Kan Davasına Dönmüş: Geleceğin Teknolojisi Yapay Zekanın Akibeti Gerçekten 3 Kişiye mi Bağlı?
Kan Davasına Dönmüş: Geleceğin Teknolojisi Yapay Zekanın Akibeti Gerçekten 3 Kişiye mi Bağlı?
Yapay zekanın son on yıldaki gelişimini hepimiz yakından takip ediyoruz. Elon Musk, Larry Page ve Bill Gatesi'in de perde arkasında olduğu bu gelişim gerçekten bir kan davasına dönüşmüş olabilir mi?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Sizler de takdir edersiniz ki yapay zeka hızla gelişiyor. Son 10 senedir yapay zekanın geldiği nokta bir hayli şaşırtıcı!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
E hal böyle olunca da Elon Musk, Larry Page ve Mark Zuckerberg gibi Silikon Vadisi devleri arasında büyük bir rekabet ortamı oluşuyor.
New York Times'ın makalesine göre aslında tüm olaylar zinciri Elon Musk'ın 2015 yılındaki 44. doğum günü partisiyle başlıyor.
Yapay zekayı gerçek anlamda ince eleyip sık dokuyan Musk, makinelerin insanları yok edebileceğinden bile bahsederken Page insanların ve robotların koordine halinde olabileceği ütopyasından bahsediyor.
Fakat tüm olayların asıl dönüm noktası Lary Page ve Elon Musk'ın arkadaşlığının bitmesiyle başlıyor. Musk, bu süreçte Page'in "dijital ütopya" fikrinden kurtulabilmek için OpenAI'nin ortaya çıkması için Sam Altman ile ortak oluyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Makalede Demis Hamabis tarafından kurulan ve Musk tarafından desteklenen DeepMind oluşumun evresine de değiniliyor.
Larry Page liderliğindeki Google'ın, en yetenekli yapay zeka araştırmacılarını toplayıp DeepMind'ı da satın almasıyla rekabetçi ortam daha da kızışıyor.
DeepMind'ın birçok rakibini alaşağı etmesi bir kenara, bu atılımların etik sonuçlarıyla ilgili endişeler de bir hayli büyüyor.
Bill Gates'in de kendi Microsoft kuruluşuna da OpenAI'ın GPT-4'ü entegre etmesiyle doruğa ulaşıyor.
Sizce gelecekte bizi ne bekliyor? Haydi yorumlara!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
2019 yılında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde lisans eğitimime başladım. Eğitimim süresince çeşitli platformlar ve gazete topluluklarında çeviri ve yerelleştirme alanlarında aktif rol aldım, bu süreçte dil becerilerimi ve kültürler arası iletişim yetkinliğimi geliştirdim. 2022 yılının Mayıs ayında Onedio’da stajyer olarak başladığım editörlük kariyerime, “Yaşam” kategorisinde sosyal medyadaki trendleri, günümüz ilişki dinamiklerini ve toplumsal meseleleri okuyuculara ulaştırarak devam ediyorum. İçeriklerimde, okuyucuların kendilerinden birer parça bulmasını amaçlıyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın