Görüş Bildir
Haberler
Kariyer Yolunda Adım Adım İlerleyen Herkesin CV'sine Eklemek İsteyeceği Sertifikalar

Kariyer Yolunda Adım Adım İlerleyen Herkesin CV'sine Eklemek İsteyeceği Sertifikalar

Aslı Teksoy
15.02.2017 - 15:38

Mezuniyetin gittikçe yaklaşıyor ve sen bu zamana kadar kendine pek fazla yatırım yapamadın mı? Hiiiç canını sıkmana gerek yok 😄 Kendini bölümüne yönelik veya bölümünün dışında bir alanda geliştirebilmen ve aradaki farkı kapatman mümkün! Nasıl mı? Sertifikalar! 

Bu sözcüğü daha önce muhakkak duymuşsundur. Burada bahsi geçen “sertifika”, bir konferansa, çalıştaya veya etkinliğe katılman sonucunda verilen sertifikalardan değil elbette. Burada bahsedilen ve sana faydalı olacak sertifikalar, alanında yetkin akademisyenler tarafından hazırlanan ve üniversiteler tarafından da desteklenen uzaktan eğitim sistemine dayalı online platformlarda veriliyor. Profesyonel bir elden online olarak alabileceğin üniversite onaylı sertifika programlarını araştırmak istersen basit bir Google araması yapman yeterli olacaktır. 

Üniversiteler artık açık ve online derslere yöneliyorlar. Birçok farklı alana yönelik eğitim materyali öğrenme yönetim sistemlerine yazılı, görsel ve işitsel içerikler şeklinde aktarılırken neden sertifika programları da bu akıma ayak uydurmasındı ki!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Y kuşağı olarak Web dünyası bizim dünyamız ve durağan, sıkıcı, uzun içeriklerden ziyade etkileşimli, bol görselli, videolu içerikler daha fazla dikkatimizi çekiyor.

Blok derslerin son dakikalarında kendi hayal dünyalarımıza dalmış olan bizleri, bu tarz etkileşimli içerikler yakalamayı başarıyor. Öğrenme sürecimizi kolaylaştıran e-öğrenme platformları sayesinde verimli bir şekilde kendimizi geliştirebiliyoruz. 

İster özel sektör isterse kamu sektörü olsun! Kariyer planında hangisinin olduğu fark etmez; işini en üst düzeyde verimle yapabilmek, yükselmek, insanlara faydalı olabilmek ve her şeyden önemlisi kendini geliştirebilmek için aldığın çeşitli eğitimler ile iş hayatı ve kişisel hayatında başarıyı yakalaman mümkün.

“Şu gün, tam şu saatte dersim var” olayından gittikçe soğumaya başlayanlar için de biçilmiş kaftan olan online sertifika eğitimlerine dilediğin yerden ve dilediğin zaman katılabilirsin.

Sınavlarını da gerilmeden online olarak vermen mümkün. Dizi sezonlarını tekrar tekrar devirmek gibi, izlediğin bir ders içeriğini istediğin kadar tekrar edebilirsin. Var mı böyle rahatlık!

Peki farklı bölümlerdeki arkadaşlarınla benzer içerikte ortak dersleriniz olduğunu hiç fark ettin mi? Sohbetin dönüp dolaşıp “Ya siz İK’da ne görüyorsunuz?” sorusuna gelmesi peki... Hiç başına geldi mi? 

Günümüzde disiplinler birbirleri ile eskiden olduğundan daha fazla

kucaklaşıyorlar. Değişim kaçınılmaz ve meslek sahibi bireylerden artık bir iki alan değil, onlarca alan hakkında bilgi sahibi olması bekleniyor. Değişen dünyamızda oldukça normal olan bu durum farklı alanlara yönelik öğrendiğin her bilgi kırıntısını, iş ve kişisel hayatında faydalı bir şekilde kullanmanı sağlıyor. Bu sebeple online sertifikalı eğitimlerde en çok tercih edilen dersler, en fazla alanın kesiştiği ve çoğunluğu ilgilendiren konular oluyor.

Dersin adını görünce bile gözlerimizi yuvalarından fırlatan ve bizde ilgi uyandıran dersler neler olabilir? Gelin bir bakalım.

Sosyal Medya Uzmanlığı

Hepimiz markaların, sosyal medya platformlarını temel iletişim kanalları haline getirdiklerinin farkındayız. Dolayısıyla bireysel kullanımdaki devasa artış bir yana, işletmeler açısından sosyal medyanın önemi her geçen gün artıyor. Alacağınız sosyal medya uzmanlığı eğitimi, bağlı olduğunuz iş yerinin sosyal medya hesaplarını yönetmenizi ve bunun sonucunda iş yerinize ayrı bir değer katmanızı sağlayacaktır. İş başvurularınızda bu niteliğiniz sizi eşsiz kılar, sakın unutmayın!

Satış ve Satış Yönetimi

Satış ve satış yönetimi, kâr amacı güden kuruluşların temelidir. Eğer kâr amacı güden bir iş yerinde, hayaliniz satışa yönelik çalışmaksa, bir ürünü/hizmeti nasıl satacağınızı ve satış sürecini bilmeniz sizi seçmelerindeki en büyük etken olacaktır.

Girişimcilik

Türkiye’de çoğu kişinin, adını duyunca bile kanatsız kuş misali uçurumdan aşağı düştüğünü hissetmesine sebep olan meslek: “Girişimcilik”. Halbuki ne güzel şey şu girişimcilik! Yepyeni bir fikrin var! Sabah akşam onunla yatıp kalkıyorsun ve bu konuda kesinlikle bir şeyler yapmalısın. Fakat nereden başlayacağını, nasıl destek bulacağını bilemiyorsun. Fikrini hayata geçirmene yardım edecek online sertifikalı eğitimler seni bu konuda aydınlatabilir ve aradığın sorulara cevap bulabilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İnsan Kaynakları Yönetimi

Ve tabii ki olmazsa olmaz her taşın altından çıkan insan kaynakları yönetimi birçok iş verenin aday niteliklerinde muhakkak aradığı bir yetkinlik. Özellikle kariyer yapma planların varsa, yükselerek çalıştığın yerde bir bulutun tepesinde kendini görmek istiyorsan; insan kaynakları eğitimi alman sana büyük katkı sağlayacaktır.

Veri Madenciliği

Büyük Veri (Big Data) terimini son yıllarda illa ki duymuşsundur. Bilgi üssel olarak artıyor ve dünyadaki artan bu bilgiyi düzenlemek, analiz etmek ve yorumlamak gittikçe zorlaşıyor. Bilgiye, veriye hükmedenlerin hep bir adım önde olduğu düşünüldüğünde veri madenciliği önem kazanan alanlardan biri olarak karşımızda yükseliyor. Veri madenciliği alanında alacağın eğitimler, senin kurumunda üretilen verileri veya dışarıdan alınan verileri organize etmeni, yönetebilmeni, analiz edebilmeni, yorumlayabilmeni sağlayacak ve en önemlisi karar verme süreçlerinde işini oldukça kolaylaştıracaktır.

Kısacası çekirge, not ortalamanın ve okulda aldığın derslerin ötesinde de bir dünya var.

Okul dersleri sana teorik zemin hazırlar fakat teorik bilgileri uygulamaya geçirme konusunda hepimizin yakındığı gibi eksik kalabilirler. O teorik bilgilerin nasıl uygulandığını mesleğe başladığında öğrenirsin. Ayrıca artık bilgiler çok daha çabuk eskiyor. Bölüme girdiğinde öğrendiğin çoğu bilginin mezun olurken güncelliğini yitirdiği düşünüldüğünde kendini daha güncel, aktif, canlı ortamlarla beslemen seni bir adım öne çıkaracaktır. Yukarıda bahsedilen öncü üniversiteler tarafından verilen, farklı konulara yönelik ve seni mesleğe, hayata hazırlayan online sertifika programları okulun zaman zaman eksik kaldığı yönlerini tamamlayabilir, sana yeni trendleri hızlıca ve en interaktif şekilde aşılayabilirler.

İleride üniversiteler tamamen sanal mı olacak, orasını şimdiden bilemeyiz ama günümüzde sanal kampüsler var, bunu söyleyebiliriz. E-öğrenme platformları sayesinde mesleğe başladığında, yeniliği yönetebilmeye ve öğrenmeyi öğrenebilmeye, yani hayat boyu öğrenmeye açık olacaksın. Böyle bir seçeneğin olduğunu da unutma! Kendine kattığın yetkin sertifikalar ile mülakatlarda ve mesleğe başladığında hep bir adım önde olacaksın. 😄 👍

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
20
8
6
4
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat Turhan

Sanal kampüs olmaya başladık bence. sertifikalı eğitimlerle meslek edindiren programlar uzun ve pahalı üniversite hayatından daha başarılı olmaya başladı. 4 ... Devamını Gör

Mustafa Çelik

Uzaktan eğitimler gerçekten çok güzel bir fırsat. Açıkçası akşama kadar çalış bir de kalk kursa git olmuyor. Öğrenciler için de durum böyle bütün gün okulda ... Devamını Gör