedef alan yeni bir katilin yeni hedefi olur. Casey, annesinin ölümünün ardından gizemli telefonlar alan liseli bir gençtir. Telefonların ardından yaşanan bir cinayetten sonra polis ve medyanın odağı cinayeti işleyen katil olur. Korku filmlerinin bir klişe doğrultusunda ilerlediğini düşünen Casey ve arkadaşları ise kendilerini bir anda korku filmi atmosferinin içerisinde katilden kaçarken bulurlar. 

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette

14. Invasion of the Body Snatchers (1978)

14. Invasion of the Body Snatchers (1978)

IMDb: 7.4 

Özet: Garip tohumlar uzaydan dünyaya sürüklendiğinde, gizemli kapsüller büyümeye ve San Francisco'yu istila etmeye başlar ve şehrin sakinlerini her seferinde bir beden çoğaltır. Elizabeth Driscoll, son zamanlarda gökyüzünden yağan çiçek tohumları üzerine bir araştırma yapar. Araştırma sonucunda bu tohumların uzaydan geldiğini ve insanları istila eden bir bitki türü olduğunu öğrenir. Şehri uzaylıların tohumlarından kurtarmak ise Elizabeth ve iş arkadaşına düşer. 

Yönetmen: Philip Kaufman

Oyuncular: Donald Sutherland, Brooke Adams, Jeff Goldblum

13. Teksas Katliamı (2003)

13. Teksas Katliamı (2003)

IMDb: 7.4 

Özet: Beş arkadaş, bir büyükbabanın mezarını ziyaret etmek için kırsal Teksas'a doğru yola çıkar. Yolda ıssız bir ev gibi görünen bir yere rastlarlar, ancak içeride uğursuz bir şey keşfederler. Elektrikli testereyle silahlanmış birisi onları öldürmek için bekliyordur. Bu eve giden beş arkadaş yamyam ve katil bir aile ile karşı karşıya kalırlar. 

Yönetmen: Marcus Nispel

Oyuncular: Jessica Biel, Jonathan Tucker, Erica Leerhsen

12. Yetimhane (2007)

12. Yetimhane (2007)

IMDb: 7.4 

Özet: Bir kadın, ailesini, engelli çocukların yetimhanesi olan çocukluk evine geri getiriyor. Çok geçmeden oğlu, görünmeyen yeni bir arkadaşıyla iletişim kurmaya başlar. Öksüz ve yetimlerin korku dolu hayatlarının konu edinildiği bu fantastik filmde kaybedilmişlerin ıstırabı ve bir annenin sonsuz sevgisi üzerine kurulan bir dram anlatılır. Laura en güzel günlerini bu şefkat dolu yetimhanede geçirir ancak yıllar sonra yine aynı hislerle bu yetimhaneye geldiğinde işler Laura'nın beklediği gibi sonuçlanmamaya başlar. 

Yönetmen: Juan Antonio Bayona

Oyuncular: Belén Rueda, Fernando Cayo, Roger Príncep

11. Şeytanın Ölüsü (1981)

11. Şeytanın Ölüsü (1981)

IMDb: 7.4 

Özet: Ormanda huzurlu bir kulübede sakin bir tatil yapma amacıyla yola çıkan beş üniversite öğrencisinin hayatı kulübede buldukları bir ses kaydı mahvolur. Kulübede bir ses kaydı ve ölüleri canlandırmaya dair bir yazı bulurlar. Kulübedeki gençler sesi dinleyip yazıyı da sesli bir biçimde okuyunca fark etmeden ormandaki kötülüğü açığa çıkarırlar. Kötülüğün açığa çıkmasıyla birlikte kötülük teker teker hepsini ele geçirmeye başlar. 

Yönetmen: Sam Raimi

Oyuncular: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Hal Delrich

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Korku Seansı (2013)

10. Korku Seansı (2013)

IMDb: 7.5 

Özet: Paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren, çiftlik evlerinde karanlık bir varlık tarafından terörize edilen bir aileye yardım etmek için çalışırlar. Bilinmeyen bir varlıkla başları belada olan Perron ailesi bu vakanın çözülmesi için Ed ve Lorraine çiftinden yardım ister. Aileye yardım etmeyi kabul eden çift, düşündüklerinden de daha şeytani varlıklarla karşı karşıya kalır. 

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Ron Livingston

9. 28 Gün Sonra... (2002)

9. 28 Gün Sonra... (2002)

IMDb: 7.5 

Özet: Gizemli, tedavi edilemez bir virüs Birleşik Krallık'a yayıldıktan dört hafta sonra, bir avuç insan hayatta kalır ve sığınak bulmaya çalışır. Laboratuvarda şempanzelerden yayılan bir virüs insanları öldürmeye başlar. Bu öldürücü virüse yakalanmayan bir grup insan da hayatta kalmak için sığınaklara gönderilirler ancak burada da başka dertlerle karşı karşıya kalırlar.   

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: Cillian Murphy, Naomie Harris, Christopher Eccleston

8. Sinek (1986)

8. Sinek (1986)

IMDb: 7.6 

Özet: Bir bilim adamı, yeni icat ettiği ışınlanma cihazını kullanmaya çalışırken korkunç bir kaza geçirir. İcat ettiği ışınlanma cihazını kendi üzerinde denemeye karar verir, başarılı da olur ancak icat ettiği makine içerisine bir sinek kalmıştır. Bu sinek bilim insanının yavaşça sineğe dönüşmesine neden olur. Bilim insanı da olan değişimi karısı da fark etmeye başlar ancak iş işten geçmiştir. 

Yönetmen: Kurt Neumann

Oyuncular: David Hedison, Patricia Owens, Vincent Price

7. Diğerleri (2001)

7. Diğerleri (2001)

IMDb: 7.6 

Özet: Karanlık, eski müstakil evinde ışığa duyarlı iki çocuğuyla birlikte yaşayan bir kadın, evin perili olduğuna ikna olmaya başlar. Grace adında bir kadın, İkinci Dünya Savaşı'nın sonlarına doğru iki çocuğuyla birlikte Jersey'deki bir malikaneye taşınır ve burada kocasının savaştan dönmesini bekler. Grace çocukları için bakıcı tutar ancak onlara bir türlü güvenemez. 

Yönetmen: Alejandro Amenábar

Oyuncular: Nicole Kidman, Elaine Cassidy, Christopher Eccleston

6. Yaşayan Ölülerin Gecesi (1968)

6. Yaşayan Ölülerin Gecesi (1968)

IMDb: 7.8 

Özet: Paçavra bir grup Pennsylvanialı, Amerika Birleşik Devletleri'nin Doğu Sahili'ni harap eden et yiyen zombiler kalabalığından korunmak için eski bir çiftlik evinde barikat kurar. Düşük bütçeli siyah beyaz filmde ölüler hayata döner ve yaşayanları yemeye başlar. Birkaç kişi ise gece hayatta kalabilmek ve zombilerden korunmak için için kırsal bir evin içinde barikat kurar. 

Yönetmen: George A. Romero

Oyuncular: Duane Jones, Judith O'Dea, Karl Hardman

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. The Exorcist (1973)

5. The Exorcist (1973)

IMDb: 8.1 

Özet: Genç bir kız gizemli bir varlık tarafından ele geçirildiğinde, annesi kızını kurtarmak için iki rahibin yardımını ister. 12 yaşındaki kızının titreme, garip sesler çıkarma gibi sorun yaşamasının ardından Chris, kızını birçok doktora gösterir ancak hiçbir sıkıntı bulunamaz. En son aynı zamanda psikiyatr olan Peder'e kızını götüren anne, çocuğunun içine şeytan kaçtığını öğreniyor. Bunun üzerine küçük kızın ailesi, çaresiz bir şekilde çocuklarını kurtarmaya çalışır.

Yönetmen: William Friedkin

Oyuncular: Linda Blair, Ellen Burstyn, Max von Sydow

4. The Thing (1982)

4. The Thing (1982)

IMDb: 8.2 

Özet: Antarktika'daki bir araştırma ekibi, kurbanlarının görünümüne bürünen, şekil değiştiren bir uzaylı tarafından avlanır. Antarktika'ya giden araştırmacılar burada değişik olaylar olduğunu anlarlar ve esrarengiz olayları çözmeye karar verirler. Ancak burada hiç bilmedikleri bir tür ile karşı karşıya kalırlar. 

Yönetmen: John Carpenter

Oyuncular: Kurt Russell, T.K. Carter, Wilford Brimley

3. Cinnet (1980)

3. Cinnet (1980)

IMDb: 8.4 

Özet: Bir aile, kış için tenha bir otele mekanın bakımını üstlenmek için giderler. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Jack, filmin ilerleyen zamanlarında doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve git gide aklını kaybeder. 

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

2. Kuzuların Sessizliği (1991)

2. Kuzuların Sessizliği (1991)

IMDb: 8.6 

Özet: Clarice Starling, akademiden yeni mezun olmuş genç bir FBI ajanıdır. Clarice, kurbanlarının derilerini yüzen sosyopat bir katilin elinden kurban olacak birsini kurtarmak için görevlendirilir. Ancak Clarice'nin bu seri katili bulmak için başka bir psikopat olan Dr. Hannibal Lecter'a yakınlaşması gerekir. Ancak genç ajanın Hannibal'a yaklaşıp ondan yardım alabilmesi için ilk olarak psikopat doktorun güvenini kazanması gerekir. 

Yönetmen: Jonathan Demme

Oyuncular: Anthony Hopkins, Jodie Foster, Scott Glenn

1. Yedi (1995)

1. Yedi (1995)

IMDb: 8.6 

Özet: İki dedektif, bir çaylak ve bir kıdemli, yedi ölümcül günahı güdü olarak kullanan bir seri katili yakalamaya çalışır. Biri ayrılmak üzere diğeri içeri girmek üzere olan iki dedektif, kendilerini bir dizi cinayetin ardından giderken ve ölümler ile yedi günah arasında bağlantı kuran ipuçlarını açığa çıkarırken bulurlar. Film, polisleri, ailelerini ve unutulmaz bir son veren toplu katilin izini sürüyor. Hristiyanlıktaki Yedi Ölümcül Günah olan; Kibir, Açgözlülük, Şehvet Düşkünlüğü, Kıskançlık, Oburluk, Yıkıcılık ve Tembellik'e göre cinayetlerini işleyen bir seri katil ve suçlunun peşine düşen iki dedektifin yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
3
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rcpbyrm

ulan jason voorhees nasıl olmaz !

nss44

Hiç biri korku filmi değil aralarından cinnet bide seven filmini izleyin gerisi kalitesiz ve saçma filmler

H

Midsommar klasikleşmiş korku filmlerinden çok farklı, şiddetle tavsiye ederim. The others da güzeldir