Keçiören Bebesiyiz Gardaş! Ankara'nın Keçiören'inde Yaşayanların Çok İyi Bildiği 13 Detay
Keçiören Bebesiyiz Gardaş! Ankara'nın Keçiören'inde Yaşayanların Çok İyi Bildiği 13 Detay
Her yerli olmak başka da Ankaralı olmak ayrı bir güzel. Evet belki denizi yok, evet belki gri geliyor ama o size göre öyle... Özellikle şahsına münhasır ilçelerinin özellikleri saymakla bitmez. Biz şimdilik Keçiöreni ve Keçiörenliliği ele aldık. Bakalım doğru mu yapmışız?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1. Keçiören'in kendine has kilim desenli apartmanları meşhurdur. Bu mimari eğer Türkiye geneline yayıldıysa, çıktığı yer kesinlikle Keçiören'dir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2. Adres tarif edilmesi gerektiğinde ilçenin merkezinde bulunan şelale üzerinden tarif yapılır. Gündüz ayrı, akşam ayrı bir havası vardır bu şelalenin.
3. Herhangi bir Keçiören sakinine "A Takımı" dediğiniz vakit hiç kimsenin kafasında o meşhur dizi belirmez.
4. Yazın her üç sokaktan biri elektro bağlamalı düğünlere, kına gecelerine ev sahipliği yapar; ortam şenlik havasına döner.
5. AVM denildiği zaman akla ilk önce Antares, Forum gibi yerler gelir; diğerleri daha arka planda kalmıştır.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
6. Uzun yıllardır bitmeyerek Keçiörenlileri dert sahibi yapmış bir adet metrosu vardır. Hatta başbakan Binali Yıldırım "Aşkımız Keçiören metrosu gibi olsun, hiç bitmesin" diye esprisini bile yapmıştır.
7. Aslında kimsenin keçi ördüğü yoktur. Resmi kayıtlara göre kiçi (küçük) viran, kelimeleri bugünlere Keçiören olarak gelmiştir.
8. Dutluk, Etlik, Asfalt, Şose, Gazino gibi semtlerin isimleri, bilmeyen için ilginç gelebilir ama bir Keçiörenli için oldukça sıradandır.
9. Fatih Köprüsü'nde trafiğin açılmasını beklemiş her Keçiörenli, hayatının en büyük sabır sınavlarından birini vermiş sayılır.
10. İnsanların birbirlerine isimleri yerine GARDAŞ diye hitap ettiği en önemli Ankara ilçesi Keçiören'dir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
11. Mahalle kültürünün gittikçe yok olduğu günümüzde, Keçiören sokaklarında oyun oynama şansı yakalayan binlerce çocuk bulursunuz.
12. Çok fazla park ve bahçe olduğu için insanlar özellikle yaz aylarında buralarda uzun saatler geçirir. Akşam geç saatlere kadar bile çay içilip çekirdek çitlenir.
13. "Ankara'nın bağları da büklüm büklüm yolları"nın büyük kısmı Keçiören'in eski halidir çünkü burası uzun yıllar önce meyve bahçelerinin, üzüm bağlarının olduğu küçük bir sayfiye yeriydi.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Uzun yıllardır Onedio’da yaratıcı içerik editörlüğü yapmaktayım. Aynı zamanda Onedio YouTube kanalında "Bana Bi Anlat" programını hazırlayıp sunuyorum. Bir dönem editörlüğün yanısıra ulusal yayın yapan özel bir radyoda program yaptım, daha sonra sahnede talk şov gösteri dünyasına adım attım. Daha önce dijital yayın yapan platformlardaki diziler için içerik editörlüğü ve senaryo katkılarında bulundum. Ayrıca tanınmış müzik gruplarının kliplerinde sanat yönetmenliği de yaptım. Editörlüğe başlamadan önce çeşitli kolektif kitaplar için yazdığım yayımlanmış yazılarım da bulunmaktadır. Arşiv karıştırmak ve müzik araştırmaları yapmak hayatımın en sevdiğim uğraşlarından. Yazı yazmanın ise dünyaya geliş sebebim olduğunu düşünüyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Serserilerin,çakalların,barzoların cirit attıgı yer hiç boşuna sevimli göstermeye çalısmayın.
Asla Çankaya kadar elit olmayan AKPli mekanı saçma sapan bir yer. Hiçbir özelliği de yok.
Elitlik anlayışınız bile keçiörenli. Ben kusmadan sizi alalım buradan...
Bir zamanlar MHP'nin kalesiydi, keza pek çok Ankara ilçesi de öyle. Nerdeeeen nereye... Zavallı memleketim, artık benim için bir şey ifade etmiyor. MHP'den k... Devamını Gör