Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
KOBİ’lerin İş Yerlerini Enflasyon Karşısında Güçlü Tutmak İçin En Çok İhtiyaç Duydukları 9 Şey
Dünya genelinde enflasyon rakamları on yıldan fazla süredir bu kadar yüksek olmamıştı. Dolayısıyla 2022 yılının ikinci yarısındayken küçük işletme yürütmek daha da zorlaştı. Ancak KOBİ'lerin iş yerlerini enflasyon karşısında güçlü tutacak stratejiler mevcut. Biz de bu stratejileri küçük işletme sahipleri için buraya derledik. Haydi o zaman, başlayalım!
1. Üretken olmak.
2. Gereksiz masraflardan kaçınmak.
3. Yeni fiyatlandırma trendlerini benimsemek.
Yüksek enflasyon döneminde fiyat trendlerini yakından takip etmeniz gerekir. Bu sayede kâr marjlarınızı koruyabilirsiniz. Ürünlerinizi adil ve piyasa trendleri ile fiyatlandırmalısınız. Yani rakiplerinizin fiyatlandırmalarını sık sık takip etmelisiniz.
4. Tedarik zinciri riskini değerlendirmek.
Tedarik zinciri küçük işletmeler için oldukça mühim bir konu. Bu sebeple işletme sahiplerinin tedarik zinciri riskini değerlendirmeleri gerekir. Örneğin, tedarik zinciri maliyetlerini azaltmakla işe başlayabilirsiniz. Böylece artan maliyetlerin kurbanı olma olasılığından kurtulabilirsiniz.
5. Kredi çekmek.
Enflasyon oranlarının yüksek ve faiz oranlarının düşük olması borç para alamayacağınız anlamına gelmez. Kredi çekerek parayı en mantıklı şekilde değerlendirmeniz bu zamanlarda oldukça işinize yarayacaktır. Ayrıca yatırım yaparak da kârlı olma şansınız var.
6. E-posta pazarlamasını kullanmak.
E-posta, küçük işletmeler için uygun maliyetle pazarlama yapma aracı. Bir e-posta listeniz varsa, müşterilerinize düzenli aralıklarla e-mail göndermeniz tavsiye edilir. Özellikle promosyon e-postaları müşterilerinizin ilgisini çeker. E-posta listeniz yoksa, oluşturmakla işe başlayın.
7. Yaratıcı olmak.
İşletmenize her zaman objektif olarak bakmalısınız. Müşterilerinizi ve çalışanlarınızı uzaklaştırmadan maliyetleri kısmanın yollarını aramalısınız. Bunun için de yaratıcı olmanız gerekir.
8. Ürünleri toplu satmak.
Mümkünse ürünleri toplu bir şekilde satmalısınız. Müşterilerinize ürünleri paket şeklinde aldıkları zaman, avantajlar sunmalısınız. Bu da ortalamadan daha fazla satış yapma şansınızı arttırır.
9. Kâr getiren müşterileri hedeflemek.
İşletmenizi sık sık analiz etmelisiniz. Örneğin, hangi satışların kâr getirdiğini incelemelisiniz. En kârlı işlerinizin ortak özellikleri hakkında bir araştırma yaparak o yönde ilerlemeye özen göstermelisiniz. Kâr getiren müşterilerin ortak özellikleri hakkında bir liste oluşturabilirsiniz. Ardından onları hedefleyen ürünler satabilirsiniz.
Yorum Yazın